Naval mleka
Preiskala sem forum, pa vendar nisem nasla nobenega podobnega primera in bi vas prosila za obrazlozitev- ce je le mozna.
Imam deklico staro 3.5 meseca. Se zelo lepo doji in obe zelo uzivava. Pred kaksnimi stirimi dnevi pa sem opazila, da se mi je zacelo delati vec mleka kot pa ga ona poje. Moram povedati, da ne je manj casa- mislim da poje cisto isto kot poprej, le mleka je- ne vem od kod- vec.
Tako si ga moram vsake toliko izbrizgati, ker me prsi obolijo in so otrdele.
Kaj mislite, zakaj je do tega prislo in ali naj nadaljujem z izbrizgavanjem ali imate kaksno drugo idejo.
Najlepsa hvala in lep pozdrav!
Lidija
Draga Lidija,
vzroki za nenadne presežke mleka so lahko tudi naslednji… Je imela morda vaša hčerka pred kratkim poskok v rasti in se je dojila pogosteje? Sta spremenili položaj pri dojenju in se podoji bolj efektivno? Je začela spati daljše intervale? Ste začeli uživati življenje bolj umirjeno, niste več pod stresom, vas ne skrbi več zaloga mleka, je dojenje lepo steklo? Pravite, da mleko dodatno brizgate? Že ves čas ali šele sedaj, ko so prsi prepolne?
Pomembno: izbrizgajte le toliko mleka, da bo za olajšanje! Če pritiska ne čutite, ne črpajte! Z dodatno stimulacijo – črpanjem lahko namreč tudi ustvarjate presežke mleka, ki ga otrok ne potrebuje.