ne dajo mi zdravila
imam tinnitus že skoraj 3 leta in mi na orl nočejo dati nobenega zdravila, da bi vsaj probal, če kaj pomaga ali, saj vem, da so ponavadi neučinkovita zdravila….ampak zakaj mi orl. zdravnik ne da nič za probato-saj tak nimam kaj izgubiti in da bi probal, kar bi mi mogoče pomagalo, pa ne dovoli. S tem me je fejst užalil orl dr., tudi drgač je bil blj nesramem.
Zakaj mi ne dajo kakšna zdravila ali tbl…če že nimam kaj izgubiti, otem bi jaz to probal, kaj pa če bi mi vseeno pomagalo kaj? Edino me je napotil k psihiatru in psihologu. Halo? Jaz sem psihično zelo v resu, ednimo bi potreboval nekaj za spanje, ker od tinnitusa ni možno normalno spati (bolj je dremanje).
Prosim, če mi navedete katera zdravila so tista, ki so namenjena proti tinnitusu!
Slušalke oz. maskerje si lahko kupim, a si ne morem privoščiti, saj sem nezaposlen. Npr. slušni aparat avstrijskega proizvajalca Tinnex tm stane od 300 do 500 €. Kako naj kupim to, če mesečno prejemam le 200€, s tem pa ne morem šparati.
Hvala in lp
Spoštovani!
Razburjenje vam pač ne bo koristilo. Zdravnik že ima razlog, da vam ne daje zdravil – in tudi vas ne razumem , da bi kar nekaj jemali, pa čeprav ne bo pomagalo…dajte no, razmislite ali bi to res imelo smisel…
No tinitus je res nadležen vendar se ga da s pravilnim pristopom učinkovito ublažiti in tudi odpraviti.
Prvo pravilo je, da ga poskušate ignorirati – morda se sliši nenavadno ampak prav za to gre..če se na primer pogovarjate z nekom na cesti in je pogovor zanimiv, takrat ropotanja avtomobilov, ki vozijo mimo, niti ne slišite, mar ne? In to je tudi namen maskerjev- v uho vam spuščajo drugo ‘zvonenje’, ki vas bo začelo motiti, svojega pa boste pozabili in ko boste po določenem času masker odstronili si boste oddahnili, svojega lastnega tinitusa pa se še spomnili ne boste.
To (ignorirati tinitus) ni vedno lahko in pri tem vam lahko pomahgata tudi psiholog in psihiater.
Priporočam vam , da si nabavite radio, ki se sam ugasne po določenem času (je zelo poceni) in ga upoorabite takrat, ko greste spat – takrat je navadno tišina in tinitus najbolj moteč– ob igranju radija šuma ne boste niti opazili, mirno boste zaspali, radio pa se bo izključil sam.
Pa veliko uspeha!
LP. dr. IF
Največ podpore na temo piskanja (tinnitus) se najde tule:
http://p079.ezboard.com/btinnitussupport92262
Doktorji na žalost tudi nimajo veliko informacij o tej bolezni, zato pač ne znajo pomagat. In kako težko je to prenašati zveš šele, ko to piskanje enrkat stakneš.
ja zakaj pa ne bi smel probati kero zdravilo proti tinitusu. če že obstajajo! vsaj tolk bi probal, da bi videl, če pomagajo al ne? če ne pomagajo jih itak ne bi jemal. ne vem pa zakaj mi ne dajo te možnosti, da bi vsaj sprobal? a je tko drago zdravilo?
drugi dr.-ji tu na forumu so mi pa ja svetovali taka zdravila, tud imena so napisali, za razliko od nekaterih dr.-jev
ni fer, da me pustijo trpeti, ne da bi sprobal kaj.
sicer sedaj že mnogo bolje spim, ne potrebujem ničesar.
smešno pa je, da dobim odgovor po tolk mesecih, ko so že ti problemi mimo.
lp
Spoštovani!
Kar se tiče tistega poceni radia, ki se sam od seve gasne, moram povedati, da moja bartneric rada zadrema oz. zaspi pred tv-jem, kar mene strašno mit. namreč že od od otroških časov sem bil tko vzgojen, da kaj tazga ne delam, torej da bi zaspal ob prižganem tv ali radiu.
ravno obratno: dokler ni tišene, čeprav bolj slišim tinitus, ne morem spati. zato tudi uporabljam spužvaste zamaške, ki mi zelo pomagajo. včsih moja partnerica smrči ali ko se obrne, se tako prebudim. torej, tišina mi veliko bolj ugaja kot kakšen zvok, a ne bi tko lsuša tinitusa, kajti pri nas ob spalnici je itak velik hrup, najbolj zaradi avtomobilov, ko še 5 korakov ne morejo napraviti peš. Zdravnikom sem zaman dopovedoval, da ob zvoku še bolj ne morem zaspati. Vendar me noben d. ni poslušal ali mi ni hotel verjeti.
Kako pa naj prsim osebnega dr.-ja, da mi da kako zdravilo proti tinitusu, da probam, če bi mi kaj pomagal, če mi zdravnuik ne bi hote dati?
Saumim, da je tinitus nastal zaradi pritiska, ker se mi velikokrat grozno zvrti, da nastane pred mano vse belo, ki po nekaj minutah izgine, zabolijo pa me tudi oči. verjetno pa je tud stres prispeval k tinitusu. a sem zato potem upavičena do pomirjeval?
Kakšno zdravilo za tinitus bi bilo dobro, če imam to mogoče od pritiska?
Lepo vas prosim, če bi mi lahko odgovorili na vsa vprašanja, za kar se najlepše zahvaljuem in vas lepo potdravljem!
Beno
Glede vzgoje in radija se boste morali sami odločiti.
Zdravila proti tinitusu ni..so le zdravila , ki zdravijo spremembe, ki so vzrok za nastanek te nadležnosti, če jih seveda prepoznamo (vzroke). No, povišan krvni pritisk je lahko vzrok, tudi stres, največkrat pa tudi okvara vratne hrbtenice, ki bi lahko povzročala nenadne vrtoglavice. Pogovorite se o vsem tem z vašim osebnim zdravnikom. Glede stresa: če veste kaj je vaš ‘stres’ se mu rajše izognite, kot da jemljete pomirjevala, ta pomagaja samo kratek čas potem pa bo spet vse isto.
Preberite še odgovor:Re: Piskanje v ušesu (16.09.2007 00:44)
Lp, dr. IF