Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost nasvet

nasvet

Pozdravljene,

Prosim za vaša mnenja in nasvete.

Pet let sem jemala KT (Stediril, Diane), z novim letom sem prenehala. S fantom sva prvih nekaj mesecev pazila, vendar sem kasneje – po prebiranju forumov – ugotovila, da sem si narobe izračunavala plodne dneve. Zmotno sem menila, da so vedno tam nekje okoli 12-16 dne ciklusa – ampak to ne bi moglo držati, ob nerednih mestruacijah, ki so bile na 31, 37, 29,33,30,37,34… dan. Ob taki zmešnjavi smo sigurno delali tudi v nevarnih dneh, pa do sedaj ni bilo nič.

6 mesecev po prenehanju jemanja KT so mi na rednem pregledu ugotovili PAP II – ali je možno, da je do tega prišlo zaradi KT? Prej nikoli ni bilo PAP-a.

Občasno čutim jajčnik, pred 4 leti so mi z njega odstarnili cisto – v njej je bila samo voda, poseg so opravili preko nožnice, brez posledic. Ali lahko to kaže na PCO?

Drugih pregledov še nisem imela.

Ginekologinja mi je dala Klomifen in Dabroston. Do sedaj se še nisem odločila, da bi jih vzela. Ali lahko jemljem samo Klomifen ali je potrebno kombinirati z Dabrostonom?

P.S. Stara sem 27 let, otrok še nimam

Prosim za vaša mnenja.
Vnaprej hvala

Staša

Draga Staša,
KT ne bi smele biti vzrok za tvoj PAP 2,prej obratno ,Kt naj bi ščitile rodila pred temi zadevami (to sem prebrala na forumu dr.Pušenjaka).
Kaj pa naj bi pri tebi kazalo na PCO,neredne menstruacije ??Znakov za PCO je veliko (neredne M,čezmerna poraščenot,prekomerna teža,….) ali pa lahko ni nobenega in je to možno ugotoviti le z UZ ali operativnim posegom,torej laparoskopijo.
Glede Dobrostona in Klomifena pa bi ti svetovala,da jih začneš čim prej jemati in če nisi sigurna kako naj jemlješ,vprašaj še enkrat ginekologinjo.Čas prehitro teče in če si želiš malega sončka,ga ne izgublaj, je preveč dragocen..Naredi vse ,da boš čim prej na jasnem,zakaj ne moreš zanositi,tako boš lahko ,kar se da hitro začela z ustrezno terapijo.Moža pošlji na spermogram oz.prosi ginekologinjo,da ga pošlje.Upam,da vama bo uspelo brez večjih težav,pa oglasi se še kaj…..
katja

New Report

Close