Najdi forum

neješč otrok

Sem mama enoletne punčke, ki že od rojstva nerada je. Začelo se je s hranjenjem mojega mleka po steklenički, ker ni hotela sesati. Samo mleko ji je bilo všeč le štiri mesece, potem pa sem morala vanj mešati sadne kašice, sokove …, pa še to je jedla samo ko je spala, v budnem stanju mleka ni niti poskusila in ga še vedno ne.

Zanima me, če je primerno predvsem pa zdaravo, da ji mlečne obroke dajem vedno pol do eno uro po tem, ko zaspi, kajti čez dan skoraj ničesar ne mara, ali pa v zelo majhnih količinah, tako da je mlečni obrok 120 – 200 ml glavni obrok, ki ga poje.

Imem enake probleme. Ponoči, ko ne ve, kaj dela, je, podnevi pa žur, jok, samo jesti ne. Štiriinpolmesečno včasih pretentam z večjo luknjo v cuclju. Žličke niti pod razno ne mara.

l. p. aja

Draga Melita, zakaj jo pa silis z mlekom, ce ti otrok kaze, da tega ne mara ? Poskusi z raznovrstno hrano, ki jo lahko popestris s kaksnim jogurtom in skuto ali pudingom in mleka pac ne ponujaj.Menim, da ni primerno otroku v spanju dajati mleka, saj ves , zaradi kariesa…Ce bo puncka cez dan uzivala zelo raznovrstno in polnovredno hrano pa ceprav brez mleka, ji ne bo popolnoma nic manjkalo.Poskusi in porocaj, kako se ti obnese.

Lp Mojca

strinjam se z Mojco.Poskusi z drugo hrano.Tudi moji otroci niso marali mleka,pili so ga samo dokler so bili dojeni,potem pa konec.Jedli pa so radi druge mlečne izdelke,skuto,jogurte ,sir,tako da jih z mlekom sploh nisem silila.

LP,Ana

Pozdravljeni!

Sem mamica dve leti stare punčke, ki je bila dojena do 9 meseca, nato je moje mleko sama odklonila. Takrat tudi jesti ni več marala, tako kot prej.Hodili smo k zdravniku in ne vem kaj še, kjer so mi preprosto svetovali, naj je s hrano, ki je ne mara ne silim. Ubogala sem jih, čeprav sem včasih po kosilu ali večerji, ki je ostala nedotaknjena na krožniku, jokala od skrbi. Če sem srečala kakšno drugo mamico, ki je imela konkretno močnega otroka, sem skoraj izgubila živce ob njihovih “dobronamernih”izjavah:” Joj, kako je drobna!” Sedaj pa se je vse spremenilo. Pred nekaj meseci je začela Vanesa izredno lepo jesti ( mleka še vedno ne ) , tako da včasih nimam časa skuhati kosila ali večerje, pa mi že stoji za petami in mi govori: ” Mami, Nesi am am “.
Vedite, otrok poje koliko potrebuje, ne več in ne manj, zato se nikar ne sekirajte. Večkrat mu pa le ponujajte hrano, zopet pa ne tako, da boste za njim s hrano tekali po stanovanju.

Lep pozdrav!

Draga Melita!

Kako te razumem!! Sem mamica 11- mesečnega nedonošenčka, ki se je rodil v 28. tednu nosečnosti. Od kar smo prišli iz porodnišnice v februarju, je hranjenje ena sama borba. Preizkusila sem vse vrste umetnega mleka, menjali smo tudi stekleničke – iz Aventa na Chicco. Dokler mu nisem začela v mleko dodajati malo keksolinota ali pa piškotek Plasmon biberon. Potem je kar nekam šlo. Seveda smo morali nabaviti pravi cucelj, da je šla gostejša hrana skozenj. Chicco ima cucelj z zelo veliko luknjo. Sedaj mu dajem tudi sadne in zelenjavne kašice “na flaško”, ker nam hranjenje z žličko povzroča VELIKE težave.

Ker sin vseeno zelo slabo napreduje in ne povečuje količine zaužite hrane (ima 6,8 kg), mi je pediatrinja svetovala, da lahko dodam v sadne kaše in skuto malo sladke smetane, v zelenjavno kašo pa za čajno žličko olivnega olja ali košček surovega masla. In deluje.

Vsekakor pa ti odsvetujem, da jo hraniš med spanjem.

Hejdi.

New Report

Close