Najdi forum

ne razumem špeha

Živjo,
pred točno enim mesecem sem se vpisala v fitnes in hodim 4x na teden na intenzivne skupinske vadbe. Po dveh porodih se mi je malo trebušček nabral, drugače ni bilo neke panike. Odkar pa hodim na telovadbo pa imam še večji trebuh, obročki ob pasu so kar skočili ven, s tem da tudi pazim na prehrano in ne jem kruha in izogibam se sladkarijam. Res ne razumem, prej sem bila čisto normalna, zdaj ko pa pazim in telovadim mi je pa špeh kar skočil vem, nad pasom imam prav izbokline….Kaj je tu štos?

Tvoje mišice so zdaj močnejše in bolj napete, ker pa je sloj maščobe nad mišicami, jih mišice bolj potisnejo navzven. S tem ni nič narobe, samo pomeni, da zdaj tako nadaljuj in čez nekaj časa se bo začelo še manjšat, ker bo manj maščobe na trebuhu.

Lp,
Goran

Opazila sem isto. TRi mesece redno vadim (3-4x tedensko tek, cca. 4-5km), + 1x tedensko sem zdaj oktobra začela s skupinsko vadbo. Pridobila sem skoraj 3 kg, pa tudi meni se zdi, da špeh kr štli, še bolj kot prej (trebuh).
Po kolikem času pa gre potem kaj dol ;)?

Hvala.

LP, Lorena

To je težko napovedati, zaradi vrste dejavnikov, ampak nekaj časa sigurno. Osebno se s tem ne bi obremenjeval.

Lp,
Goran

New Report

Close