Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nega otroka

nega otroka

Dober dan, sem nosečnica,. kmalu bom rodila in že nakupuijem stvari za otroka. Na voljo je ogromno krem in vsega tega, pa me zanima, kaj je bolje, uporabljati razne kreme za ritko , opbraz,…od različnih proizvajalcev teh krem, ali pa je le vseeno boljša lekarniško hladilno mlazilo.
Kaj menite o čiščenju ritke z čistilnimi robčki, ki so na voljo?
Ali je lasišče in oblogice bolje čistiti z mandljevim oljem ali spet s temi raznimi olji od Johnsona, itd.?

Moje osebno mnenje je, da je treba otroka čim manj izpostavljati različnim substancam, ki lahko kasneje sprožijo alergične reakcije, mirno pa bom prenesla tudi očitek, da sem staromodna. :o)
Otroška koža že itak prihaja v stik z najrazličnejšimi kemikalijami, ki se jim ne moremo izogniti: pleničke, praški, mehčalci…
Poskusite na začetku z dobrim starim mandljevim oljem in hladilno ali vlažilno kremo, ki jo kupite v lekarni (unguentum emmoliens), če pa bi bila ritka kljub temu rdeča in občutljiva še vedno lahko preizkusite kaj drugega. Čistilni robčki so vsekakor praktični, kupite tudi dobre pleničke! Svetovale vam bodo predvsem mlade mamice, ki vedo, kaj se trenutno dobi na tržišču in je dobro.

Lepo pozdravljeni,
že tri dni se mi v medenični votlini (strogo desno-v višini jajčnikov) pojavljajo bolečine. Te bolečine so blage-kot nekakšno špikanje. Takšne bolečine so se mi že pojavljale v trbušnem predelu-mislim, da je šlo za vnetje trbušne mrene-je minilo. Zanima me, ker čez 14 dni odhajam na dopust, ali bi lahko bilo to vnetje slepiča?
Hvala za odgovor

Preverite v katerem obdobju ciklusa ste, lahko da gre le za ovulacijo. Vnetje slepiča se navadno začne z bolečino v predelu želodca in se šele nato osredotoči na desno stran, spremljajo ga navadno tudi slabost, bolečine se stopnjujejo in jih spremlja lahko tudi vročina. Če se zadeva ne bo umirila sama v treh dneh, stopite do zdravnika, ki vas bo pregledal in iz krvnega izvida ugotovil, ali gre za vnetje.

ker sem mati dveh punčk, iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem v začetu uporabljala glede pokakane ritke vodo in cunjice, kmalu pa porodu pa sem začela uporabljati čistilne robčke. Moje mnenje je da so zelo dobri Pampers, pa tudi Huggies niso slabi. Glede drugih robčkov pa imam kritiko čez Spar robčke (vsaj moji dve sta bili alergični nanje). Drugače pa samo praksa pokaže rezultate.

Pa srečno!

New Report

Close