Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija NAPOTNICA????

NAPOTNICA????

Za DERMATOLOGA, g. Kralja!
Stara sem 48 let. Imam lepo, normalno kožo povsod, zanjo tudi lepo skrbim, od vedno.
Med palcem in kazalcem na nogi se mi je (PRED 5 leti) pojavila trda koža, ki se je razširila tudi na podplate (sprednji del). Splošna zdravnica me je napotila k dermatologu, ki mi je svetoval LINOLA FETT N, eno mazilo pripravljeno v lekarni (za nego ko je koža že vsa ozdravljena) in CANESTEN. Takrat me je dermatolog tudi poslal k alergologu, ki je ugotovil občutljivost na nikelj in cement.
Delam v cementarni, sicer v pisarni.
Vsako leto sem imela manjše težave, vendar še nikoli takšnih kot letos.
Februarja pa se mi je pojavila spet ta zadeva. S tem, da se mi je razširila tudi na desno nogo. Med prsti se je najprej pojavila kot “gniloba”. Na eni prstih, po obeh podplatih pa trda koža, ki razpoka do krvi, da komaj hodim. Sočasno so me noge, roke in po vsem telesu zelo srbele. Zdravnica (splošna, moja osebna) me zdravi z ATIFANOM – glivice, Zyrtecom – alergija, Canestenom- glivice, LOCASALENOM.
Flonidan in Flonidan S mi nista nič pomagala. Jaz vse to (brez ene preiskave) mažem, pijem že od februarja. Mi je rekla, da zgleda, da je to LUSKAVICA. Že nekajkrat sem jo zaprosila, za napotncio za DERMATOLOGA, pa mi je noče dati. Z nog se mi suha koža razširila še na roke (ko jih manem, mi koža – na vrhnji strani prstov, ne na dlaneh -šelesti kot papir).Roke od komolcev navzdol imam flekaste (alergija).Pravi, da se stvari izboljšujejo, mene pa vse še naprej srbi (manj kot od začetka, podplate imam vse razjedene – do krvi, noge in roke spraskane ). Letos sploh še nisem nič kolesarila ali šla v hribe, ker težko hodim zaradi razpok na nogah. Prosim vas za nasvet kam naj grem na pregled. Kako naj zdravnico prepričam, da me napoti k DERMATOLOGU? PROSIM za nasvet! Hodim k morju in se mi zdi da mi to še največ pomaga. Mažem noge z olivnim oljem. To se mi je prvič pojavilo pred kakimi 5 leti, letos pa se je najbolj razširilo. Noge imam v službi “nage” – pod mizo , na belem listu papirja, zvečer jih umijem z okisano vodo. Tudi obutev vedno kupujem, da je kvalitetna (usnjena in “komot”) – GRNULAND. Naslednji obisk pri splošni zdravnici imam 27/7/ popoldan. Ali lahko “zahtevam” napotnico od svoje zdravnice?
V pričakovanju vašega odgovora vam privoščim in želim lep in prijazen dan. Zdenka

Pozdrav!

Kr ste opisali je lahko tako glivično obolenje, kot luskavica, kot kontaktna alergija, ki je manj verjetna.
Potrebne so pač preiskave, ki jih običajno napravi dermatolog, pač odvisno od slike: mikološki pregled ( za glivice), testiranje, odvzem tkiva za histologijo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor!
Če vas prav razumem me zdravnica lahko začne zdraviti šele na osnovi preiskav. Sedaj me namreč (splošna zdrvnica) zdravi le na osnovi ogledovanja in ocene? Prosim vas za bolj konkreten odgovor.
Ali je moja ugotovitev pravilna, da če se obolenje vedno bolj širi, ni to nobena ozdravitev oz. izboljšanje.
Ali se luskavico da ozdraviti?

Hvala vam za odgovor, Zdenka

Pozdrav!

Ne pričakujte konkretnega odgovora, če mi diagnoza ni jasna, kar pa mi ne more biti le na podlagi vašega opisa!

Večinoma se zdravijo kožne bolezni glede na klinično sliko, če pa zdravljenje ni uspešno, potem je potrebno postaviti diagnozo s preiskavami in nato zdraviti usmerjeno.
Luskavico se da ublažiti in ne ozdraviti.
LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close