Ne vema kako naprej
Lep pozdrav!
Ne vema če pišema v pravo okence ampak vseeno Naj vam opišema najino zgodbo, in upama na vaše razumevanje in kakšen nasvet, ker ne vema ne kod ne kam…
Stara sem 20 in fant 21let. Poznama se 9let, in sva par zadnjih 6 mesecov. Se zelo dobro razumeva, veli ko se pogovarjava in sedaj sva naletela na majno težavico. Po 6mesecih sva se odločila za spolne odnose, vendar sva naletela na en problemček… po dolgi in strastni predigri si je nadel kondom in hotel s penisom v nožnico vendar sva hitro ugotovila da je luknica preozka in stvarca predebela…poskusila sva večkrat, tudi s prstkom je hotel stvari razširiti vndar ni in ni šlo. Ob tem nisem čutila nobene blečine vendar dan za tem se je pojavil majhen rjav izcedek in rahla bolečina ob dotiku…. prej nikoli nisem imela težav z izcedki, tudi pri ginekologi sem bila na pregledih in pravi da je vse v redu. … Oba sva imela pred tem že spolne odnose in noben od naju ni imel takšne težave, zato je za naju toliko težje ker se s tem srečava prvič. Pomislila sva , da bi šla na posvet k ginekologu, vendar včasih se pojavijo besedice: za vsako najmanjšo stvar “leta” k zdravniku… Zato sva se obrnila na vas in upama da nama pomagate kako naprej. Če ste se sami mogoče srečali s takšno težavico nama prosim pomagajte z kakšnim nasvetom kako naprej…
Zelo sva vam hvaležna in se vam že vnaprej najlepše zahvaljujema za vsak odgovor!
Mandy & Sandi
Mandy&Sandi
Vajino vprašanje verjetno ne sodi na tale forum. Sem ga pa vseeno objavil, morda dobita kakšen nasvet od drugih. Osebno pa se mi zdi obisk pri zdravniku najbolj pameten začetek reševanja vajinega problema.
Lep pozdrav
Moje mnenje je, da se take težave pojavijo ko nisi dovoj sproščen oz. še ne pripravljen na take stvari. Nevem, mogoče je lahko narobe tudi kar se tiče fiziologije, mislim telesno. Kot je napisal g. Gašperlin, najbolje da obiščeta zdravnika, da potrdita oz. bolje izključita da je telesno kaj narobe z enim ali drugim.
Po odzivu “unne” sem še enkrat prebral svoj odgovor, ki ni najbolj posrečeno napisan. “Unna” me je ustrezno popravila. Najprej izločitev fizičnih/telesnih vzrokov. Iz načina, kako ste opisali vajin problem in glede na vajino starost, se mi zdijo ti vzroki čisto možni. Če pa se izkaže, da je telesno vse bp, potem bi bil vzrok lahko Mandyjina nesproščenost oziroma kar (intimno) nesprejemanje svojega fanta. Včasih telo preprosto nasprotuje temu, česar si sicer zavestno želimo in nam s tem nekaj želi sporočiti. Kakšno je to sporočilo in od kod ta telesni odpor pa dostikrat lahko razkrije samo terapevtski proces.
Lep pozdrav