Negativni izvidi
1. Testi se naredijo za nekaj alergenov, ker so dragi. In če sama približno ne sumiš kaj bi lahko bilo, lahko že pri testiranju udarijo mimo. Ponavadi se takrat na slepo pač testira na najbolj pogoste alergene.
2. Vzrok je lahko kaka presnovna bolezen oz pomanjkljivost npr.: laktozna intoleranca, celijakija,…
3. Lahko je tudi preobremenitev črevesa z glivicami oz. neravnovesje črevesne flore.
4. Lahko je otrok prebolel kakšno črevesno virozo. Posledice se pri bolj občutljivih poznajo še pol leta!
To je nekaj možnosti. Verjetno kdo pozna še kak vzrok. Pa tudi premalo si napisala o svojem malčku.
Mi smo se obrnili na gastroenterologa (prosi za napotnico čimprej). Pa dobro opazuj malčka na kako hrano reagira. Prosi tudi za jedilnik iz vrtca oz. varstva. Vodi zapisnik. Pred testiranji ni dobro ukinjati določene hrane, saj so testi lahko lažno negativni.
Druga možnost je diagnostika z biomagnetno resonanco, vendar ti bo ta dala rezultate le za alergije in glivice (popravite me, če se motim). Res, da boste prej vedeli pri čem ste, a jaz vseeno ne bi izpustila pregleda pri gastroenterologu. Lahko je v ozadju presnovna bolezen!
Lep vikend.