Spoštovani,
pred 7 tedni sem imela rekonstrukcijo dojke z režnjem iz trebuha. Pred 10 dnevi sem po navodilih kirurga odstranila obliže in pričela z masažo brazgotin. Uporabljam kremo Cosmerba. Brazgotine sem masirala s krožnimi gibi, večkrat na dan. Danes sem od fizioterapevta izvedela, da naj bi pri masaži izvajala samo nežen pritisk na brazgotino.
Zdaj me skrbi, da sem s krožnimi gibi brazgotino raztegnila. Takoj, ko sem obliže odstranila je bila brazgotina prek trebuha samo tanka črta, zdaj je malo širša in bolj rdeča.
Prosim za nasvet, kako naj pravilno negujem brazgotino?
Za odgovor se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Mateja
Spoštovani,
pred mesecem dni sem bila operirana na vratu. Šlo je za odstranitev ciste. Imam brazgotino dolgo 3 cm tik nad adamovim jabolkom. Zanima me, kako naj jo negujem, da bo čim prej postala manj opazna. Pred 14 dnevi sem začela z Dermatix ultra gelom, vendar sem v dvomu, da je to dovolj, saj ne izvajam nobene masaže. Na forumih sem pa prebrala, da je potrebno brazgotino čim bolj masirati. Prosim za nasvet.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Vesna
Silikonski obliži edini, nekoliko pospešijo zorenje brazgotin. Sicer pa je vseeno s katero kremo mažete, važno je, da je mastna in da služi kot podloga pri masaži.
lp