Neješčost
Pozdravljeni. Hčerka je stara 6 mesecev in pol. Ko je bila stara 4 mesece, sem ji zaradi izkazovanja interesa ponudila gosto hrano. Prvi teden uvajanja je stekel odlično, nato se je ustavilo in zopet smo bili na adaptiranem mleku (dojiti sva se prenehali pri 3 mesecih, saj se je kljub mojemu trudu sama odstavila). Z gosto hrano sva naredili pavzo, nato spet poskušali, a ni želela. Do pred enim tednom je jedla na cca. 3 ure po 210ml. Sedaj pa komaj kaj poje. Prav “prositi” jo moram da poje vsaj 50, 60ml. Goste hrane še vedno noče, ponudila sem ji že vse..zelenjavo, sadje, mlečne kašice. Prespi že od rojstva celo noč, od cca. 21.00 do 7.00, včasih pojè 1x v spanju. Res je, da ji sedaj tudi čez dan kadar zaspi, dam flaško in v spanju poje od 120-150ml, ampak tudi dnevnega spanca je čedalje manj. Na posvetovalnici pred pol meseca je imala 8750g in 72cm. Na splošno je zadovoljna in nasmejana. Pleničke so polulane normalno, blato pa odvaja le na vsake 2-3 dni in sicer 1x na dan. Kje bi lahko bil vzrok? Naj omenim, da verjetno nagajajo tudi zobki, saj vidim kako jo boli, ko v usta nese kakšno igračo. Pije pa samo vodo, po žlički, drugače ne speavi v sebe nič. Uporabljamo adaptirano mleko št. 2. Malo sem že obupana, ker mi res ni jasno, kako v spanju jè, v budnem stanju pa ne. Prosim za nasvet. Hvala
Nekateri dojenčki imajo svojvrstne načine hranjenja, pokažejo okus, zavračanje,ipd. Vsekakor vztrajate pri ponujanju dodatne hrane, torej goste hrane, ki naj bo prrrpavljena okus9o,kot se to pač da pri pripravi prvih obrokov. Vendar je potrebno tudi računati, da ji vi ponudite mleko (ker ni pojedla zadosti GH), kar pomeni, da dobi dovolj energetsikkih snovi, da ni lačna. Glede na to, da ima primerno težo, ponudite za kosilo GH, potem pa čez uro ali dve ponovno GH (kosilo) in ne mleka.