Ko prebiram vse te ponavlajoce teme in vprasanja ter ponavljajoce se odgovore, mi enostavno ni jasno, kak za vraga ne razumete, da je treba zmerno in zdravo jest ter se veliko gibat???
Niti mi ni jasno, kako se nekaterim forumovcem (ala kolesar, gost, itd) da vedno znova odgovarjat na ena in ista glupa vprasanja. Pa kaj je res tak tezko spoznat, da cudezna dieta ne obstaja?
Telo je kot motor avtomobila: ce bos lepo za njega skrbel in ga tankal z gorivom, ki je edino primerno za njega (beri bencin), potem bo ti se dolgo sluzil brez vecjih problemov… Isto je s telesom, ki lahko nemoteno deluje samo ce mu zagotavlajs vse potrebne snovi za njegovo delovanje (beri zdrava prehrana)
Basanje z nezdravo hrano je isto, kot da bi avto natankal s z mlekom in potem pricakoval da bo vse OK…
Kaj je to res tak tezko razumet?
Čist vse je res kar si napisala! Dobr razmišljaš!
Glupa????
No, to pa res čist nič tle zraven ne paše!
Hit pobriš!!!
Pozdravček
PS: Kolesar pa Tekač pa Guinness,(pa še kšn bi se najdu seveda) so pač dobre dušce, ki nam vedno priskočijo na pomoč. A ni to lepo? Pomoje majo teli naši frajerji take geštele, da dol padeš. Predvidevam, ker skoz neki športajo pa zdravo živijo,…
Prov rada bi jih vidla:)))))
Ajsaaaaaaaaaaa
Lepo napisano – drgač pa jest odgovarjam ljudem v upanju, da bojo enkrat spoznal, da je edini zdrav in pošten način, da dobiš lepo telo to, da imaš pravo mero treninga (aerobnega in anaerobnega) + pravilno prehrano (temu nerad rečem DIETA, ker to ni to) in pa seveda sanjskih rezultatov ne moreš dobit čez noč.
P.S.. Zadnje dni se sprašujem… a je možno sploh spremenit preko diete metabolizem??? (al je to zgolj tako huuuudo udarno ime za dieto – ki z naslovom preprečuje da je res)…
Če mene prašate rabite za spremembo metabolizma usaj T3 ščitnični hormon =)
Vsekakor se opravicujem vsem dobrim dusicam, ki sem jih izpustila. Kolesar in gost19 sta mi prva prisla na pamet, kar pa ne pomeni, da sta edina. Hvala Bogu, da nista edina, pa da obstaja se vsaj nekaj ljudi, ki znajo razmisljat.
Res me jezijo ljudje, ki samo gledajo, kje bodo cudezno zgubili odvecne kg in to v cudezno kratkem casu.
Halo? Pa saj to ja ni zdravo, da v 90 dneh zgubis 25 kg!!! Poleg tega, ti ze vse pove dejstvo, da ima 1g mascobe 9 kalorij, kar pomeni, da ce hoces zgubit eno kilo speha mores porabit 9000 kalorij!!! In ce to pomnozis s 25 kg dobis 225.000 kalorij. Rada bi videla cloveka, ki v 90 dneh porabi 225000 kalorij brez vecjih naporov (beri: normalen deloven dan za rekreacijo, pa mogoce sprehod s psom). . Pa to pomeni dodatnih 225.000 kalorij, brez tistih 1500-3000 kolikor jih clovek porabi cez dan.
Pa ne me prosim zdaj napadat, da suhim je lahko govorit itd., ker jaz definitivno
nisem suha. Oja, kr par odvecnih kilogramckov se je ”zaleplo” na mojo tazadnjo.
Razlika je edino v tem, da se jaz zavedam, da bo treba malo vec migat, ne samo na tazadnji sedet, da se porabi vec kalorij kot se jih popapca.
In to je cela umetnost: Porabit vec kalorij, kolikor se jih vnese v telo.
Verjamem, da marsiaktera dieta deluje. Seveda da deluje!
Ce se drzis diete imas vsak dan najmanj 3 redne obroke…. Ze v osnovi soli nas je tovarisica ucila, da moramo imeti vsak dan 3 glavne obroke: zajtrk, kosilo in vecerja. Vmes pa se 2 malici.
Druga stvar, ki smo se je ucili je ta: Zjutraj jes kot kralj, opoldne kot mescan in zvecer kot berac. Za malco pa kako jabolko ali pa kako drugo sadje.
In se tretja stvar: cim vec se gibat.
Zanimivo, da marsikateri odrasel nerazume teh treh stvari, ki so razumljive vsakemu prvosolcku. Eh, sicer pa zakaj bi skrbeli za svoje telo in z njim normalno ravnali??? Boljse se je malo stradat, da se bo na hitro poznalo kolko kg je slo dol, da bodo prijateljice, sodelvke, sosolke in seveda sosede cim bolj faus, pa se kak osebek moskega spola se bo obrnil za nami. Ampak na stara leta, ko bo tisoc in ena tezava, boleze pa se revma takrat… takrat pa bo krivo to tezko zivljenje.
LP,glupa
glupa, ulla ima prav, spremeni že ta nik, ki ti čist nič ne paše.
Hvala bogu, da se najdejo tud pametne glave. Res je, da se ljudje oprimejo vsake diete in verjamejo vsakemu oglasu in reklami. Ta forum je res dober, saj je tudi meni že dal odgovore na mnogo vprašanj. Očitno pa je ljudem lažje postaviti vprašanje, kot da bi malo pobrskali po starih postih.
Dragi naši svetovalci, prosim lepo ne se več prepirati med sabo. Vsi nam dajete odlične nasvete: – nekateri bolj iz izkušenj drugi bolj iz knjig. Tisti, ki hočemo shujšati in si oblikovati postavo in “lepi” tudi ostati, potrebujemo vašo pomoč pri povsem osnovnih stvareh.( Takih nas je na tem forumu 99% )
Veliko volje in vztrajnosti želim vsem.
LP
kiki
Ej ta glupa… in ko majo že vsi tok bedna vprašanja in samo kradejo čas… kaj hudiča pa it počneš z nekimi obtoževanji neumnosti ljudi. Če se komu ne da več odgovarjat na tisoč in eno vprašanje, ker saj veš ljudi je na miljarde in miljone, pa jih ne morš pospravt v en predalček. Torej če se bo komu zdelo odveč odgovarjat, se bo pač izognu naslednjemu odgovarjanju… ane?!
No nehi špilat neko pametno punco, k ogromno ve, in celo udejstvuje svoje znanje in ne razume kako debeli ljudje, ki se celo življenje špilajo z svojo težo ne morjo kar u sekundi shujšat in resnično dojet tistga k bi mogl… če bi dojel in zastopl sploh ne bi pršlo do te faze, da zdaj zagrenjeni in obupani iščejo tisoč in eno rešitev. Ker mislim, da se boš strinjala, da vsi enkrat iščemo najlažjo pot ven… in v tem ni nič slabega!! Ko pa dojameš, da tu lažje poti ven ni, boš spremenil tisto kar moraš…
Z tvojim mejlom in pluvanju po neumnih ljudeh pa nisi naredila sebe za nekaj več veš?!
Pa lep pozdrav!
To je vse res kar piete, vseeno pa obstajajo tudi ,,čudene diete”, ki dejansko delujejo. Jaz sem bila na t.i. mačobni dieti – ki je po zdravstveni plati nikomur ne priporočam ker je zelo kodljiva – in sem uspela pokuriti vse mačobne obloge, ki se jih prej leta in leta nisem znebila. Po kilogramih sodeč sem bila sicer vedno suha (175 cm in od 55 do 58 kg), ampak trebuha in peha okrog pasu se nisem reila z nobeno dieto. Zdaj imam sicer več kg (okrog 62-63), ampak bistveno več miic in res malo mačobe (pas se mi je zmanjal za 10 cm). Pri tej dieti je 75% mačob in 25% beljakovin (oziroma 20%, ker zraven pride e nekaj OH, ki pa naj bi ostali pod 30g) od pon do petka in trenira z utemi v pon in tor ter v soboto in nedeljo (po 2-urnem pumparskem treningu) ,,preolta” na OH (carbing) in tu se ti metabolizem dejansko spremeni. Tvoje telo nima OH-jev in zato za energijo kuri mačobe, ki se ti kar vidno topijo ob vsakrni najmanji aerobni dejavnosti. S carbingom za vikend pa prepreči izgubo miične mase. S to dieto sem si lani lepo izklesala telo, potem sem postopoma povečala OH-je in spet pričela normalno jesti. Saj vem, da je sliati kot kaka reklama iz top shopa, ampak hočem povedati, da za vsak problem obstaja več reitev in ni le ene prave, ki bi veljala za vse!