Živjo 🙂
bližam se 22 letu, visoka 164cm, težka 48kg (nisem pa tako zelo suha). Obseg v najožjem delu pasu 63cm, obseg v najširšem delu bokov (čez zadnjico) okrog 90cm. Mi prav grdo zgleda, ker je taka razlika :/.
Odločla sem se, da bom začela z vajami. 30 dni (če bo le uspelo) bom zjutraj/zvečer izvajala:
primer 1.DAN:
50x squats … število se potem vsak dan viša za nekaj počepov (30.dan jih pride okrog 250)
50x bridge … število se potem vsak dan viša (30.dan jih pride okrog 250)
30s plank …. število se potem vsak dan viša za nekaj s (30.dan jih pride okrog 5min)
50x dvig obeh nog …. število se potem vsak dan viša za nekaj dvigov (30.dan jih pride okrog 250)
50x trebušnjak …. število se potem vsak dan viša za nekaj trebušnjakov (30.dan jih pride okrog 250)
30s pravokotnega sedenja ob zidu ….. število se potem vsak dan viša za nekaj sekund (tu nevem koliko s pride na 30.dan, ker se mi zdi nemogoče sedet ob zidu 5min 😀 )
To sem našla na nekih straneh, kjer objavljato te ‘mesečne izzive za vadbo’
Skrbi me predvsem prehrana, saj mi zalenjava splooh ne diši preveč…. in preveč imam rada kruh, testenine, krompir…. uglavnem vse, kar ravno škodi in redi 🙂 – rada bi si malo preoblikovala telo (predvsem, da je bolj čvrsto), nočem pa zdaj nekih ekstremnih mišic… raven trebuh, čvrsta rit in noge pa bo to to 😀
Zanima me, ali so ti tipi vadb…’izzivi’ ki trajajo en mesec priporočljivi ali se treba zadeve na druh način lotit??? … (seveda pa bi rada vztrajala do te mere, da mi bo vsakodnevna vadba 20-30min postala samoumnevna in jo bom vsak dan brez problema opravila 🙂 Teka sem se lotila januarja, ampak mi je bilo enostavno premarz in sem se odločila, da počakam do spomladi HA HA :).
Imam še eno vprašanje. Mnogi govorijo, da če naslednji dan po vaji nimaš bolečin v mišicah, da vaja ni bila prav opravljena. Je to res? Sama sem večkrat delala kakšne vaje, pa me včasih mišice naslednji dan niso nič bolele.
Hvala za odgovore
Lep pozdrav,
Vaje so kar prave, da se učvrsti telo, je pa vprašanje, če boš dosegla želen rezultat, če ne boš imela urejene prehrane… verjetno si že slišala, da je prehrana 80% vadba 20%.
Če vse staviš na 30 dnevne izzive, potem ne moreš pričakovati rezultatov za daljše obdobje…
Sam bi na tvojem mestu začel uživati tudi zelenjavo, sadje, piti vodo, jesti dovolj beljakovin… in redno migati (ne samo 30 dni) 🙂
Predstavljal si, da jaz na forumu vprašam:
Rad bi se naučil angleščino. Vadil bi po prvi lekciji iz knjige in potem vsak dan dodal par minut pri vsakem primeru, oziroma vsak dan bi tiste primere in stavke ponavljal minuto več. Kdaj bom znal angleško?
Odgovor je nikoli. Enako je pri tebi. Stimulus mora biti vsak trening nekoliko večji oziroma drugačen. Telo se le tako prilagodi v smislu kot ga pričakuješ.
Po mojem mnenju so ti izzivi skrajno neumni. Ne vidim razloga zakaj bi v nedogled ponavaljal eno vajo. Vsak gib, če ga ponavljaš preveč prinese neke kvarne posledice in nesorazmerja.
Če pri vajah nimaš bolečin pomeni le, da nimaš muskelfibra, kar ni nič čudnega če izvajaš vedno enake vaje. Muskelfiber pride takrat kadar sta izpolnjena dva pogoja in sicer nekaj novega, kar telo ne zmore narediti ekonomično ter ekscentrični del giba.
Če želiš vaditi sama ti morda predlagam da na youtubu poiščeš 300 workout. Nato pa neredi malo po svoje. Vsakič poskusi kaj drugega, predvsem pa bodi intenzivna.