Najdi forum

ne vem kaj je s fantom

Pozdravljeni,

lepo prosim za pomoč ker imam občutek da bom znorela. Stara sem 28 let, fant 26, skupaj sva 4 leta, fant se je kar ne lepem začel čudno obnašat, da sem težka kot karakter, da ne ve več če čuti enako kot prej, da je bilo prvo leto najlepše, ko sva se videla prejšnji vikend nisva imela nobenih odnosov. Potem me v ponedeljek pokliče in vse normalno, da me ima rad…potem drugi dan da je zmeden, da ne ve če ne bi bilo bolje da končava vse, potem v sredo spet vse v redu, v četrtek spet ne, v petek zjutraj me kliče in se pogovarja z mojo mamo, vse super, pozdravi vse moje družinske člane, da me ima rad… in v petek popoldne da ne ve več kaj čuti ,da ne ve če se bom kdaj spremenila (ni mi nikoli rekel kaj naj bi spremenila) da ni prepričan da sem jaz ženska s katero bi bil do konca življenja ampak da me ima rad?? In jaz sem mu vsak dan rekla naj me pusti če tako meni in ni hotel sploh. Da mu morem dat čas da razmisli in jaz mu ga seveda nisem dala in sem jaz prekinila z njim čeprav še vendo ni hotel. To je bilo v petek zvečer, danes je ponedeljek. Od takrat se ni javil. Jaz sem mislila da je normalno konec.

V soboto je bil zunaj s svojimi prijatelji, in oni vprašajo kako je z nama…in on da imava nekaj težav ampak da je vse ok, govoril je same lepe stvari o meni, da je utrujen ker se veliko prepirava, drugače da se odlično razume z mojimi tudi in da je navezan v glavne m vse super razen da se prepriava, govoril je veliko tudi kaj sva delala skupaj zadnje dni…Njegovi prijatelji so bili vsi mnenja da ga še vendo zanimal, vsaj tako je deloval ko se je z njimi pogovarjal. Nič mi ni jasno? A to še ni konec? Kdaj bom vedla kaj se z njim dejansko dogaja? Lepo prosim za pomoč ker bom znorela saj ga imam zelo rada. Aja druge punce nima (preverjeno) mislim da me tudi vara ne. Najlepša hvala že vnaprej

Spoštovana natalia88,

znašli ste se v takšni zmedi, da ni nič čudnega, če imate občutek, da boste kar znoreli. V vas je toliko nemira, da ga kar ne morete poimenovati drugače kot nekaj norega. Kakor debela plast megle prekriva strah, jezo in globoko razočaranje ob fantovem vedenju, ki si ga ne znate razložiti.

Pravzaprav pa niste dolžni, da si ga sami razlagate, ampak je to stvar vajinega pogovora. Kar koli že je tisto, zaradi česar vam daje dvosmerna in dvoumna sporočila – tudi če ni po sredi njegovo zanimanje za koga drugega – je on edini, ki vam svoje vedenje lahko pojasni. Kljub temu, da ga preverjate, niste namreč nič na boljšem. In v taki situaciji se človek lahko res začne spraševati: Ali se mi meša?

Seveda ne gre za resnično »norost«, je pa čuden občutek, ko vam okolica zatrjuje, da je nekaj rdeče, čeprav vam vaše oči jasno kažejo, da je modro. Kot da ste vpleteni v neko čudno igro, katere pravil in tudi smisla ne poznate. Zbuja pa se vam občutek, da jih fant dobro pozna. To je njegova igra, in dokler boste na njo pristajali, tako dolgo jo bo vodil, zavestno ali ne.

Ko boste torej nehali iskati odgovore povsod drugod kot pri njem, boste na pravem naslovu. In če on ni pripravljen biti iskren z vami, se boste morali odločiti, kaj od tega odnosa (in partnerstva nasploh) pravzaprav pričakujete.

Vse dobro vam želim,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

New Report

Close