Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija napokana kožica na penisu

napokana kožica na penisu

Pozdravljeni!

Z možem sva se že pred nekaj leti zdravila zaradi glivičnega vnetja na spolovilih. Ker se nama je to zgodilo prvič in nisva takoj ugotovila, za kaj gre, se nisva takoj začela zdraviti. Vnetje je bilo precej hudo in ponavljajoče in potrebovala sva skoraj leto dni, da je bilo vseh težav resnično konec. Pri možu je postalo tako hudo, da mu je kožica na vrhu penisa napokala in se sploh ni hotela pozdraviti. Bil je pri urologu, ki mu je svetoval obrezovanje (niso mu naredili kakšnih testov, samo pogledali so ga), vendar pa se je zadeva (v času čakanja na datum) nekako sama od sebe pozdravila in od takrat ni imel več težav.

Pred cca. pol leta pa so se težave spet pojavile. Kožica na vrhu penisa je suha (rahlo luskasta). Če jo ne potegne dol oz. če nimava spolnih odnosov, ga ne boli in razen tega, da je na pogled bolj suha, ga ne boli in ne srbi. V nasprotnem primeru pa mu takoj napoka do krvi , kar seveda boli. Maže se z Bepantenom, ki (kot rečeno) pomaga do naslednjih spolnih odnosov.

Zanima me, ali je možno, da so to vseeno glivice (jaz težav z glivičnim vnetjem že nekaj let nimam) ali pa gre le za stanjšano kožo, ki je trajno poškodovana od prejšnjega vnetja? Kaj svetujete?

V naprej hvala za odgovor.

POzdrav!

Po opisu gre za fimozo- zoženo kožico na glavici , ki je lahko nastala sama po sebi ali pa kot posledica vnetja.
Potrebna bo verjertno svetovana operacija, ker gre za čisto fizikalen pojav – ozka kožica preko nabrekle glavice pač ne gre- posledica so poškodbe, trpljenje.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close