Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Kako preživeti z narcisi? Naučimo otroka mogoče tudi MOM osebo iražati čustva na podlagi pravljice

Naučimo otroka mogoče tudi MOM osebo iražati čustva na podlagi pravljice

http://otroski.rtvslo.si/bansi/prispevek/305

Odličen prispevek za vse vas, ki imate otroka z mejno osebnostno motnjo ali pa NOM, če nič drugega, članek je v meni prebudil marsikatero odkritje o katerem prej nisem razmišljala ali pa sem in sem rabila le potrditev. Razmišljanje v smeri vsebine članka mi je prebudilo tudi zavedanje, da osebe MOM so v čustvenem razvoju otroka in, da marsikaj lahko uporabim za komunikacijo s takimi ljudmi.

To je moje razmišljanje!!!!!!

LP BZ

Podobno razmišljam tudi jaz.
Odkar sem ozavestila, da ima moj bivši osebnostno motnjo, ugotavljam, kako dobro je način komunikacije, ki jo imam z otroki v vrtcu, uporabiti tudi z motenimi ljudmi.
Ko otroku postavim meje, me zmerja “grda si”. Bivši je uporabljal drugačne besede, ki pa so pomenile isto kot če triletnik reče “ti si grda”.
Vem, da nisem “grda” in da so otroku grde le meje, ki jih postavim.
Odkar vem, kako je z mojim bivšim, lahko prenesem tudi njegove izpade enako kot izpade triletnikov, ki se mečejo po tleh in trmarijo.
In neprimerno obnašanje ni nagrajeno z mojim popuščanjem. Ne več.
Imava namreč otroke, zato zaradi njih morava naprej komunicirati.
Res škoda, da vsega tega nisem dojela že pred leti. Tako pa me je vsako zmerjanje prizadelo in sem kar naprej razmišljala, kaj vse je z mano narobe, se opravičevala, jokala. Kako drugače bi lahko bilo!
Če zdaj pride do konflikta, pa pomislim: No, kako bi na to reagirala v vrtcu?
In gre.

Vesela se za tebe

Odlično razmišljanje in praktična rešitev. LJudje z osebnostnimi motnjami – prav posebej pa MOM so na čustvenem področju tam nekje od nekaj letnega otroka , pa največ do pubertete. Kar težko dojameš, ker so odrasli in ker so lahko na nekaterih področjih tudi izjemno sposobni odrasli. Le kar se čustev tiče nihajo med nekaj let trmo, pridnim otrokom ali pa pubertetniškimi izpadi.

Taktika, da se z njimi kadar imajo takšne izpade ravna kot z otroci je doslej pokazala zelo dobre rezultate, četudi je na začetku težko, ker kar ne moreš dojeti, da je tak način obravnave ( kot z nevzgojenim , razvajenim otrokom) skoraj edini, ki deluje tudi pri teh odraslih ljudeh.

No ja, glavno da kaj deluje 🙂

GittaAna

GittaAna

New Report

Close