Napisal mi je…kako naj si razlagam
Kaj pa tvoj, ti nikoli še ni pojasnil, da se ne bojuje na več frontah hkrati? Če ti je, potem sta mogoče oba slepa, gluha in še neumna povrhu.
marinec.si se ne ukvarja s temami, ki so običajna virtualna provokacija z namenom pleteničiti do nezavesti. To veseli bolj filozofe z Ženskega in Moškega čveka. Ljudi pač veselijo različne reči in če vidijo kak smisel v neskončnih debatah, naj uživajo, a marinec ima veliko pametnejšega dela, kot izgubljati čas s provokatorji.
Marinec, kaj pa če ni vse provokacija, kar si ti zamisliš, da je? Jaz namreč nimam nobenega namena provocirat, le podajam svoje mnenje. Lahko vidiš v tem svojo “paranojo”? Ni dobro bit prepričan le v to, v kar se zapičiš na podlagi nekaj informacij o ljudeh, ki jih sploh ne poznaš. S tem delaš mnogim krivico, tudi meni, ki sem tukaj z istim, poštenim namenom, kot ti. To je, drugim odpreti oči, jim pokazati kako se lahko gleda na “problem” še z druge strani, nikakor pa ne soditi na podlagi nekaj napisanih stavkov.
Moj komentar? Nimam kaj dodati. Menim, da je bilo na to temo dovolj napisanega, tako da mora biti povprečno razumnemu človeku vse jasno.
Niso vse zgodbe tule iz resničnega življenjenja. Mon je poln izmišljenih tem. Nekatere so slabo skupaj znešene prozorne provokacije, gnane od določenih osebkov z določenim namenom, druge so videti dokaj resnične, pa se iz nadaljevanja vidi, da niso, ker ljudje imajo svoj stil izražanja, pisanja… in pozoren bralec lahko kmalu sam ugotovi, da nekdo piše kot provokator in potem še pod parimi drugimi nicki, nekatere zgodbe pa so tudi resnične in ljudje za njimi resnično v stiski in potrebni nasveta in pomoči.
Težko je reči, da je nekdo, ki po kilometrih povsem enakih odgovorov, razprav, komentarjev in podkomentarjev na svoje povsem preprosto vprašanje, še vedno ne pokapira bistva, da je ta neumen, zabit, zaplaknan, neinteligenten ali celo duševno prizadet, prej je verjetno, da gre za provokacijo.
Všeč so mi forumi z dobrimi svetovalci moderatorji, ki so resnično strokovnjaki. Ti ločijo zrnje od plevela in objavljajo tisto, kar je res in ne prozorna provokacija. Dodajo nato svoj komentar, nasvet, obrazložitev in to tako dobro, da jarokačni dodatki posameznikov niso potrebni. Tema se zaključi tik tak, odgovor, razumljiv avtorju in vsem ostalim je bil podan. Iz tega se lahko potem še kdo s podobnim problemom kaj nauči.
Obstajajo pa forumi, kjer pleteničijo do nezavesti posamezniki na povsem puhle teme, izgubljajo neskončne ure in dneve v brezplodnih debatah, pač čvekajo, po domače povedano, ampak jaz ne vidim v tem početju nobenega smisla. Ti forumi niso za resno obravnavo, pač pa za zabavo nekaterim. Slabo je, če nekateri med hudo resne teme mešajo svojo zabavo.
Meni tudi 🙂
Eni čvekači pa dobijo pikice, ko jim moderator zradira njihovo “pametovanje”, bolje rečeno pljuvanje po tistih, ki prosijo za nasvet. ;)[/quote]
Naj te popravim. Moderator(ka) ni nič zradiral(a), le potreboval(a) je tri dni, da je pokapiral(a) in potem objavil(a) – do zadnje črke. Veš, zakaj, On? Ker ni bilo nakladanje, ne čvekanje in pametovanje. Lahko si komot prebereš, ti, ki sam sebe kličeš veliki On in ki letaš zelo zelo stratosfersko visoko, malodane na višini svojega velikega O.
Kako pa kaj stojijo zadeve na tistemu vašemu zguslanemu forumu Čveku, On, se ga niste še nažrli, al pa morda že in iščete nova forumska zabavišča?
Pa dobro, on je vsaj pokapiral. Kako dolgo boš pa ti rabil, da boš pokapiral, da tukaj ni nobenega provokatorja, le različna mnenja in pogledi? Kako dolgo bojo pikice zaradi tega?
Meni tudi 🙂
Eni čvekači pa dobijo pikice, ko jim moderator zradira njihovo “pametovanje”, bolje rečeno pljuvanje po tistih, ki prosijo za nasvet. ;)[/quote]
Samo za supersoničnostratosferskega On nekaj v njegovem postu omenjenega marinčevega objavljenega, nezradiranega in nezenzuriranega nakladanja, čvekanja in pametovanja in pluvanja po nasvetov prosečih dušah, izvoli;
marinec.si
Re: Porocen, varam
26.11.12 12:17
Navedeno;
paradox
Pozdravljen!
Ne morem mimo tega, kako omejeno ljudje razmišljajo o partnerskih zvezah, zaljubljenosti in ljubezni. Včasih se mi zdi, da nisem s tega sveta. Po moje je v človeški naravi, da hrepenimo po tem, da se vedno znova zaljubljamo, zaradi tega počutimo žive, srečne in mlade. Vsaj večina od nas. V nasprotju s temi čisto človeškimi željami in hotenji, velika večina ljudi takšno početje obsoja in zaničuje, čeprav bi, če bi se uspeli poglobiti vase in si priznati, to tudi sami počeli, če bi imeli priložnost. Vse bolj se mi zdi, da iz ‘večine’ govori čisto navadna človeška zavist. Zame je najvišji ideal partnerskega odnosa brezpogojna ljubezen, neposesivnost, biti partnerju na voljo ob težkih trenutkih in ko te potrebuje, iti skupaj skozi življenje, biti vesel za njegovo srečo in zadovoljstvo. Nič drugega. In to ne izključuje kakšne nore zaljubljenosti, ki te, če si dovolj srečen, lahko doleti tudi v poznejših letih (ali tvojega partnerja). Na žalost pa smo ljudje največkrat preveč posesivni in egoistični in si partneja dobesedno lastimo. Moj…
Lepo si opisal svoj odnos z ženo in verjamem da jo imaš res rad (čeprav večina komentatorjev tukaj pravi, da imaš rad le sebe). Hotela sem ti samo povedati, da te razumem, mislim, da je mogoče imeti rad več kot eno osebo. Vsaj če si normalen in znaš brzdati svojo posesivnost. Verjamem tudi, da tvoja ljubezen do žene zaradi odnosa z ljubico ni nič manjša. Problematično se mi zdi, da si poročen z žensko, s katero pred poroko oz. na začetku partnerskega odnosa nista dorekla, kakšen ta bo. Torej ji lažeš. Upam, da vsaj ti razmišljaš v smeri, da bi prenesel enako početje svoje žene, torej, da bi se zaljubila in se predajala še komu drugemu (seveda ti ne bi bil oškodovan, ker bi te še naprej imela enako rada).
Zdi pa se mi zelo, zelo neumno, da razmišljaš o ločitvi in novem življenju. Tega ne razumem, res. Tvoj odnos do ljubice postaja (kot ugotavljaš), bolano posesiven, kar ni prav. Tudi ljubica ima problem, če te ima res iskreno rada in te čaka (in verjamem, da je tudi to mogoče). Ampak… saj je vedela, da se spušča v razmerje s poročenim moškim. Kot poročen moški z otroki imaš obveznosti, ki presegajo tvoje (nekoliko) egoistično stremljenje samo za lastno srečo in užitki. Mislim, da je glede prihodnosti ne bi smel slepiti in ji pošteno povedati, da drugačne prihodnosti kot je trenutna situacija, za vaju ni.
Tako mislim in čutim jaz… Upam, da uspeš ‘zbalansirati’. Srečno![/i]
Hočeš ti reči, da po tvoje nekašna ” ljubezen ” do partnerja lahko vključuje brez problema tudi zaljubljenosti v druge ljudi, ljubice in ljubčke, varanje, prikrivanje, laganje, skrivanje, dvojno življenje in podobne skrite in pritlehne dejavnosti? Zanimiva terija. Od kje jo ti to črpaš? Iz une milivojevićeve teorije, kaj ne?
Spet ena od tistih oseb, ki je že osvojila najnovejšo teorijo, da je mogoče “ljubiti” več oseb istočasno in ima to teorijo o “ljubezni ” do večih ljudi uporabljeno kot izgovor za varanje in še druge podučuje o tem, kako se to da strokovno podkovano in utemeljeno počet. Imeti rad več njih istočasno in brzdati svojo posesivnost, dobra kombinacija in zelo pozitivna teorija, ki se je izredno hitro prijela brez marketinških akcij, ni kaj. Tisti, ki jo zvito lansirajo, sami sebi delajo delo, strokovnjaki terapevti svetovalni psihoanalitičarski in vse več je takih, ki so jo že osvojili in ki bodo zato kmalu potrebovali njihovo strokovno pomoč za 60 EUR na uro, da jih terorije spet odvadijo, a ne de, sam ne tega okol govort.
Nobenga problema ni, če a dva partnerja, recimo jima ona in on, oba v zrelih letih jasno in nedvoumno in soglasno drug za drugega podrobno vesta, recimo:
da on “ljubi” v skladu z najnovejšo milivojevićevo teorijo občasno še dve drugi ženski, od tega recimo eno eno rosno mlado dvajsetletnico, ki se šele uči in eno poročeno njegovih let, za katero tudi njen mož ve in se strinja, da poleg njega “ljubi” še tega in je poleg teh dveh zaljubljen še v svojo tajnico, s katero se seveda tudi občasno in soglasno daje dol ;
da ona pa v skladu z isto teorijo še tri druge moške osebke in to, da ne bo prekomplicirano, recimo tri mladce iz ona-on, vse tri stare skupaj blizu 60 let, pri katerih “ljubi” pri vsakemu samo nekaj ali po le eno podrobnost, pri čemer brzda svojo posesivnost, zato si jih ne lasti in jih lahko kadarkoli zamenja…
To je seveda lahko odlično in krepi odnos, če on in ona lahko brzdata svojo posesivnost in družno in zavestno prebavita tako godljo, želim jima dober tek, verjetno obstajajo tudi taki, malo čudni, a povsem v skladu z uno tvojo teroijo od začetka.
Če pa en čez plot skakač “ljubi” drugega čez plot skakača /čez plot skakač se ve, kdo to je in v kakšnem razmerju je, a ne/, seveda hudo na skrivaj, kot se spodobi za skakače, recimo kot skrivači leta 43, oba čez plot skakača svoja partnerja prikrito varata in ju vlečeta za nos v dobri veri, da sta jima neskončno zvesta. To je še vedno čisto navadno varanje, ne glede na to, kako dobro obvaldata svojo posesivnost, a ne in za to početje ni opravičila in izgovora v obliki nobene teorije, obračajte vi besede, kolikor hočete in izmišljajte si izgovore v obliki teorij raznih, da je mogoče istočasno “ljubiti” recimo pri vsakemu nekaj, kar ti glih tisti moment ustreza in dokler ti tisto ustreza. Ne glede na to, če se vam to zazdi čisto normalno, to pač ni čisto normalno, niti vsesplošno sprejemljivo, niti nikoli več ne bo. Kdor to razglaša za ljubezen, nima pojma o ljubezni in dela škodo, kakšno, naj si prebere pa kar v sestavku od paradox, kjer ima vse lepo premešano.
Vaša teorija o “ljubiti” več ljudi istočasno, od katerih si z enim v resni zvezi, z njim poročen ali pa živiš v skupnem gospodinjstvu, ostale imaš pa tako malo za zraven zaradi seksa ali česarkoli drugega, kar ti pri nijih trenutno ustreza in prvi tega sploh ne ve, niti se mu ne sanja o tem, je opis čisto navadnega varanja, ne pa ljubezni, pa brez zamere, milivojevićevićevićevi ljubitelji, pika.
Zlorabljanje raznih dvomljivih terij z dvomljivimi definicijami ljubezni je za namene varanja nedopustno. Čas bi že bil, da se ta ljubezen precizira, ne da si vsakdo izmišlja in po svoje razlaga, kaj to že je.
Eno najbolj znanih in najlepših besedil o ljubezni se nahaja v Svetem pismu v 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel, citiram:
Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi. Ljubezen je potrpežjiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega. Ne želi si krivice, želi pa si resnice. Vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenese. Ljubezen nikoli ne mine.
Jaz dodajam, ljubezen ne vključuje varanja v prav nobeni obliki, kar vključuje nezvestobo, to ni ljubezen, ampak nekaj tretjega, amen.
Odgovori • Citiraj sporočilo
Pa dobro, on je vsaj pokapiral. Kako dolgo boš pa ti rabil, da boš pokapiral, da tukaj ni nobenega provokatorja, le različna mnenja in pogledi? Kako dolgo bojo pikice zaradi tega?[/quote]
Če si pozorno prebereš, boš videl, da dobim pikice zaradi dolgovezanja, tudi tvojega in ne zaradi različnih mnenj. Dolgovezenja, ki se vlečejo, kot kurja čreva.
Zato, ljudje, dajmo sedaj delat kaj pametnejšega, ta tema se je zame izpela.
Meni tudi 🙂
Naj te popravim. Moderator(ka) ni nič zradiral(a), le potreboval(a) je tri dni, da je pokapiral(a) in potem objavil(a) – do zadnje črke. Veš, zakaj, On? Ker ni bilo nakladanje, ne čvekanje in pametovanje. Lahko si komot prebereš, ti, ki sam sebe kličeš veliki On in ki letaš zelo zelo stratosfersko visoko, malodane na višini svojega velikega O.
Kako pa kaj stojijo zadeve na tistemu vašemu zguslanemu forumu Čveku, On, se ga niste še nažrli, al pa morda že in iščete nova forumska zabavišča?[/quote]Marinec.si ti si nekoč že “pokapiral” in na veliko vsem razglasil kako ne boš več delal prometa s klikanjem na mon… pa nisi ravno tako odločen, se še kar javljaš oz še razširil si nabor zguslanih forumov. Samo ti si tu z resnimi nameni za razliko od nas zabavljačev…… :)))
A to zato ker si višji od velikega M? 😀
Kako pa kaj stojijo zadeve na tistemu vašemu zguslanemu forumu Čveku, On, se ga niste še nažrli, al pa morda že in iščete nova forumska zabavišča?[/quote]Marinec.si ti si nekoč že “pokapiral” in na veliko vsem razglasil kako ne boš več delal prometa s klikanjem na mon… pa nisi ravno tako odločen, se še kar javljaš oz še razširil si nabor zguslanih forumov. Samo ti si tu z resnimi nameni za razliko od nas zabavljačev…… :)))
A to zato ker si višji od velikega M? :D[/quote]
Da, včasih potrebujem malo zabave. Takrat preberem tole guslanje in filozofsko cigumiganje, malo naložim še jaz, popametujem, počvekam, plujnem tazelenega in sem koj boljše volje. Da pa me nekaj časa ni bilo sem gor, to ima svoj vzrok.
Uporabljam izključno mali m, če še nisi opazil in ja, od njega sem višji za skoraj dva metra.
Seveda ga na vključuje. Enako kot ne vključuje izmišljanje nepreverjenih stvari in obsojanje ljudi na podlagi lastne domišljije. Ali ni varanje, da nekoga obsodiš nezvestobe, ta pa ničesar ne ve o tem in se sploh ne more branit s svojo resnico, samo zato, ker so nekateri sposobni videti stvari, ki jih sploh niso videli drugje, kot v svoji glavi? Ob tem pa človek res lahko dobi pikice.
Seveda ga na vključuje. Enako kot ne vključuje izmišljanje nepreverjenih stvari in obsojanje ljudi na podlagi lastne domišljije. Ali ni varanje, da nekoga obsodiš nezvestobe, ta pa ničesar ne ve o tem in se sploh ne more branit s svojo resnico, samo zato, ker so nekateri sposobni videti stvari, ki jih sploh niso videli drugje, kot v svoji glavi? Ob tem pa človek res lahko dobi pikice.[/quote]
Neskončna kurjočreva filozofiranja pod tvojim nickom so hudo preverljiva stvar, ob kateri lahko človek zlahka dobi pikice. Kot rečeno, ne daj se motiti. Ti kar mirno nadaljuj z dejavnostjo. Obljubim, da te ne bom bral.
zvitorepka je kar umolknila od vsega hudega na njeni temi. Napiši ji kak esej.
Marinec.si ti si nekoč že “pokapiral” in na veliko vsem razglasil kako ne boš več delal prometa s klikanjem na mon… pa nisi ravno tako odločen, se še kar javljaš oz še razširil si nabor zguslanih forumov. Samo ti si tu z resnimi nameni za razliko od nas zabavljačev…… :)))
A to zato ker si višji od velikega M? :D[/quote]
Da, včasih potrebujem malo zabave. Takrat preberem tole guslanje in filozofsko cigumiganje, malo naložim še jaz, popametujem, počvekam, plujnem tazelenega in sem koj boljše volje. Da pa me nekaj časa ni bilo sem gor, to ima svoj vzrok.
Uporabljam izključno mali m, če še nisi opazil in ja, od njega sem višji za skoraj dva metra.[/quote]….od višine se zvrti 😉
Spusti se malo boš videl, da ni tako slabo, če si nekoliko bolj ponižen, razumevajoč, čustveno inteligenten…. vsaj meni se zdi, sem videl nekoga, ki je tak bil 😉 :)))
Iz foruma Ljubezenski nasveti , objava še tule:
Preveč posplošuješ kaj naredi moški in kaj naredi ženska. Mislim, da si nismo vedno tako različni. Razumem kaj želiš povedat z zaljubljenim moškim. Pozabil pa si na nekaj, da zaljubljen moški je zaslepljen, enako kot zaljubljena ženska. Stvari (partnerja) lahko vidi precej drugačne, kot so v resnici. To smo se verjetno že vsi tukaj naučili. Ne vem pa, koliko jih ve, da zaljubljenost ni ravno pogoj, da se v odnosu ustvari ljubezenski odnos. To je le faza, katere jakost pa je odvisna od mnogih dejavnikov, tudi od tega, kako zrela je neka oseba in tega, kako trezno je sposobna gledat na partnerja, tudi od (slabih) izkušenj posameznika, ki ostanejo v spominu.
Problem Marinec je tudi v tem, ker ti preveč sodiš po svojem svetu. Misliš, da če si ti bil zaljubljen in tega nisi bil pripravljen ženski rečt, da potem vsak moški, ki to izreče, ženske ne obrajta. Mogoče pa se ne zavedaš, da si kdaj uporabil kakšne drugačne besede, ki so se tebi zdele povsem “zaljubljene”, pa bi jih ženska prav tako lahko razumela drugače.
Če moški ženske ni pripravljen nikoli izpustit, to še zdaleč ni ljubezen. Namreč, tudi tisti avstrijski starček, ki je imel žensko zaprto v kleti, je zelo dolgo ni izpustil, pa je po moje ženska precej dvomila v njegovo ljubezen. Misliš, da ji je on rekel kaj takega, da jo izpusti, če si najde boljšega? Vidiš, ni vse tako preprosto, kot si ti predstavljaš, da je. Bo kar treba malo pofilozofirat, če želiš odkrit resnico. V tem primeru smo šele kasneje izvedeli (čeprav jaz še vedno tega nisem nikjer prebral), da ta tip po portalih že išče drugo. Šele na podlagi tega bi lahko ugotovili, da je tip res ne šmirgla kaj preveč. Če pa teh informacij nimaš, pa ne moreš sklepat tako hitro. Namreč, stavek je bil izzvet iz konteksta in nihče ne ve, kaj vse ji je poleg tega še (že) povedal, napisal. Morda je ženska samo tako zelo prestrašena, da ji je v vsem lepem padel v oči le ta stavek in jo spravil v dvom. Meni se stavek sam po sebi ne zdi napačen, saj si nihče ne želi bit last neke osebe. Časi suženjstva so mimo.[/quote]
Samo za tvoje oči, markovsky:
http://med.over.net/forum5/read.php?163,8101467
in
zvitorepka
Kaj mu je?
25.09.12 11:58
….blablablabla… V tem času sem se nanj navezala, imam ga ves čas v glavi, samo tole dopisovanje, videvanja mi niso všeč…Ko sva skupaj se imava lepo (pogovarjava se, crkljava… )ujameva se…samo vse skupaj me spominja na flirtanje. Ugotovila sem, da je še vedno aktiven na spletnih portalih, kjer spoznavaš ljudi..to sem mu tudi omenila…nekaj je sicer omenil, da bi bil čas, da preneha s tem, dejansko pa ni še naredil nič. Jaz sem se povsod izbrisala, ker nisem našla kar sem iskala…pa tudi nekako sem se osredotočila na njega. Všeč mi je[/u] in sem mu tudi jasno povedala, da si ga želim bolje spoznati…bojim se da sem preveč vsiljiva…ker sem jaz tista, ki nekako predlagam ali izrazim željo po srečanju…ker ga pogrešam…blablablabla...[/i]
Torej, v skladu s tvojo filozofijo imaš prav, Marko, kot sledi iz tvojega podčrtanega besedila, naj citiram samega filozofa Marka velikega in to dobesedno, dvopičje;
…blablabla…še vedno tega nisem nikjer prebral), da ta tip po portalih že išče drugo. Šele na podlagi tega bi lahko ugotovili, da je tip res ne šmirgla kaj preveč. Če pa teh informacij nimaš, pa ne moreš sklepat tako hitro.
Torej, marinec je rekel, da je tip res ne šmirgla, na podlagi enega stavka. Potem je preštudiral vse njene maile in ugotovil da se ne moti. Sedaj si lahko prebereš, imaš servirano pred nos. Tip je res ne šmirgla preveč, kot si sam ugotovil v filozofski razpravi, bolje, ne šmirgla je skoraj čisto NIČ.
Predlagam, da se filozofi včasih spustijo na praktični detektivski nivo, pričnejo razmišljati logično in praktično, malo manj govorijo, tisto kar povejo, naj ima težo in bodo težave s problemi hitreje rešljive brez filozofskega nakladanja. Kilo prakse zaleže več, kot tona filozofije, amen.
Mnenje je bilo podano. Ta primer je zaključen.
Marinec ampak ona v tej temi ni želela vsega tega za kar si se ti sedaj tako pretegnil. 🙂
Ona je želela le nekaj filozofske razprave, ker drugače bi vse to že sama sem nalimala.
Ti si res en špilferderber.….. :))))
Marinec ampak ona v tej temi ni želela vsega tega za kar si se ti sedaj tako pretegnil. 🙂
Ona je želela le nekaj filozofske razprave, ker drugače bi vse to že sama sem nalimala.
Ti si res en špilferderber.….. :))))[/quote]ccccc marinec raje, kot da bi prišel na naš zguslan forum po njegovem vzoru piše kratke alineje v druge forume :)))))
Čeprav smo imeli čast brati njegov članek tudi mi, neugledni čvekači, če se prav spomnim, v temi o zlatem rezu nedavno nazaj
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Marinec ampak ona v tej temi ni želela vsega tega za kar si se ti sedaj tako pretegnil. 🙂
Ti si res en špilferderber.….. :))))[/quote]ccccc marinec raje, kot da bi prišel na naš zguslan forum po njegovem vzoru piše kratke alineje v druge forume :)))))
Čeprav smo imeli čast brati njegov članek tudi mi, neugledni čvekači, če se prav spomnim, v temi o zlatem rezu nedavno nazaj[/quote]
Ti imaš pa skoraj tako dober spomin, kot bi bil posledica velikih količin Bilobila ali pa te je članek o zlatem rezu tako hudo prizadel, da se je izognil pozabi, tretja možnost pa je, brihtna ženska (oziroma, ker si iz sumljivega foruma doma, ni dokaza, da si ženskega spola) ki se ukvarja s pisanjem ccccc.