Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ne morem verjeti

Ne morem verjeti

Res je, ne pustijo zraven in so zeeeeeeeeello trmaste in hočejo z glavo skozi zid.Ko sem enkrat eni napisala,da bo tudi njen čas prišel, in veš kaj mi je odgovorila,da pa, ko bo stara ne mara otrok.(jaz sem namreč rodila pri 42 let prvega otroka), zdaj ali pa nikoli, tako nekako se je slišal njen odgovor, potem pa si ga naj naredi.
Ostale prosim brez hude krvi, ker sem odgovarjala samo Maši.
Brez komentarjev prosim in brez Primoža.
L.p.

Maša, veš kaj? Punca vsekakor JE zrela za psihiatra. V vsakem primeru.
Recimo, da je to, kar piše, res. Kje hudiča pa živi? V Afganistanu? Revica uboga, v dobi telekomunikacij in hitrega tehnološkega napredka, da ne omenjam OBVEŠČENOSTI, ona ne more vzeti slušalke v roko in se naročiti h ginekologu. In zdaj, nekako po pol leta se spomni, da si pa otroka sploh ne želi. A za seksat je pa dovolj zrela? Pa po internetu ima tudi čas surfat, ane?
Če pa je to provokacija, potem si ta oseba zasluži še par klofut, ker se dela norca iz tako boleče in občutljive teme kot je neplodnost.

Mislim pa, da to je provokacija, ker enostavno ne razumem, da je nekdo lahko tako zabit, da bi v resnici take stvari počel.
V vsakem primeru, grozljivo in nedopustno!

PS Jaz v bistvu ne sodim na forum neplodnost, ga pa spremljam in včasih tudi kaj napišem. Pa me do sedaj še nihče ni “odgnal”. Moram pa priznati, da gre tudi meni na živce, ko se tu občasno pojavljajo vprašanja v stilu: kako ste ve povedale možu da ste noseče?, mojega dojenčka pa zvija v trebuhu, kaj naj storim? ipd. Kako grejo taka vprašanja na živce šele njim, ki se že leta in leta trudijo zanosit?

Punce, veselim se vsakih vaših dveh črtic. Upam, da jih bo čim več!!!

Maša verjetno imaš že otroke ( vsaj tako predvidevam ) in zato si verjetno ne moreš predstavljati, kako boleče je iti iz postopka v postopek ko se zavedaš da čas ko bi že lahko v svojem naročju držal malo bitjece isteka. Tudi ne moreš vedeti kako boleče je ( vsaj za mene ) videti nasmeh na obrazu bližnjih ko povejo da bodo spet imeli naraščaj, kako boli vsakič ko sedimo za mizo in vsi hodijo okrog trebuha nosečnice in jo en za drugim trepljajo po rami saj bo vse uredi, saj bo kmalu prišel ta veseli dogodek; ti pa zraven nemočno gledaš tisti trebuh in si nenamerno prizadet in ogrožen zato ker se zavedaš da tvoj čas mogoče ne bo nikdar prišel.Poleg tega pa ni nikogar ki bi tebe tolažil da bo kmalu prišel tvoj čas.

Res je da smo včasih malce nevoščljive ali pa se počutime ogrožene – samo to ni občutek ki ga same izbiramo tako čutimo globoko v sebi. jaz naprimer se zelo trudim da ne pokažem da sem nevoščljiva svojemu svaku, da bo imel otročička, toda skakati od veselja pa tudi ne morem saj bi bila jaz tudi rada na takšnem mestu.
Mislim da si ne more nobena ženska ki lahko ima in ima svoje otroke predstavljati čez kakšno trpljenje se vsak dan prebijamo in ne pravit da si lahko predstavljate ker si res ne morete – tudi jaz si nisem predstavljala tega dokler me ni to doletelo.

Zato prosim vse mamice predvsem pa tebe Maša, da imaš tudi ti malo potrpljenja znami, saj sploh nismo slabe osebe – nasprotno jaz mislim da smo verjetno celo boljše kot marsikatera mamica saj sprejemamo stvari popolnoma drugače!!!

Mojca

Ps: Vsem ki pa ste že mamice oziroma kmalu boste,vam želim veliko sončnih trenutkov s svojimi sončki

Takole: maša, najprej si se kregala, zakaj da jo me zoprnice pošiljamo k psihiatru, zdaj pa si tudi sama prišla do tega sklepa????
Zoprne smo in žaljive, nestrpne in zavistne? O, kako dobro nas poznaš! Ja, pa strpnost je res tvoja velika vrlina…

No, pa saj mi je vseeno. Načeloma ne odreagiram, na tem forumu bolj redko sodelujem, le tu pa tam me kaj vrže iz tira. In sploh se ne počutim prizadeta ob tem, ko navajate, da ste bile odgnane s foruma, ker dobro vem, da še nikoli nisem nobene odganjala od tu. Zakaj pa se pustite odgnati? Sicer pa, če niste neplodne, ne vem – zakaj vas ta forum privlači? To bi me res veselilo izvedeti! Zase vem, da bi me bolj malo veselilo sodelovati pri temah, o katerih nimam pojma in so zelo boleče.

In tudi tvoja nizkotna podtikanja, da smo faušljive, mene ne tangirajo. Do zdaj še nikoli nisem občutila zavisti, če je katera od znank zanosila ali rodila – vedno sem bila tega iz srca vesela in tudi ne razumem tistih, ki se ob takšnem dogodku slabo počutijo. Ampak, kaj vem, kaj bo čez nekaj let, če bom še vedno čakala na otročka? Zaenkrat se še držim – toda kako bo v bodoče? Vem pa že sedaj, kako silna je bolečina vsak mesec, ko ugotoviš, da spet ni uspelo….

Pa ti?

Sicer pa je tako brez veze sitemu razlagati, kaj je to lakota…

Zelo lep dan vsem!
Ena

Sem nevtralna,pa vseeno rada prebiram vaš forum.Razmišljala bom za obe strani.
V informacijo dekletu,ki je noseča že 6 mesecev(če je?) prekinitev po 10 tednih nosečnosti ni možna na željo,potrebna je komisija za prekinitve.Ker je nosečnostže tako visoka,(če je),je komisija ne bi odobrila.Prav je,da se čim prej oglasiš k ginekologu.Veliko parov čaka na zdrave dojenčke,da bi jih posvojili.
Takih,ki jim ob neplodnosti ni možno pomagati.Veseli bodo tvojega dojenčka.
ČIMPREJ DO ZDRAVNIA!!!!Bo pomagal ne kregal!
Vam drage forumkovke pa želim umirjenost in čimprejšnjo izpolnitev srčnih želja na poti k materinstvu!
:)))))))))

Veš ti anonimka nimaš nikakršnih težav s svojo nosečnostjo, ker je ni. Enostavno si si nas iz dolgčasa ali pa hudobije malce privoščila. Kajti, če imaš vsaj toliko pameti, da znaš komunicirati preko interneta, potem ti jo preostane vsaj še toliko, da bi znala sama do zdravnika. Veš mogoče boš kdaj v situaciji kakršni smo me in takrat se spomni na tole svoje hudobno pisemce.

Pa lep pozdrav vsem ostalim, ki hodite k zdravniku zato, ker še niste noseče ali pa ste srečne, ker ste.

ne vem no malce bodite pozorne na zmedeno pisavo. Sedaj je zgoraj dodala še en post.
Mislim da je tole nekdo skopiral sem, da nas jezi.
Lep vikend vsem, ki smo v pričakovanju nosečnosti in tudi tistim, ki že imajo sončke. Seveda kakor tudi tistim, ki jih nosijo pod srcem.
Eva*

Mislim,da ste se nekatere res malo preveč razburile na to temo.Mene je kar šokirala ta tema,zares.Sama delam v zdravstvu in sem ne malo krat videla v kakšnih razmerah živijo ljudje.Povem vam,da nam tistim,ki nam je dano vso udobje (pa ne mislim na luksuz),niti na misel pade,kako nekateri sploh živijo.In,ko to doživiš in vidiš na lastne oči,potem si rečeš,”še dobri so”.
Od vedno sem mišljenja ,da nihče nima pravice obsojati nobenega,ker nikoli nevemo v kakšni situaciji se bomo sami našli.Žal ji nemoremo na noben način pomagati,S tem,ko se pa takole znašamo nad njo,pa še manj.Upam samo,da ta otrok ne bo utrpel hujših posledic.Pa brez zamere.
Katja

Maša, strinjam se s tabo.Veliko vprašanje je, kaj se je dogajalo s punco in v kakšnih okoliščinah je zanosila. Morda je bila izigrana, morda je mlada in ne upa zaupati svoje zgodbe nikomur, ali pa sploh nikogar nima, ki bi ji pomagal, jo poslušal.

Punce, zadeva je res KATASTROFALNA in za nas nesprejemljiva in nedoumljiva. Ampak primer tega dekleta, ki po pisanju sodeč verjetno ne spada med najbolj razgledane, jaz sploh ne obsojam. Ženska je v totalno brezizhodni situaciji in potrebuje pomoč. TUDI NAM SE LAHKO PO VSEH TEŽAVAH KDAJ ZAVRTI. In njej se svet sigurno ruši na glavo. Verjetno se ji je rušil že, ko je zagledala 2 črtici.

Bodite strpne. Mislim, da je ta primer mnogo manj ranljiv, kot kakšne padalske fore plodnih žensk. Sploh pa to dekle skoraj gotovo ni samo napisalo ta post v forum Neplodnost. To je nekdo drug prekopiral. Verjetno je to ena od zgodb, ki jih piše življenje.

Opažam pa, da ste nekatere včasih res preveč ostre in spluvate vsak post, ki ni čisto “neploden”. Ženske, moramo živeti s to klinčevo neplodnostjo. Kaj nam bo nucalo stalno jokcanje in jamranje, kako je težek lajf! Zakaj se pa kdaj ne pogovorimo še o čem drugem???

Taja popolnoma se strinjam s taboTo ni v redu,da nimamo strpnosti do “drugačnih”.
Katja

.

New Report

Close