Najdi forum

tu si želim končati. To zgodbo o naju. Ne verjamem več v sebe, njega in naju. Želim si končati in vem, da je prav. Hkrati me hromi misel in občutek samote. Žalost in preteklost. Zgodba osamljenosti. Razočaranja in obupa. Ne vidim naju skupaj, ob enem pa si želim, da bi lahko ljubezen poglobila. Kaj je prav in kaj ne? Želim si nekoga, ki bi mi pri odločitvi pomagal me vzpodbudil in mi povedal, da delam prav. pa ne znam, in nimam. Ne vem na koga se lahko obrnem. Kakko in s kakšmnim pristopom. Je to sploh prav kar delam. Kako se stvari dogajajo. Kako se to odvija. Kaaj lahko storim, kje in kako. Želim si pomoči, pa ne vem na koga se lahko obrnem, Želim si stran od njega. Nočem ga videti. a ta misel me straši in boli. Ali sploh zmorem? Bi lahko živela sama, kje sama?! Kam sploh lahko grem, kam naj grem? H komu naj se zatečem in povem, da je prekleto težko, ker ne vem kam to življenje vodi. In ker me je strah tega življenja. Kaj bom? Kaj bom ko končam s to diplomo. Kdaj me bo realnost dobila. kaj naj naredim prosim pomoč.

Premalo si povedala, da bi ti lahko dal kak bolj konkreten odgovor, toda iz tvojega zapisa veje predvsem strah pred prihodnostjo v primeru da se odločiš in narediš tisto, kar si očitno želiš narediti.
Dejstvo je, da nikoli ne vemo, kaj nas čaka v prihodnosti ne glede na to ali kaj naredimo ali nič.
Prepogosto gledamo na prihodnost kot na nekaj ogromnega, prihodnost brez (tenutnega) partnerja kot nepremostljivo brezno. V resnici pa je življenje sestavljeno iz trenutkov in iz majhnih konkretnih problemov, ki jih moramo premostiti. Vsak je izziv zase.
Seveda ostane praznina za bivšim partnerjem, toda ta praznina je čas, ki ga lahko nameniš sebi. Nikakor ne želim podcenjevati možne bolečine ob pogrešanju tistega dela partnerstva, ki ti je bil všeč, toda dejstvo je, da ta bolečina s časom izzveni, če se le ne ukvarjaš z njo.

Seveda vedno obstaja tudi možnost zunanje pomoči, pogovor z usposobljenim strokovnjakom. Sam žal ne znam predlagati nikogar konkretno (tudi za to ne, ker ne vem, kak je konkretno tvoj problem, se soočaš z nasiljem, alkoholizmom partnerja, ali zgolj ravnodušnostjo, nerazumevanjem, nekompatibilnostjo? … ), verjetno je najbolje, da se glede tega posvetuješ z osebno zdravnico, ki te bo znala napotiti pravi osebi.

Želim ti vso srečo.

------------------------------------------------- [url=http://gresak.net]Gresak.net[/url] [url=http://pesem.si]Pesem.si[/url]

New Report

Close