Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice neizkušena ali kako prezimiti par zakladov

neizkušena ali kako prezimiti par zakladov

letos me je pograbila neka vrtičkarska mrzlica in naš mali balkon so uzurpirali cvetlični lonci. Ampak poletje (je sploh bilo?) gre k vragu. Kaj zdaj? Paradižnike pobiramo, feferoni rastejo. Kaj pa naj storim s sočnicami, okrasnimi koprivami, meto, baziliko in koriandrom? V stanovanje se bodo vrnili staroselci, prišlekom pa se tudi ne bi rada odrekla. Naštete zadeve sem nameravala prezimiti v blokovski sušilnici (zračna, relativno svetla). Bi bilo to v redu ali imate kak drug predlog? Kako pa je z zalivanjem in preostalo skrbjo?

Hvala za pomoč,

J.

Oj!

> Kaj pa naj storim s sočnicami, okrasnimi koprivami,
> meto, baziliko in koriandrom? V stanovanje se bodo vrnili
> staroselci, prišlekom pa se tudi ne bi rada odrekla. Naštete
> zadeve sem nameravala prezimiti v blokovski sušilnici (zračna,
> relativno svetla). Bi bilo to v redu ali imate kak drug
> predlog? Kako pa je z zalivanjem in preostalo skrbjo?

Moj predlog:
Sončnice mirno vržeš stran, ker si jih verjetno takoalitako posejala. Naslednje leto jih boš (lahko) znova. Okrasne koprive pospraviš v sušilnico, ali pa si nalomiš potaknjence in jih daš v vodo. Z lahkoto se ukoreninijo. Slednje je priporočljivo v primeru, da nimaš prav veliko prostora. Tako lahko tudi čez zimo ostanejov stanovanju. Baziliko lahko za nekaj časa prav tako shraniš npr. na kuhinjski okenski polici, da boš imela začimbo pri roki, ali pa nabereš listke, jo posušiš in uporabljaš posušeno. Ostalo zavržeš in jo naslednje leto zopet kupiš/poseješ. Koriandra jaz še nisem imela, verjetno lahko narediš isto kot pri baziliki.

Sicer pa pozimi večina rastlin počiva, torej ne zahtevajo toliko skrbi, tudi zalivamo jih manj.

LP, Sempervivum

New Report

Close