Negativni izvidi a vseeno dieta
Pri našemu osemmesečnemu fantku so sumili alergijo na mleko, jajca, pšenico. Za seboj imamo kožne teste in dvojne krvne, vsi so bil negativni, kljub temu pa imamo predpisano dieto. Zanimata pa me dve stvari. Kolikšna je verjetnost, da so testi lažni in je res alergik (občasno ima na ličku precej suho kožo, ni pa videti, da bi ga srbelo, suha koža vedno le na eni strani lička).
Mamice, kje kupujete hrano za vaše otročke. Jaz sem danes cel Merkator obrnila, pa nisem našla piškotov brez pšenične moke, mleka in jajc, oz. tiste ki sem jih so bili pa z limono, ki naj je še ne bi jedel. Ali jim dajete tudi sojine jogurte, ali mu lahko na riževem mleku skuham vanilijev puding?
Hvala za odgovore!
Moj sinko ima močno alergijo na jajca, teste na pšenico pa ima negativne, dieta naj ne bi bila potrebna, pa postane po pšenici ves pikast in se močno praska, tako da sem se kar sama odločila za dieto, koža pa se je bistveno popravila.
Ne vem, kakšno dieto imate pri vas, ampak pri alergiji na pšenico se ni potrebno izogibati glutenu. Moj malček dobro prenaša piro, ki se odlično obnese pri peki. Tako je vse žitarice z izjemo pšenice.
Brez glutena sta še ajda in proso, gluten pa vsebujejo pšenica, pira, rž, oves, ječmen.
Hrano išči na policah z zdravo prehrano, v Merkatorju se kar nekaj dobi, res pa je, da je ta hrana prilagojena bolnikom s celiakijo in ne bolnikom z alergijo. Moj ima rad kukije z rozinami firme Orgran. Na žalost pa je treba večino sladkarij speči doma. Do drugega leta naj bi užival čimmanj soje, puding pa seveda lahko skuhaš na riževem mleku ali domačem kompotu (uporabni so tudi Etini brez konzervansov).
Svetujem ti, da na MON poiščeš knjižico z recepti Karmen Mlinar, boš našla dosti idej.