Najdi forum

Napisal mi je…kako naj si razlagam

Ja bravo Marko, imaš ap super službo, da skoz lahko visiš tukaj! Sam ne reci, da si v javni upravi, pa da si premalo plačan in demonstriraš na ulici, ker so ti znižali pačo! :))) Jej, je enim lepo. Pol pa pravijo,da smo v krizi…

Ne demonstriram in nisem v javni upravi. 😉 Jaz se tud čudim “krizi”, ampak verjamem, da ne gre vsem enako dobro.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, že prav, da imaš forume rad, brez ljubezni nam živeti ni ane…ampak da se moraš v vsako reč vtakniti s svojim relativističnim popravkom, da zaradi dreves ne vidiš gozda in s tem ko tako pišeš, medeš še one, ki ne ločijo med zeleno in rdečo barvo~~ pa spet ne vem, če je ravno tvoje nujno poslanstvo, medtem ko tvoja draga peče piškote… rajši jih ji na pekač polagaj, bi ji znalo biti bolj všeč kot pa tvoje kovinske besede brati po forumih, ali pa je sama isto poštirkana…??

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Eh Katenjka, saj tud ti menda lahko počneš kaj drugega, kot pa to, da bereš moje poste. Menda rada kuhaš. Zakaj bi se (mi) drugi prilagajali tebi? 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pri piškotih je pa tako, ona jih raje nalaga na pekač, jaz jih pa raje jemljem z njega. A ni to lepo ujemanje? 🙂

Jaz se čudim, da imajo nekateri med službenim časom čas ves dan še viset na forumih. Ja res ne gre vsem enako dobro. 🙂

Bravo Marinec.si, baba že ne more bit brihtna, al je baba ali je pa brihten, a ne? Oboje skup ni možno…… :/
No počasi bomo izvedeli od kod in čemu tvoje “vojaško poveljevanje” kaj in kako je treba s kom…..[/quote]

Slabo bereš, nisi natačnen, slabo sklepaš ali rad prikrojiš dejstva, lahko izbiraš, veliki O.

Preberi podčrtano. Oboje skupaj JE možno (dokaza, da je oseba s ccccc na koncu punčka, pa seveda nimam) in tudi nimam občutka, da gre za vojaško poveljevanje komurkoli, ljubitelj brezobličnih razvlečenih mon pa nisem, daleč od tega. Torej, lahko noč, mone.[/quote]Mali m kako si lahko avtorici na osnovi nekaj besed, vzetih iz konteksta podal tako jasno in neomajno razlago, ki ne dopušča niti najmanjšega dvoma oz možnosti, da bi bilo lahko kaj drugače in se celo posmehuješ ostalim, ki smo si upali podvomit v tvojo obsodbo? Na drugi strani pa nisi bil sposoben oceniti z gotovostjo niti to če je Katenjka res ženska in niti to kolikšen IQ ima, ali je pismena, kakšen je njen spomin…. samo zato, ker prihaja iz sumljivega zguslanega foruma, kjer se zbirajo same brezoblične razvlečene mone…. al ne vem kaj že?

Ps
Pa predno napleteš spet kakšna kurja čreva naj ti namignem, da so to bolj retorična vprašanja namenjena zgolj tebi v razmislek… nekaj o spoštljivosti tvojega pisanja (do tistih ljudi (mon ;), ki tu pišejo in berejo), ki se je skozi čas malo že obrusilo…pa vendar 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne razumem, še ni konec? Tudi prav. Ubijaj si ti cel naslednji mesec glavo, kako in od kje sem lahko iz popolnoma jasnega in nedvoumnega stavka, čeprav po tvoje vzetega iz konteksta, povedal mnenje, kaj je dotični tip z izjavo mislil in se pri tem baje celo nisem zmotil, kot je sledilo iz obrazložitev. O tem napiši kurja čreva kar ti sam, to je čist simpl za nekoga, ki to obvlada, samo nadaljuj v zastavljeni smeri, pa ti bodo kurja čreva ratala sama od sebe. Meni gredo kurja čreva in parlamentarno filozofiranje o preprostih povedih, ki jih razume vsak osnovnošolec ali osnovnošolka, na jetra in nato v pikice.

Zato, imejte se prav lepo v tem sončnem dnevu in še cel december do novega leta tuhtajte o tistem stavku skupaj vsi somišljeniki , pogrevajte, premlevajte, razglabljajte, obračajte, analizirajte, dopolnjujte, razčlenjujte tisti stavek v vseh smereh, dokler ne bo morda zazvenel čisto drugače in bo tema ratala prisrčna godlja iz kurjih črev. V veliko besedah se namreč skriva malo modrosti.

Pa srečno novo leto in vesele velikonočne praznike in obilo prhov in potic.

Tokrat imaš prav. :))

Tokrat imaš prav. :))[/quote]

Stari, ne trgaj ti mojih stavkov za svoje bedaste pripombe na dva dela, prav? Ne razumem, še ni konec? sem rekel ali v prevodu, ker imaš hude težave z razumevanjem preprostih povedi, kot sledi dokaj očitno iz vsebine tele teme, dvopičje:

Ne razumem, da se vam še vedno da nažigat v prazno.

Tokrat imaš prav. :))[/quote]

Stari, ne trgaj ti mojih stavkov za svoje bedaste pripombe na dva dela, prav? Ne razumem, še ni konec? sem rekel ali v prevodu, ker imaš hude težave z razumevanjem preprostih povedi, kot sledi dokaj očitno iz vsebine tele teme, dvopičje:

Ne razumem, da se vam še vedno da nažigat v prazno.[/quote]
Jaz ne smem, ti pa lahko? 🙂

Ne razumem, da se vam še vedno da nažigat v prazno.[/quote]
Jaz ne smem, ti pa lahko? :)[/quote]

Ti si kot nedorasel otrok, ki išče prepir. Imaš več kot šestnajst let? Kažeš jih nekaj manj, vsekakor pa imaš mnogo preveč časa, ki ga zapravljaš za povsem obrobne zadeve. Raje pomagaj doma peči piškote, bo več koristi.

Poleg tega jaz nisem nobenega stavka jemal iz konteksta, niti ga delil. Servirala je navedbo avtorica sama in to v celoti in dobesedno, kot naj bi bila navedba servirana njej in za to konkretno navedbo je prosila za mnenja in jih dobila.

Te tema vsebuje cca 1/3 postov kot odgovore na njeno vprašanje, preostale 2/3 teme ste pa ti in tebi podobni filozofi družno razvlekli v to, kar pač znate in čemur se lepo po slovensko reče mlatenje prazne slame. Oprosti, ampak take baže ljudi, kot si ti, zelo slabo prenašam.

Lahko mlatiš slamo v prazno dalje, pa brez zamere.

Marinec, dejansko ne razumeš, čeprav je bil le hec, da ti pokažem, kaj sam počneš, zato ti bom sedaj pojasnil, kot 16 let ali pa še mlajšemu. 🙂
Avtorica je vzela izjavo enega tipa iz konteksta (in pričakovala nek odgovor), ti pa si na podlagi enega stavka ocenil vse o njegovih namerah. Enako kot sem jaz vzel iz tvoje izjave, mnenja, del tvojega sporočila, ki pravi “Ne razumem,..” On ali pa kdo drug pa bi na podlagi tega dela izjave ocenil (po tvojem principu), da pač res ne razumeš. Zakaj se torej sedaj razburjaš, da trgam tvojo izjavo iz konteksta in dajem nanje bedaste pripombe, če si ti naredil povsem enako iz avtoričinega tipa oziroma njegove izjave?! Mislim, saj ni nič narobe s tvojim mnenjem, samo nepošteno je, ker je bilo golo ugibanje, čeprav ti še vedno trdiš, da ti je bilo samoumevno. Enako lahko jaz sedaj rečem, da dejansko nisi razumel, kaj sem ti hotel pokazat. Sedaj mi seveda ni lahko biti pameten, ker si sam dokazal, da nisi razumel. Prej sem bil pa še skeptičen.

Vzel si pet minut in našel na hitro zanimivo štorijo, ki jo citiram; oseba Sadni je dokaj dobro ocenila osebo Marko, enak vtis imam jaz o mlatiču prazne slame:

Sadni
Re: Marko tekmuje za mesto moderatorja

06.06.12 15:21
Navedeno
Marko
Navedeno
it
Navedeno
Marko

Pogosto pa vzame ene besede preveč resno

Res? Jaz pa ne vidim, da bi kaj preveč resno vzel. Vsaj dolgoročno resno ne.
Kolk je dolgoročno, res ne vem. Resno pa gotovo vzame, sicer ne bi bilo potrebe po žalitvah. Žališ vedno takrat, ko se počutiš ogroženega. Zakaj bi te torej nekaj, kar ti nič ne pomeni ogrozilo? Stvar je v tem, da mu pomeni, le on se prepričuje, da mu ne. Če se hecaš, se hecaj skoz a ne.
Že odkar hodim na ta forum in te berem nisem še niti 1krat ( pazi niti 1krat ) opazil kakšen tvoj prispevek v katerem bi se ti kaj pohecal. Če ti napišem, da si zamorjen / resen in če nisem edini, ki sem takšnega mišljenja, glede na to, da ti je že enako napisal Spider + še mnogo ostalih uporabnikov, ki redno hodijo na ta forum, potem je že nekaj na tem. In tisto tvoje ogledalo lahko potem obrneš samo še proti sebi, ker tu pa že ne moreš več rečt, da je problem v drugih ( preveč ti jih je že to napisalo ). Ampak ok, recimo, da ti verjamem in da vseeno obstaja neka verjetnost, tistih par odstotkov ( v kar res močno dvomim ), da si v živo pravo nasprotje tega, potem se mi pa že spet postavi vprašanje – Zakaj za hudiča se pa potem tok sekiraš in tako čustveno odreagiraš, ko te nekdo označi za nekaj kar ti dobro veš da nisi ? Praviš, da si izredno čustveno inteligenten in da se nekateri tu gor ne znajo lepo obnašat, vse lepo in prav, samo če si ti resnično takšnega mišljenja, potem se ne bi niti odzval na takšne komentarje, kaj šele, da bi se ukvarjal s takšnimi osebki po več ur na dan ( recimo z mano ). Primer : Robija ne vidimo teh stvari počet. On odpiše enkrat, ko pa vidi, da debata ne bo šla nikamor pa odneha. Ti pa enostavno ne znaš odnehat. In veš zakaj je temu tako ? Dva možna razloga sta. 1. je ta, da ti je neverjetno dolgčas čez dan in nimaš nič pametnejšega za počet. 2. pa, da ti ti komentarji dejansko pridejo do živega in potem začutiš potrebo po tem, da bi se “boril” nazaj.
[/b]

Za uporabnika z vzdevkom On_ je pa tako in tako škoda besed. it, v tej temi si preberi, kako naju je z Matkičem ( nekdo s katerim se dobro razumem ) začel žalit po čisto nepotrebnem : http://med.over.net/forum5/read.php?95,7775678%5B/i%5D%5B/u%5D%5B/i%5D

Se strinjam z citatom glede Marka. Oseba je res en navaden mlatilec prazne slame in generator kurjih črev, čeprav sam sebe dosti višje ceni. Oprosti, ker sem ti rekel filozof, Marko. Vidim, da si še daleč od takega zvenečega naziva. Za enkrat znaš zgolj opletati s cepcem po prazni slami in to počneč na smrt resno, enolično in vztrajno. Res ne znaš nehat, kot sem ti že rekel. Bo že res, ker to ti je isto poleg marinca povedalo še par drugih ljudi. Z mlatenjem kupov prazne slame na monu se ne boš nikoli ozdravil svojih očitnih napak.

Če misliš, da sem tudi jaz butelj, ki ne kapira, kaj je hotel povedati un, pa kaj si hotel povedati ti, pa kaj hotel povedati kajvemkdo, pa mlati po temle, je tema kot nalašč zate, pa še do pravega zaključka boš morda prišel, al jo hoče, al jo noče, al je resnica nekje vmes in boš še vedno skeptičen, hihihi:

zvitorepka
Napisal mi je…kako naj si razlagam

27.11.12 09:04
Drug drugemu sva všeč..pesti naju kronično pomanjkanje časa. Oba bllizu 40 let… Malo sem pojamrala da se premalo vidiva. Danes zjutraj mi je v mailu napisal tole in ne vem kako naj si razlagam tole kar je zapisal…Mislim, da mu nisem tako zelo všeč, kot je on meni..

Zapisal je:U bistvu te nočem….

Hvala vnaprej za vaša mnenja…

Ajd, drž se, mona.

Vidiš, tudi jaz sem si zapomnila tisti zlati rez – predvsem po sklepnem delu.

A vendar se vsak pri sebi odloča, kakšen način komunicije bo uporabljal za konkreten odgovor. In potem nekateri rabimo pač več časa, da se pri ponavljajočih temah zavemo, da nismo dovolj inovativni, da bi sprožili kak ‘tektonski premik’. Nenazadnje pa: ga sploh smemo?

Vidiš, tudi jaz sem si zapomnila tisti zlati rez – predvsem po sklepnem delu.

A vendar se vsak pri sebi odloča, kakšen način komunicije bo uporabljal za konkreten odgovor. In potem nekateri rabimo pač več časa, da se pri ponavljajočih temah zavemo, da nismo dovolj inovativni, da bi sprožili kak ‘tektonski premik’. Nenazadnje pa: ga sploh smemo?[/quote]

Seveda ga smete, če ga seveda lahko.

Lej ga no. :))
A nisi ti tisti, ki se že en teden poslavlja od te debate? Saj je prav, da se vedno znova vrneš, ampak tako užaljeno deluješ, kot da ne želiš debatirat o sami temi, ampak se ti gre za osebno spotikanje. Ne očitaj meni, da ne znam nehat. Jaz nikoli nisem imel potrebe/želje nehat, ker raje vidim, da se stvari dorečejo, tako kot so, brez osebnih zamer in obtoževanja.
Ti pa, namesto, da bi se osredotočil na debato in na tisto, kar sem povedal, letaš okrog po drugih forumih in brskaš za nekimi informacijami, ki so bile napisane v drugem času, v drugačnih pogojih, jih kopiraš sem in sam “bog ve”, kaj želiš s tem povedat.
Tudi ti in Sadni imata nekaj podobnih lastnosti. Pa kaj pol, saj je prijazen fant, občasno pa izgubi kompas, ampak škoda, ker se potem rad spusti na osebni nivo in začne označevati drugega, pri tem pa pozablja, da s tem predvsem več pove o sebi, kot o drugem.
Zakaj potem nisi že takoj na začetku povedal, da razumeš, kaj ti želim povedat, pa bi bilo pol tega nepotrebnega? Takole zavajaš ljudi. :))

Seveda ga smete, če ga seveda lahko.[/quote]

Veš, mislim, da Zvitorepka rabi čas za premislek in da nihče od nas ne ve, kakšen odsev v resnici vidi v njegovih očeh …

Lej ga no. :))
A nisi ti tisti, ki se že en teden poslavlja od te debate? Saj je prav, da se vedno znova vrneš, ampak tako užaljeno deluješ, kot da ne želiš debatirat o sami temi, ampak se ti gre za osebno spotikanje. Ne očitaj meni, da ne znam nehat. Jaz nikoli nisem imel potrebe/želje nehat, ker raje vidim, da se stvari dorečejo, tako kot so, brez osebnih zamer in obtoževanja.
Ti pa, namesto, da bi se osredotočil na debato in na tisto, kar sem povedal, letaš okrog po drugih forumih in brskaš za nekimi informacijami, ki so bile napisane v drugem času, v drugačnih pogojih, jih kopiraš sem in sam “bog ve”, kaj želiš s tem povedat.
Tudi ti in Sadni imata nekaj podobnih lastnosti. Pa kaj pol, saj je prijazen fant, občasno pa izgubi kompas, ampak škoda, ker se potem rad spusti na osebni nivo in začne označevati drugega, pri tem pa pozablja, da s tem predvsem več pove o sebi, kot o drugem.
Zakaj potem nisi že takoj na začetku povedal, da razumeš, kaj ti želim povedat, pa bi bilo pol tega nepotrebnega? Takole zavajaš ljudi. :))[/quote]Ker sem se po nepotrebnem prištulila v temo… bom poskušala biti prijazna :)))
Marko, tvoj problem ni, da si trmast in vztrajen, strpen in nezamerljiv (če?) da ne znaš nehati; tvoj problem je, ker vsako stvar relativiziraš, površen si, ko ne bi smel biti, in picajzl, ko je to do konca nesmiselno. Namreč, klasični svet lahko čisto dobro opišemo brez razumevanja kvantnih pojavov. Če jih razumemo, ni to nič napačnega seveda, samo teh ni tako trivialno razumeti, v kolikor je sploh klasične.
Ti pa praviš, da vse razumeš, potenciraš, boljše: eksponiraš, ven vlačiš neke kvazi metakvantne pojave, ki ti špilajo v glavi, medtem ko ti pere stroj ali gledaš skoke ali tvoja draga oblikuje piškote, daješ jim ogromno veljavo, matematično rečeno , pripisuješ jim utežno funcijo, da zamasakiraš dejansko stanje. Veš, kaj je dejansko stanje? Ne! Ampak približek dejanskemu stanju ni večna do konca v neskončnost zabužena relativizacija, ampak čisto preprost fakt, napisan z eno besedo ali pač stavkom. Fant od avtorice je napisal malo daljšega, ampak 1 (en!) stavek. Marinec je napisal krajšega. Ti pa… neeeee speeeeet….. nekomu se mi je malo po nesreči zapisalo, da samo čita… marko, to bi ti moral…čitaj, marko, čitaj :)))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

New Report

Close