Napisal mi je…kako naj si razlagam
Marinec se je tu spoštljivo poslužil dvoma s kritično instanco, kar je vredno vsega upoštevanja in posnemanja, že ve zakaj, sem prepričana hehe
Sem se tudi že jaz tega poslužila in bi se še, ker mi tudi ni bilo jasno, ali gre za odraslega človeka ali odštekanega mutca, ki gor lepi risanke, ko si jelenček odseče edino funcionalno nogo in druge podobne “vice”, ki so hm… fakultativno tragi/komično/posmehljivi, če se en bi nekega julijskega dne tam na meji med dolenjsko in štajerkso prepričala, da imaš lepo ženo in srečen zakon, samo zdaj ne vem, ali preveč otrok, da se včasih poistovetiš z njimi… ccccc hehehe
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Katenjka, zakaj pa ti ne napišeš vsega v enem stavku, ti ki nimaš težav z relativizacijo? :)) Drži se nasvetov, ki jih daješ drugim. 😉 Po poskušaj uporabljat slovenske besede, sicer bo še kdo mislil, da želiš izpast inteligentna le z uporabo nekih tujih izpeljank, ne pa z vsebino napisanega. Jaz vem, da zmoreš tudi brez tega. 🙂
Išju te teme je tak, kot si ga vsak sam zastavi. 🙂
Če ti misliš, da imam jaz težavo z relativizacijo, naj te opomnim, da se to samo tebi zdi, ker imaš težavo s sprejemanjem, razumevanjem ljudi drugače razmišljajočih od sebe.
Marinec se je tu spoštljivo poslužil dvoma s kritično instanco, kar je vredno vsega upoštevanja in posnemanja, že ve zakaj, sem prepričana hehe
Sem se tudi že jaz tega poslužila in bi se še, ker mi tudi ni bilo jasno, ali gre za odraslega človeka ali odštekanega mutca, ki gor lepi risanke, ko si jelenček odseče edino funcionalno nogo in druge podobne “vice”, ki so hm… fakultativno tragi/komično/posmehljivi, če se en bi nekega julijskega dne tam na meji med dolenjsko in štajerkso prepričala, da imaš lepo ženo in srečen zakon, samo zdaj ne vem, ali preveč otrok, da se včasih poistovetiš z njimi… ccccc hehehe[/quote]Marinec je blefiral in je že prej poznal Zvitorepkino zgodbo in je na osnovi tega podal svoj komentar (s katerim se tudi sam strinjam). Ostali nismo vedeli (vsaj jaz ne) za njena prejšnja pisanja in smo komentirali izključno besede napisane v tej temi.
Ampak on tega (verjetno) ne bo priznal, sploh ne sedaj, ko smo se tako zašli v ta kurja čreva.
Glede na to da je bil sposoben na osnovi nekaj skopih besed izluščit tako jasno bistvo v katerem ni pustil kančka dvoma, možnosti, da bi napisano lahko pomenilo tudi kaj drugega me je čudilo kako spričo njegovih sposobnosti, ni uspel razbrat nekaj bolj jasnega iz tvojega (in mojega) pisanja, ko nas pa “pozna” iz vseh teh čvekastih forumov in je podal zate celo tri možne scenarije v katerem je v enem celo dopustil, da je možno, da si menda pametna ženski, ki piše. Velik razpon od prve do tretje možnosti za nekoga s takimi sposobnostmi 😉
Nič kaj spoštljivo se ni poslužil dvoma s kritično instancodo do nas, ki smo si upali podvomit v njegove metode ugotavljanja “resnice”, tudi spričo tega kako sedaj že ves marogast (ker so se mu pikice že razlile 😉 brani svoje začetno stališče.
Ne vem pa čemu služijo primerjave z risanko jelenčka, vici, ki to niso, mojo ženo in otroci, mutci in ostalim pohištvom, vzeto iz konteksta kot Marinčev “prilepek” o Markovih lastnostih, ki jih je podal nekoč nekdo, ki ni več vedel kako se naj mu (še) “maščuje”, ko mu z nobenim orodjem, ki ga je do tedaj uporabljal ni bil kos?
Mogoče se pa samo delam mutca…ali sem pa celo res, če ste že “vsi” tega mnenja :))
Sem se tudi že jaz tega poslužila in bi se še, ker mi tudi ni bilo jasno, ali gre za odraslega človeka ali odštekanega mutca, ki gor lepi risanke, ko si jelenček odseče edino funcionalno nogo in druge podobne “vice”, ki so hm… fakultativno tragi/komično/posmehljivi, če se en bi nekega julijskega dne tam na meji med dolenjsko in štajerkso prepričala, da imaš lepo ženo in srečen zakon, samo zdaj ne vem, ali preveč otrok, da se včasih poistovetiš z njimi… ccccc hehehe[/quote]Marinec je blefiral in je že prej poznal Zvitorepkino zgodbo in je na osnovi tega podal svoj komentar (s katerim se tudi sam strinjam). Ostali nismo vedeli (vsaj jaz ne) za njena prejšnja pisanja in smo komentirali izključno besede napisane v tej temi.
Ampak on tega (verjetno) ne bo priznal, sploh ne sedaj, ko smo se tako zašli v ta kurja čreva.
Glede na to da je bil sposoben na osnovi nekaj skopih besed izluščit tako jasno bistvo v katerem ni pustil kančka dvoma, možnosti, da bi napisano lahko pomenilo tudi kaj drugega me je čudilo kako spričo njegovih sposobnosti, ni uspel razbrat nekaj bolj jasnega iz tvojega (in mojega) pisanja, ko nas pa “pozna” iz vseh teh čvekastih forumov in je podal zate celo tri možne scenarije v katerem je v enem celo dopustil, da je možno, da si menda pametna ženski, ki piše. Velik razpon od prve do tretje možnosti za nekoga s takimi sposobnostmi 😉
Nič kaj spoštljivo se ni poslužil dvoma s kritično instancodo do nas, ki smo si upali podvomit v njegove metode ugotavljanja “resnice”, tudi spričo tega kako sedaj že ves marogast (ker so se mu pikice že razlile 😉 brani svoje začetno stališče.
Ne vem pa čemu služijo primerjave z risanko jelenčka, vici, ki to niso, mojo ženo in otroci, mutci in ostalim pohištvom, vzeto iz konteksta kot Marinčev “prilepek” o Markovih lastnostih, ki jih je podal nekoč nekdo, ki ni več vedel kako se naj mu (še) “maščuje”, ko mu z nobenim orodjem, ki ga je do tedaj uporabljal ni bil kos?
[/quote]Gre za večnamenskost uporabe (use case) kritičnega dvoma, ne toliko za Markove lastnosti; torej kritični dvom je včasih upravičen, vedno pa ne, uničuje ustvarjalnost in vero (zaupanje) MOgoče je marinec poznal zgodbo od prej, ni pa to nujno,… če moški ne reče ja, misli ne, ženska pa, če reče ne, lahko misli tudi ja ….. razlog mnogih konfliktov in odpiranja tem po različnih forumih, ali ne pač?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]On, ni bilo čist tako. Vmes se je oglasila “Epidemija”, ki je imela podoben problem kot avtorica, tam se odgovoril jaz in Marinec me je označil za filozofa (češ, kako ne vidiš problema, če je tako jasen). In od tam se je potem vse nadaljevalo.
Ko nekdo pride na forum (kot je ČI) in predstavi svoj problem si verjetno želi čimveč različnih mnenj, ki bodo po možnosti še ustrezno argumentirana, da si bo z njihovo pomočjo ustvaril bolj jasno sliko. Koliko je v avtorjevih besedah resnice/laži/prikrivanja je bolj ali manj nepomembno, vsaj za nas, ki zadevo komentiramo, ker kaj bo z našimi nasveti kdo naredil, če sploh kaj, je čisto njegova stvar.
Tu smo se pa zaštrikali nad tem kako je kdo prišel do sklepa, kaj je mislil, ko je napisal oz je napisal pa ni mislil, zakaj nekdo dvomi in je drugi prepričan, koga/kaj je kdo izrabil, kdo je pustil preveč možnosti odprtih…bla, bla bla.
Dokazujemo sami sebi nekaj, ocenjujemo kdo je podal bolj verodostojen/pravilen komentar, česar nas itak ni nihče nič prosil/vprašal…. :/
Marinec ampak ona v tej temi ni želela vsega tega za kar si se ti sedaj tako pretegnil. 🙂
Ona je želela le nekaj filozofske razprave, ker drugače bi vse to že sama sem nalimala.
Ti si res en špilferderber.….. :))))[/quote]ccccc marinec raje, kot da bi prišel na naš zguslan forum po njegovem vzoru piše kratke alineje v druge forume :)))))
Čeprav smo imeli čast brati njegov članek tudi mi, neugledni čvekači, če se prav spomnim, v temi o zlatem rezu nedavno nazaj[/quote]
Ste še tu in se grickate, monovske zverinice? Je to tale, ccccc?
marinec
Re: Moški, kaj je za vas pomeni pojem lepa ženska?
06.03.12 17:22
Pojem lepa ženska…
Materialni svet, vsa narava, rastline, cvetovi in listi na rastlinah, živa bitja, živali …, vse to je sestavljeno neverjetno in čudovito skladno in vse to, kar deluje očesu tako lepo in skladno, se da preprosto opisati s številom 1.618 033 989…, imenovanim zlati rez. Celotna narava, ves kozmos, vse, kar je in obstaja, temelji na zlatem rezu, ki velja za najpopolnejši kompozicijski zakon, ki se zdi človeškemu očesu popoln in predstavlja harmonijo med linearno, skorajda neznosno preciznostjo, torej popolnostjo in nepopolnostjo na drugi strani. Vgrajeno je to razmerje v vse, kar obstaja. Človek se tega ne zaveda, vendar ga čuti intuitivno. Lahko ga določi računsko, lahko ga vidi v naravi in sicer ga vidi kot lepoto in skladnost.
To velja tudi za človeka, moškega ali žensko. Ko je vprašanje o lepoti ženske, lahko rečemo, da je lepa tista ženska, če je govora o zunanji, očesu vidni lepoti, ki je skladnih in centralno simetričnih potez obraza in celotnega telesa in grajena v proporcih, ki se približujejo ali so enaki zlatemu rezu. Razmerje med celotno višino človekovega telesa in višino od stopal do popka, dolžino od ramena do vrha prstov napram dolžini od komolca do vrha prstov, nadalje višina od stopal do kolka napram višini od stopal do kolena, razmerje širine ustnic napram širini nosu na njegovem najširšem delu, razmerje širine ust napram razdalji od kotičkov ust do roba obraza, gledano frontalno, širina ust napram širini posameznega očesa, vertikalna razdalja od vodoravne srednjice skozi centra obeh zenic do vrhnjega dela zgornje ustnice napram razdalji od vrha zgornje ustnice do spodnjega dela brade, širina obeh sprednjih sekalcev napram širini stranskih sekalcev, ki se nahajajo poleg prednjih dveh zob, razdalja od vrha glave do spodnjega dela brade napram razdalji od spodnjega dela brade do popka, razdalja od vrha glave do popka napram razdalji od popka do podplatov, razdalja od spodnjega dela vratu do popka napram razdalji od popka do sramnega predela, razdalja od sramnega predela do kolena napram razdalji od popka do sramnega predela, dolžina srednjega prstnega člena kateregakoli prsta napram dolžini končnega prstnega člena posameznega prsta, dolžina prvega člena kateregakoli prsta napram dolžini srednjega člena istega prsta, razmerje med širino ramen in širino najožjega dela pasu in dolžina podlakti od zapestja do komolca napram dolžini iztegnjene roke od zapestja do vrha sredinca… , vse to in še marsikaj drugega na človeku je zgrajeno v razmerju zlatega reza, to je približno v razmerju 1.618033. Vse, kar je približno enako temu idealu, deluje za človekovo oko kot lepo.
Lepa ženska ima torej proporce blizu zlatemu rezu. V 70 tisočletni človekovi zgodovini je moški izbiral med vsemi ženskami tiste najbolj skladne, lepe, zdrave…, take, ki so bile blizu lepotnemu idealu, izbiral za matere svojim potomcem. Moški se je naučil hitro in s prostim očesom ocenjevati proporce, simetričnost in skladanost obrazov in teles žensk. Izbiral je zase ženske skladnih potez, primerno velikih, primerne teže napram telesni višini, s prsmi idealne velikosti in oblike (o tem znajo veliko povedati sodobni estetski kirurgi), ozkega pasu, širokih bokov in medenice, (90/60/90 v cm je že od nekdaj pravljično lepo razmerje, ki ima globoko osnovo v namenu, za katerega je ženska ustvarjena, to je, da rodi in vzredi potomce), lepo oblikovanega in pravilno usločenega križa, ravnega, nedeformiranega hrbta in vzravnane drže, lepega vratu, simetričnih in skladnih potez obraza, jasnega, bistrega in odkritega pogleda, polnih ustnic, zdrave barve kože, zdravega, belega zobovja, lepega, simetričnega nasmeha, bleščečih in gostih las, torej tako, ki je sevala navzven zdravje, energijo, moč in sposobost, da mu je lahko rodila krepke, zdrave, lepe potomce. V vseh letih človekove evolucije se to ni spremenilo. Merila izbire in ideala izbire so ostala enaka tistim pred 70 tisoč leti. Ne glede nato, kako komplicirano se ideal lepote opiše z besedami, za tako očno oceno ženske potrebuje povprečen moški natanko toliko časa, kot traja utrip očesa, 0.8 sekunde. To je posledica izbiranja generacij moških v mnogih desettisočletjih, izkušenj, ki so se zapisale v podzavest in tudi v gene moških. V tem kratkem času trajanja enega samega pogleda, moški najde opazne vizualne napake, odstopke od ideala in se odloči ali mu je ženska vizualno vseeno dovolj všeč ali ne in ali ga spolno privlači in vzburja ali ne in ali si jo želi imeti ali ne. To ve moški, če jo pogleda enkrat. Če jo pogleda še drugič, je o tem prepričan. Tretjič jo pogleda le, če mu ženska vrne pogled, tedaj ve, da je tudi on všeč njej. Razlike med rasami ne bom obravnaval, bistvene osnove so enake pri vseh rasah.
Kot ideal skladnosti viri navajajo obraz in postavo filmske igralke Michelle Pfeiffer. Vsakdo naj se odloči sam, koliko to drži ali ne. Dejstvo je, da je njen obraz v matematičnem smislu skorajda idealen, če proporce obravnavamo v smislu skladnosti z zlatim rezom. Ljudje, ki se znajdejo v njeni bližini, v živo, so dejali, da so po pogledu na njen obraz ostali s pogledom prikovani nanj, da jih je neustavljivo privlačila ta skladnost njenega obraza. Osebno menim, da obstajajo tudi še lepši obrazi od njenega, brez da bi študiral proporce drugih, četudi nekoliko manj matematično natančnih, oziroma, obrazov z manjšimi napakicami, ki postanejo v bistvu lepi ravno zato, ker so napakice opazne in posebne, nemoteče ( npr. preširok nasmeh Julije Roberts). Brez dvoma pa zlati rez, vsebovan v proporcih ženske, v splošnem pomeni tudi skladno lepoto ženske.
Ne glede na to, da poskuša industrija mode ljudem vsiljevati neke lepotne ideale, se ti običajno ne primejo na dolgo dobo, npr. manekenke v nasprotju s filmskimi igralkami; slednje se izbirajo na drug način, kot manenkenke in so zato bližje idealom lepote ženske. Manekenke namreč izbirajo ljudje, ki jih ne izbirajo iz enakih pozicij, kot je žensko zase izbiral moški v pradavnini ali jo izbira in ocenjuje sodobni, pravi moški, ampak iz nekih drugih vidikov. Pogosto ljudje, ki jih izbirajo in s tem določajo nekakšne minljive in modne lepotne ideale, niti niso pravilno spolno usmerjeni, niso pravi moški, pogosto so homoseksualni in njihova izbira je temu primerna. Pomeni, izbirajo njihovim očem všečne ideale, ploščate, suhljate, brez prsi, koščene, neženstvene obešalnike, resnično posebnih obrazov izven idealnih proporcev, seveda fotogenične in take, ki imajo sicer smisel za poziranje in jih imajo kamere rade, a izbirajo jih za svoje obleke na modnih pistah, ideale lepote, ki so moderni včasih samo tako dolgo, kot posamezne njihove kolekcije oblačil. Izbira na podlagi zlatega reza namreč ni zgolj trendna ali minljiva. Je brezčasna. Pogosto so ženske iz množice mnogo lepše, kot najbolj vrhunske manekenke in to tako glede izgleda obraza, kot celotnega izgleda telesa.
Govora je bilo do sedaj le o zunanji lepoti. Zunanja lepota ni vse, to je le pol lepote ženske. Druga polovica lepote ženske je notranja lepota, lepota duše na kratko. Pogosto še tako lepa fasada zbledi, ko lepotica odpre usta in pokaže vsebino svoje duše, ki odbija. In pogosto ne tako skladna fasada zažari lepše in neprimerno bolj lepo in toplo od vsebinsko prazne lepotice, zgrajene po zlatem rezu, ko povprečno skladna ženska odpre usta ali se nasmehne prisrčno in toplo in iz nje zaveje dobrota in toplina srca, ki se te dotakne z vsem, kar ona je, toplo in božajoče, kot sonce v tem hladnem pomladanskem dnevu. Torej, lepota človeka ni samo skladna, lepa zunanja fasada. Pod lepoto spada tudi vsebina, ki je druga polovica lepote ženske. Lepotice, ki se zanašajo zgolj na zunanjost, pogosto ne razvijajo svojih drugih skritih talentov. Ne razvijajo notranjih, duševnih, niti umskih potencialov, zanašajoč se zgolj na svoj videz. Prazne lepotice so uporabne zgolj za okras, ki se ga človek hitro naveliča. Mnogokrat lahko srečaš oboje v kompletu, lepo zunanjost in zelo zanimivo in razgledano vsebino notranjosti, a ugotoviš, da nekaj vseeno manjka…, da je strupeno čedna, razgledana in brihtna osebica v skritih globinah pokvarjena do obisti, izprijena, bljak in fuj ali pa je fascinantno čedna oseba neprijazna, karakterno težka in se je je za ogniti v velikem rajdnem krogu… Lepotice pogosto pozabijo, da so lahko tudi tople, prijazne, nežne, ljubeče, ženstvene in ne samo lepe, da so lahko vse, kar ženska v svojem najglobljem bistvu je in to šele žensko naredi zares in dokončno lepo. Torej, lepoto dokončno oblikuje, ji da piko na i tudi vse to slednje, skupaj z ostalim kot skladna celota.
Zato lahko zaključim, lepoto ženske težko opišem, jezik je prenerodno sredstvo in matematika peveč brezčutna, lepoto ženske lahko preprosto ugledaš, zaslišiš in jo začutiš v njeni globini. Eno brez drugega je premalo za pravo lepoto ženske. Idealov seveda ni, so le boljši ali slabši približki temu… In če ali ko najdeš tako, četudi z napakicami, je lahko mnogo mnogo lepša, kot vsak drug najlepši biser na tem svetu, če te vzljubi in te vroče ljubi in jo enako ljubiš tudi ti in najlepša ženska pod soncem je vedno in ravno tista, v katere srečnih očeh lahko gledaš odsev sebe in kot odsev svoje ljubezni – njeno ljubezen…
Tista je zares najlepša.
tema je sicer že stara, vendar ti lahko jaz povem točno kaj takšen mail točno pomeni.
sama sem dobila podobna sporočila od mojega “bivšega” večkrat… kakih 5 let!!!!
prevod stavka je: meni ni to to, proložnostno te bi sicer še rad mogoče videl, ko bom kdaj osamljen (po možnosti seks vključen), vendar nisi za mene in nikoli ne boš.
jaz sem rabila 5 let, da sem ugotovila prevod tega stavka. sicer sem ga že prej vedela, nisem pa ga hotela razumeti in si ga priznati. žal.
čez čas sem izvedela, da je vmes imel še kar 6 drugih žensk.
srečno!
če te zanima resen tip in nekdo, ki je odkrit, pol tale ni zate
razumem njegovo igro dobro. vprašaj kakega strokovnjaka kam paše tale izjava
obrni situacijo in razmisli komu bi takole rekla sama[/quote]
bravo, zelo dobro povedano in velja za skoraj vsako situacijo, to bom začela uporabljal, če mi kdaj kaj ne bo jasno, hvala