Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Naraščanje teže in rasti

Naraščanje teže in rasti

Pozdravljeni
Imam fantka, rojen 6.1. z 50 cm, 3410g. Odpustna teža 3380g. Je polno dojenj, dojiva nekje na 3h okrog 30min. Prva posvetovalnica 57cm in 5200g. Danes merjen 64cm in 7100g. Naslednjo posvetovalnico imava šele naslednji mesec. Zanima me le, kaj vse vpliva na tako hitro rast in pridobivanje teže? Glede na to da je po tabelah ki jih gledam precej izven povprečja. Z partnerjem sva oba čisto v mejah normale, nihče debel ali extra velik. Mali se mi pa zdi da je za dobra dva meseca res že ogromen.
Hvala lp

Deček je sicer velik in primerno težek. Običajno najbolj veljajo genetska nagnjenja, ki jim otrok ob primerni skrbi, hrani, sledi. Morda je v obeh družinah kakšen oddaljenejši sorodnik velik? Sicer pa po tako kratkem času ni mogoče še govoriti o trendu krivulje, potrebno je počakati še nekaj meritev.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Za pomiritev mamice, moj mlajši sin je bil rojen z težo 4070g in 56cm, bil je dojen in prvi mesec tehtal 5700 g in drugi mesec tudi malo čez 7000g, dolžine ne vem več, bil je res ogromen, potem se je rast teže malo ustavila in pri enem letu je imel 13,5 kg, ko je shodil se mi je pa zdelo, da ga je iz dneva v dan manj.Danes je že skoraj odrasel pa ima 192 cm in 90kg, aktiven rokometaš od malega, in ko smo ugotavljai od kje mu ta višina, smo ugotovili da je točno tak kot moj oče.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

New Report

Close