Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija neješčnost dojenčka

neješčnost dojenčka

Pozdravljeni!

Prosim Vas za še en nasvet. Pred dnevi sem va s spraševala o počasni rasti teže mojega 2 – mesečnega sina. Stanje se je samo poslabšalo. Je zelo, zelo malo. Včeraj je v 24 urah pojedel samo okoli 400 mll. Bili smo že pri pediatru, ki je preveril vodo in kri. Voda je bp, na krvi pa se je pokalzalo malo povečano število levkocitov, vendar po mnejnju zdravnika ni bilo krize. Otrok se je v treh tednih zredil le 300 g. Skrbi me da bo v teh vročih dneh popolnoma dehidriral in začel zgubljati na teži.
Čez en teden imava kontrolo. Otrok je delno dojen. Zamenjala sem tudi adaptirano mleko ampak spremembe ni. Veliko spi in ne joka. Videti je zadovoljen.

Jaz sem že čisto obupana. Ne vem več na koga naj se obrnem in kaj naj še storim.

LP M.

Jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala. Jaz sem imela pri prvi ravno tako težave s hranjenjem. Nikoli ni pojedla toliko kot bi mogla. Tudi jaz sem jo pri 3 mesecih peljala k pediatru, saj se je ogromno jokala, pila je pa samo vodo. Izvidi so bili vsi ok, potem smo zamenjali mleko (iz Aptamila 1 najprej Aptamil AR – je tudi polivala, potem pa Milumil 1) in ugotovili, da se noče hranit v naročju. Komaj sem čakala, da sem začela dodajati gosto hrano. Pa je zdaj vesela 3 letnica, ki ne zaostaja za svojimi vrstniki. Zdaj pa imamo doma 1,5 mesečnega fantka, ki ravno tako ni dojen in sem takoj začela z Milumil 1. Poje v povprečju 600-650ml dnevno in spije cca. 100ml čaja. Kakšen dan je količina manjša, pa potem naslednji dan nadoknadi.
Dokler je otroček zadovoljen, lepo spi in se ti ne zdi, da bi bilo kaj narobe, se ne sekiraj. Tudi odrasli ne jemo enakih količin, sploh ne zdaj ko je vroče.
Tina

Dober večer, luna.
Če otrok slabše pridobiva na telesni teži, pri tem pa veliko spi, nas malce skrbi, zakaj je tako.
Če po zamenjavi mlečne formule in stalnem dojenju (tudi na 1 uro) ne bo bolje napredoval, vam bo tudi pediater svetoval krajšo hospitalizacijo na pediatrični kliniki, da se ugotovi vzrok takemu stanju.
Vsekakor vam svetujem, da ga pristavljate res na 1 uro, da ga budite (spanje pri slabšem uspevanju ni pozitiven znak) in hranite.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljene jaz imam isti problem moja dojenčica je stara tri mesece in pol ter popije v povprečju 660ml aptamila 1 na dan. to je za toliko starega otroka po moje premalo.Nekje sem zasledila da bi mogla pojest 800 – 1000ml .
do tretjega meseca je zelo lepo jedla in napredovala, za 1 kg na mesec zdaj pa bolj slabo kaže… 🙁 .Opažam tud da z njenim kakanjem ni več tako kot je bilo. Kaka čisto malo enkrat na dan, vendar se pri tem ne muči, tako da verjetno ni zaprta. premišljujem da bi zamenjala mleko, sam nevem katerega da nebi bilo potem še slabše…?
Drugače pa je kr živahna, se smeji je dobre volje, spi normalno tako da, ji verjetno nič ne manjka, me pa kljub temu zelo skrbi.
Aja pa moja mala tud nemara več jest v naročju, pa tud nosit se noče v tem položajo in to že kar nekaj časa, rajši je leže. Je bila taka kriza in jokanje predno smo ugotovil, da ji to ni všeč.
Uglavnem konec meseca imao pregled in močno upam da bo vse vredu. Sem se kar potolažla,ker vidim da nisem edina s tem problemom, pa da se vse vredu končalo.

Lep pozdrav

Pozdravljeni, me*,
v tej vročini tudi dojenčki slabše jedo. Počakajte še z zamenjavo mleka, neradi menjamo, če otrok sicer lepo uspeva. Boste videli v nekaj dneh, če ne bo bolje, pa poskusite zamenjati.

Bi vam pa odsvetovala hranjenje leže, otroku se lahko zaleti, mleko aspirira-pride v dihala, potem pa je res štala.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Me*
jaz sem UPAM DA ugotovila vzrok neješčnosti – in sicer se je le ta začela pojavljati sočasno z jemanjem D3 kaplic. Sedaj ugotavljam, če je le to vzrok. Sin sedaj je boljše čeprav še vedno ne toliko kot bi moral – sedaj smo nekje na 580 mll, kar pa je bolje kot pred 3 dnevi ko je pojedel v 24 urah samo 400 mll. Kaplic mu sedaj ne dajem (nasvet pediatra) in upam na najboljše – da bo zopet začel jesti toliko kot bi moral.

LP M

New Report

Close