Ne morem verjeti
PREBERITE SI!
noseča sem že šest mesecev nisem bila še pri ginekologu otroka pa nebi rada obdržala ali je kak možnost glede tega nebi ga rodila ginekologu se odpravljam že šest mesecev bojim se da mi povejo da če je z otrokom vse v redu da ga moram obdržat da mi ne morjo narediti predčasnega poroda npr z vakumom kaj naj naredim in kaj naj rečem zakaj me ni bilo tliko časa čeprav sem vedela da sem noseča prosim za hiter odgovor
Tudi jaz ne morem verjeti.Na tem forumu se trudimo in bodrimo iz dneva v dan pa redki uspe zanosit, ti pa nočeš obdržat otroka. Saj te ne obtožujem ampak ne vem kaj pa če ga na primer daš meni v posvojitev?Zavedaj se da je to že živo bitje in če rodiš v šestem mesecu so šanse da preživi v inkubatorju. Če imaš možnost ga donosi pa ga daj v posvojitev ker mislim da boš v prihodnosti imela vsaj čisto vest da nisi “ubila” otroka.
Punce, zdej vam pa morem nekaj napisat!
Zakaj ste vse tako napadalne do tistih, ki otroke lahko imajo. Punca je SIGURNO v veliki stiski in vaše “vzpodbude” ala ti manjkajo koleščka v glavi, jo bodo še pripeljale do kakšne neumne reakcije.
Ali morate res biti take? Ne znate nikomur, ki otroke lahko ima in je povrh vsega še v stiski pomagati? Že dosti časa spremljam forum in vidim, da je vsaka, ki otroka ima in sprašuje za nasvet, ODGNANA!
Zame ste vse grozne in povrh vsega še foušljive vsem, ki otroke lahko imajo! Tudi vaš čas bo prišel (otrok), zakaj ne morete biti med tem prijazne do vseh? In po malem kar upam, da, ko bo katera v stiski in ne bo videla izhoda, da ji bodo ljudje obrnili hrbet in jo “bodrili” z opazkami: “pojdi kar k psihiatru!”
Da vas ni sram!
Kar se mene tiče, ti res manjka nekaj kolesc v glavi. Obrni se na psihiatra, in to čim prej, v vsakem primeru pa, preden se otrok rodi. Namreč roditi ga boš morala, ker je čas, ko je splav dovoljen oziroma možen, že zdavnaj mimo. Zato se raje pripravi na to dejstvo in premisli, kako naprej po porodu. Takoj h ginekologu in ne odlašaj niti dneva več, pa ničesar si ne izmišljuj, saj mora vedeti (verjetno bo to tako ali tako ugotovil, ko se boš tam pojavila), da ne potrebuješ le ginekologovih uslug. Če boš razmišljala o oddaji otroka v posvojitev, se obrni tudi na center za socialno delo.
Ta forum v nobenem primeru ni ustrezen naslov za tvoje težave in ne morem razumeti, zakaj se oglašaš tu. Si prebrala, kako se imenuje?
Če pa si si vse skupaj izmislila in samo provociraš, pa ne morem drugače, kot da ti iskreno napišem nekaj, kar sem doslej vedno obsojala, če sem kje prebrala:
spelji se s tega foruma!
Ena
Draga maša!
Če že govoriš o stiski, ki jo preživlja zgoraj omenjena bodoča mati, in se hkrati spravljaš na nas, kot da smo faušljive coprnice, vprašanje zate: kaj bi ji pa ti svetovala? V tvojem postu nisem zasledila nobenega namiga o tem, kaj naj bi uboga punca storila.
Sicer pa čisto resno mislim, da punca potrebuje strokovno pomoč in da z njo ni vse OK. Če ženska, ki noče imeti otrok, šest mesecev ne gre k ginekologu, čeprav ve, da je noseča, kljub temu da to pri nas ni noben problem, osveščenost je že med srednješolkami na visokem nivoju in tudi splav je široko dostopen, če si namenoma zapira oči pred problemom, za katerega je gotovo, da ne bo izginil sam od sebe, ji je treba odpreti oči! Samo še tri mesece ima časa, da se pripravi, sprejme porod in dejstvo, da bo rodila, in ti misliš, da bo to sposobna storiti sama? Ja, prav res. Samo malo božanja, prijaznih nasvetov (kakšnih? z idejami na plan!) in v trenutku bo postala zrela in odgovorna in vse se bo uredilo!
No, le na svetlo z nasveti in pomočjo!
Grozna Ena
Maša, verjetno si ti tista, ki na vseh ostalih forumih dviga prah z obsojanjem in žaljenjem tistih, ki npr. delajo cele dneve, kadijo, kupujejo hrano, namesto, da bi kuhali doma itd. Tudi tu je tvoja oznaka, citiram:’ Zame ste vse grozne in povrh vsega še foušljive vsem, ki otroke lahko imajo! Tudi vaš čas bo prišel (otrok), zakaj ne morete biti med tem prijazne do vseh?’ žaljiva in neupravičena.
Sprašujem se, kakšne probleme imaš sama s sabo, da takoj napadeš in žališ in zakaj ti ne moreš biti prijazna do vseh?
Po drugi strani pa se meni zdi nasvet, da gre Nina po pomoč k psihiatru ali pa psihologu, dober. Po moje je precej labilna in neodločna oseba in gotovo bi tam dobila dober nasvet.
Tebi, Maša, pa toplo priporočam, da se udeležiš kakega tečaja komunikacije. Tvoj način komuniciranja namreč vzbuja željo po obrambi in zaneti prepir. Verjemi, če želiš resnično pomagati, potem se nauči dajati nasvete na način, ki bo za ostale sprejemljiv. Da te ljudje sprejemajo, je treba biti do njih spoštljiv. Sprejmi dejstvo, da vsak raje prisluhne takemu, ki mu da, kar potrebuje: lepo besedo, tolažbo in nasvet na lep način.
Lokvanj: ne, nisem jaz tista Maša.In nimam problemov s komunikacijo, jih imate prej ve.Nekako ste si prilastile tale forum in take stvari me jezijo.
Za Eno: nisem napisala rešitve, ker je ne vem. Vem samo, pa lahko vprašaš dr na forumu psihijatrija, da taka punca, če je to res, res potrebuje pomoč. Vsekakor pa ne potrebuje nekoga, ki bi jo zdaj še grajal in žalil. Ker ne vemo, koliko je punca stara, ali je znjo vse v redu, od kje prihaja ter kakšna je njena zgodba, ji seveda ne znamo pomagati. Vendar pa prav zato, ker je NE poznamo, NE MOREMO soditi o njenem početju.
Za ostale punce: ne želim, da me zdaj napadate, ker če pogledate poste nazaj, boste videle, da si ničesar ne izmišljujem. Rada bi samo, da ste do vseh strpne, ker so tudi mamice, ki bi vam rade napisale kakšno vzpodbudno besedo, pa jih ne pustite zraven.
To ni nobena fausija. Ce je punca dovolj zrela da se odloci za spolne odnose, potem je tudi dovolj zrela, da ce zanosi in nima namen obdrzati otroka, da ne caka 6 mesece, da se bo kaj zgodilo, ampak se takoj spavi k zdravniku, pa ne samo zaradi sebe, ampak tudi zaradi otroka. Nihce ne zanika, da punca ni v stiski, in ji je res treba pomagati, samo ne pa tako, da doma cakas 6 mesecev da pac bo kar pac bo, ou. da se bo nekja zgodilo samo od seb-kar je popolno neodgovorno.
Ce je lehko prosila za pomoc po 6 mesecih, bi to lahko naredila tudi ze prej.
In se enkrat punce, to ni fausija, to nima nobene veze s tem, da me ne moremo zanositi, ona pa je, to nima nobene veze da bo ona imela otroka, me pa ne, to je skratka -neodgovornost zenske, ki ve da pac lahko ima spolni odnost, ne ve pa da ce je noseca da mora ka zdravniki !!!
Zelim vam lep dan, pa si mislite kaj si hocete.
Ja jaz res ne morem verjeti – A SE SLUČAJNO IZ VSEH NAS KI SE BORIMO ZA OTROKE SLUČAJNO NORCA DELAŠ. Predvsem pa upam da ti nikoli ne bo potrebno iti čez to kar prestajamo tiste, ki vamo zakaj se nahajamo na tem forumu!
Predvsem pa me nismo pravi naslov zate, obrni se raje na psihologa ali pa socialnega delavca!!!
Mojca