nasvet
Pozdravljeni!
Imam težavo, pri kateri si sama trenutno zelo težko pomagam.
Stara sem 26 let,zelo sem se zaljubila v fanta, prav tako on v mene s katerim sva malo v sorodu.
Moj oče in njegov oče sta bratranca. Fant nima najlepše preteklosti,za seboj ima kar nekaj kaznjivih dejan,prekrškov. Obljublja mi vse, da bi zame storil, kar si želim.
Prosim za kakšen nasvet, vaše mnenje o tem.
Mnenje o čem? A o tem, da sta v sorodu ali o tem, da ima fant ne prav lepo preteklost?
1. sorodstvo – poglej na forum o genetiki, tam velikokrat pišejo o sorodstvenih vezah in o tem kaj je rizično in kaj ne (z vidika potomstva)
2. preteklost – vsak lahko v življenju naredi napako ali več. in vsak se lahko spremeni. če si se zaljubila in če se ti zdi, da je iskren mu le daj priložnost, da dokaže, če misli resno.
Mogoče je ravno to pozitivno za vaju, da sta malo v sorodu in se lažje razumeta. Ti poznaš njihove družinske razmere, ljudi, sorodnike in če je imel on tako preteklost, ti najlažje presodiš, kaj se je dogajalo z njim takrat, zakaj je to počel, kako se bo lahko pobral…ker poznaš njegovo kri, ljudi okoli njega, vpliv okolice, sorodstva.
Vzemi to kot pozitivno, sploh če ga imaš rada, če ga ljubiš, če verjameš vanj.
Zdaj tako ne gre še za tisto pravo ljubezen, na začetku je romantika, so hormoni, nagon, privlačnost…
Mogoče bosta ugotovila, da sta za skupaj, mogoče mu boš samo dobra prijateljica, sorodnica ki mu želi pomagati.
Ne gradi na njegovih obljubah, ampak bolj na svojih željah in občutkih.
Če ti verjameš vanj, bo prej ali slej tudi on bolj zadovoljen sam s seboj, ker verjetno je ravno zaradi preteklosti in ljudi ki ga samo površno poznajo, doživel, da so ga odrinjali, cenili po njegovih preteklih dejanjih…
Ti lahko to popraviš, pa tudi če ne bo šlo za ljubezen!
Človeku veliko pomeni podpora soljudi, zaupanje in prijateljstvo, da ga ceniš po tem kakršen je, ne po tem, kar je počel pred leti!
Lp, Meta
Ne strinjam se z mirello. Fant ne bo postal nič boljši samo zato, ker je zdaj zaljubljen v tebe. Če bi to držalo, bi se tudi vsi pijanci s poroko streznili, tako kot večina žensk misli. Prestopnik je prestopnik. SEm se tudi sama pred mnogo leti znašla z enim takim – smilil se mi je, nurejeno družinsko življenje je imel za seboj – sem mislila, kako ga bom podprla, pripeljala na pravo pot, ne, to ne gre. To je njihov stil in način razmišljanja.
Sorodstvena vez je še najmanjši problem, to drugo je veliko huje.