Najdi forum

Spoštovani,

prosim vas za pomoč oz. mnenje. Imam namreč jagode in sedaj opažam, da jih nekaj žre. Mislim, da so mravlje, ampak sodelavka mi je rekla, da je ona opazila, da ima na gredi, kjer so jagode ene rdeče živalce, za katere misli, da ji nažirajo jagode. Sadeži so potem ranjeni in grdo zgledajo, so le za zavreči. Kaj mislite bi to bilo (vaše izkušnje) in predvsem KAJ NAREDITI, DA TE ŽIVALI SPRAVIMO IZ JAGOD???

Hvala za vaše odgovore.

Mojca

Kaj pa, če ti jih obžirajo polži? Poglej jagode proti večeru ali zjutraj….sumim, da bo to!

IN IMAŠ MOGOČE IDEJO, KAKO SE JIH NAJ ZNEBIM?

Če kdo najde kakšno rešitev za te nadležne polže je bom jaz tudi vesela!
Namreč pri nas je čist malih polžev ogromno – na jagodah, v solati, na fižolu, pravzaprav vsepovsod, koliko ne teh pa še najdeš kakšnega rdečega. Letos imajo ugodno vreme, ker je skozi deževje. Jaz ko polža najdem ga posujem z soljo in potem pogine. Sam se jih vseeno ne morem znebit. Potrosila sem že tudi granule Mesorol, pa jih je še kar preveč.
Prosim za pomoč!
Lp,

Mi smo med jagode dali lončke s timijanom in jih odgnali. Lahko ga tudi posadiš med jagode, vendar mi selimo lončke po vrtu in polže tako preganjamo tudi od drugih vrtnin. Vsako leto smo imeli kar precej požrte jagode. Letos pa imamo velike in cele tako, da je zneslo celo za marmelado.
Poskusi, morda bo pomagalo tudi vam. Srečno!

Joj, ne morem se spomniti, kako točno gre, ampak v posodo daš pivo (a je možno?) in potem polži zlezejo notri ter se utopijo…. Ena taka varianta obstaja. Ampak tole s timijanom mi je veliko bolj všeč. Timijan lahko enostavno tudi poseješ med vrtnine ali kako? Se potem kaj navzamejo vonja?
Jagode res lahko jedo mravlje, pri meni jih obdeluje tudi miška, in sicer zelene!!! Sem jo zalotila. Pa seveda polži. Uši, se mi zdi, napadajo stebla in liste in v bistvu uničijo celo rastlino. In kjer so uši, so včasih tudi mravlje (mravlje gojijo uši zaradi mane, njihovega izločka, s katerim hranijo ličinke).

Timijan lahko tudi posadiš zraven gredice. Ne nazamejo se nobenega vonja, saj ni treba, da se dotikajo jagod. Tole o pivu sem že slišala in poskusila, deluje, vendar mi je bilo grozno gledati te utopljene polže. Raje jih preženem k sosedom ;)))))Pelinov čaj je učinkovit proti mravljam, ušem, gosenicam, pršicam in jabolčnemu zavijaču. Polže in mravlje odganja tudi praprot –njene liste polagamo na zemljo okoli ogroženih rastlin. Vse preiskušeno in deluje.

Ja, tudi meni je to grozno – utopiti polže ali jih celo raztopiti s soljo!!! Kruto!! Pa saj ni tako težko posaditi zraven eno vejico timijana, če jih to odganja, kaj? Pa naj gredo k sosedom, kot je že nekdo napisal! :)))

Zdravo,

ste pa brihtne, od sosedov pridejo nazaj, pa za nameček se še razmnožijo…..

Romi

New Report

Close