ne razumem–prodaja nepremičnin
skratka….pred leti sem podedovala neko stanovanje…
prodajala sem ga ene 3 mesece, nato sem dobila denar in se odločila, da kupim eno manjše stanovanje bližje meni…
kakorkoli, recimo da najprej prodaja…nato nakup, gledam tudi manjše bivalne vikende, manjša stanovanja, skratka vsak dan sem na portalih kot so nepremicnine.net, bolha…
in vedno ista pesem…ni mi jasno
vidim oglas: agencija, fizična oseba, whatever…
napišem: (Vedno vljudno) da se zanimam za omenjeno nepremičnino, želim dodatne slike ali mogoče podatke, kako je z vpisom v zemljiško knjigo, vedno dam svoj email naslov na siolu (ne kak fake gmail naslov), se podpišem z polnim imenom in priimkom ter dodam telefonsko, če mogoče kdo ne želi pisati…
in, ne boste verjeli: od 10 oglasov jih 8 ne odpiše ali dobim kratek odgovor kot: dodatnih slik nimam, lp….ali pa od agencije dobim odgovor: menim, da je nepremičnina potrebna popolne obnove”
najboljša cvetka je bila: “To je zgolj za podret”
sploh nimam več veselja iskat…zakaj ljudje dajo oglas, če so potem neresni…ko sem prodajala stanovanje, sem vsakomur odgovorila da…ne znižam cene, pošiljala dodatne slike, vljudno napisala, da je ogled možen po dogovoru in naj se popoldan pokliče blablabla
ne razumem poante, zakaj nekdo nekaj prodaja, iz mojega mejla sodeč bi mu lahko bilo jasno, da sem resna…in nato niti ne odgovorijo…nepremičninske agencije imajo oglase…pišem…ne dobim odgovora…pišem ponovno..ne dobim odgovora…nato vidim, da so ceno na netu znižal….ponovno pišem, ne dobim odgovora ali šele čez pol leta dobim kratek odgovor samo da me odklenkajo…
zakaj se nekdo potrudi, da oglas…in nato nima interesa pridobit kupca, a niso časi bolj tko tko za prodajo…
kaj se dogaja?
Za agencije si predstavljam, da jim maili letijo v spam ali pa med vsemi smetmi tvojega niti ne opazijo.
Za privat osebe ne vem, tudi jaz bi se potrudila in odgovorila vsem. Oziroma jaz bi že oglas napisala tak, da bi bilo čim manj dodatnih pojasnil po mailu in po telefonu, samo še v živo.
Mislim, da razmišljajo po ključu, da bo resen kupec že poklical, s firbci se pa ne splača izgubljati časa.