Najdi forum

ne morem sprejeti življenja v tujini

Pred dvema letoma smo se selili iz Slovenije v sosednjo Avstrijo.Imam dva majhna otroka,mož je zaposlen jaz pa nisem.Čeprav si to zelo želim dela ne najdem.Veliko je kriv jezik,ki ga ne znam o tem pred odhodom nisem razmišljala.Tukaj nam gre vse narobe.Kvečjemu imamo same težave.Življenje je tukaj predrago.Dobro jo bosta odnesla le otroka,ki hodita v vrtec.Nenehno žalujem za domom ,ki sem ga imela v Slo.To najeda živce celi družini.Mož se tukaj precej mući vendar poraza ne prizna to pa mene najeda.Žal smo eni izmed tistih,ki nam je tujina pokazala zobe.Imeli smo lepo stanovanje pa smo ga oddali.Kadar pridem v Slo,mi drugi govoriji kako srečna sem lahko,da sem zapustila Slovenijo.Za moje težave se jim ne sanja ne vedo,da sploh nimam več miru in življenja še dela ne.Sama bi se jutri vrnila nazaj ampak ,kam?Kaj v tem primeru lahko sploh storim?

Se mogoče za začetek prijaviš v kakšen tečaj nemščine, če je problem nepoznavanje jezika pri iskanju službe.
Služba bi rešila večji del tvojih problemov.

intenzivno se uči nemščine, bori se kot levinja za svojo družino, saj je srečna, zadovoljna mama steber družine.

New Report

Close