Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk napotnica

napotnica

Mene zanima, kdo napiše napotnico za preventivni pregled dojk????? Ginekololg ali splošni-osebni-zdravnik????

Imam namreč problem, ker mi nobeden od teh dveh ne želi napisati napotnice. Osebni zdravnik me je poslal h ginekologu z izgovorom, da bom napotnico pač pri njem dobila, ginekolog pa me je nadrl, češ, kaj si mislim, da pri 38 iščem napotnico, saj nimam pravice da mi jo napiše, ker nisem stara 50 let??????
Niti to, da se mi na desni dojki izmenično pojavljata dve modrici, (ena še ne čisto zgine, se pojavi druga) se mu ni zdelo dovolj pomembno za napotnico.

Da mi bo prsi že on pogledal, ko pridem na redni gin.pregled, samo opomnit ga moram, da mi pregleda še prsi…..na redni pregled pa sem naročena šele leta 2012…

Zdaj imam pa problem…v ambulanti sem bila naročena 20.09.2011, pa so me zbrisali in me prestavili na februar 2012, ker pač nimajo moje napotnice…

Kam menite vi?????

a bi meni kdo odgovorilali ne????????

Seveda ima pravico, da vam napiše napotnico, če smatra da je to potrebno. Do sedaj je veljalo, da lahko napotnico izdata oba, ginekolog ali osebni zdravnik.
Očitno v dojki ne tipate sprememb, če bi bila prisotna tudi tipna sprememba, bi bil najverjetneje njihov posluh večji, kot je sedaj. Težko bi sodila kaj pomenijo te modrice, a če se dobro poznate in teh prej ni bilo, vztrajajte pri odgovoru,
Žal se v praksi velikokrat dogaja, to kar opisujete. Kaj drugo bi vam težko rekla, bodite vztrajna in ne popuščajte ali pa enostavno zamenjajte zdravnika.

New Report

Close