Napisal mi je…kako naj si razlagam
Drug drugemu sva všeč..pesti naju kronično pomanjkanje časa. Oba bllizu 40 let… Malo sem pojamrala da se premalo vidiva. Danes zjutraj mi je v mailu napisal tole in ne vem kako naj si razlagam tole kar je zapisal…Mislim, da mu nisem tako zelo všeč, kot je on meni..
Zapisal je:U bistvu te nočem zadrževat, vezat na sebe, omejevat …. želim, da se počutiš svobodno, srečno in če ti življenje pripelje na pot še kaj boljšega od mene…. 🙂 …zgrabi … ne vem kaj ti naj drugega rečem….
Hvala vnaprej za vaša mnenja…
manipulator hud !
te je naštudiral dobro.
nč, dal ti je prosto pot, računa pa da boš še naprej čakala nanjga, medtem ko se bo ukvarjal z drugimi stvarmi.
če bi najdel v tebi kar želi, potem bi bil s tabo.
ni rečeno, če nima kje kake druge… si prepričana, da je samski?
zakaj točno pa nima časa, kaj pravi?
sem enga poznala, ki je podobno govoru – kmetija na koroškem, služba v lj…… v resnici pa popolnoma nekaj drugega
glede na to, da imaš 40 let – misliš, da si ne zaslužiš kaj več in nekdo, ki te takole spušča od sebe…
ne želim te vezat nase…..želim da se počutiš svobodno…..
v naravi so stvari enostavne – če je samcu samica všeč jo osami od črede in ima zase.
ampak itak sama kok je ura, hm?
Aleksandra temu se reče posestništvo to ni ljubezen 😉
Ti bi kot kura šla pač s tistim petelinom, ki bi te bolj držal zase ? No ta je pa dobra….. :/
Avtorica dal ti je na izbiro, da prostovoljno sprejmeš kar ti ponuja, se sama odločiš, če želiš bit z njim ali pač najdeš nekoga, ki ti bi lahko nudil več kot on. On ima neke obveznosti, ki se jih ne želi/more/noče odpovedat, ti pa presodi ali se vidiš v tem z njim ali boš iskala dalje. Svobodna izbira s katero tudi sama sprejmeš odgovornost za svoja dejanja, pika.
Očitno ne bo za tabo letal kot petelin za eno kuro….. Pa saj si tega niti ne želiš, ali pač?
Ponudil ti je kar more, on ve kaj hoče ( a ni to zelo lepo ) vendar zdaj moraš pa sama sebe toliko poznati kaj hočeš sama in kako. On točno ve. Pa ti veš? Ne moreš od njega pričakovati več pozornosti več druženja. Lahko sprejmeš tako kot je ali pa greš naprej in poiščeš nekoga, ki bo bližje tvojim “željam”.
Če misliš, da ne boš zmogla “furati” takega razmerja mu lepo napiši, da imata pač različna pričakovanja in da je lepo, da sta se spoznala in to je to.
Samozavestna ženska v tem ne bi videla nič slabega, negotova pa seveda ja, ker ni izrecne izražene izrecne želje po druženju. Povedal ti je, da mu veliko pomeni, če se lahko ob njemu počutiš svobodno in ne ujeto. Samo na podlagi tega stavka ne moremo sklepati, koliko je on željan tvoje družbe. Morda ti je to že velikokrat povedat, pokazal, pa se mu zdi trapasto to vsakič omenjat, ker morda čuti, da si ga želiš prilastit. On ti želi dat to, kar si tudi želi od tebe. In to je svobodno odločitev in prosto pot, da počneš kar želiš. Če ti to ustreza, vzameš, če ne, lahko mirno odideš. A ni to ljubezen, da si svobodna z njim, da te ne omejuje? Mogoče res ni zelo zaintresiran, ampak samo iz tega stavka se tega ne izluščiti, ker ne vemo vseh ostalih stvari, ki so se med vama zgodile.
Niti se ne rabiš :), vzemi naše pisanje kot razmišljanje o sebi, ne kot direktno navodilo. Ti imaš raje “navodila”? 😉
Zdi se mi, da si ti želiš od njega neko evforijo čustev, ki se ji reče zaljubljenost in je značilna za nekoliko mlajše, neizkušene, take ki se (še) ne zavedajo svojih čustev. Tako si predstavljaš, da bi te moral moški ljubosumno čuvat, se borit zate….itd. Žal to stanje ne traja dolgo, tisto kar sledi po taki “zagretosti” je ponavadi bolj žalostno. Ljubosumni izpadi, posestništvo, preverke, če me še ljubi….. :/
Tale tvoj je pa star blizu 40 let. Pri teh letih ima z nasprotnim spolom (verjetno) že nekaj izkušenj, ima lastno življenje in te je povabil vanj, če se boš tako odločila, kot enakovrednega partnerja, ne kot nekoga, ki bi si ga lastil. Temu bi jaz bolj rekel ljubezen (oz njen začetek) za katero je potrebna lastna odločitev (za zaljubljenost je ne rabiš 😉 On se zavestno kontrolira in ti ne daje lažnih upov, ki jih ne bi mogel uresničit, polaga pa v tvoje roke del odgovornosti za skupno srečo.
Ti je to “breme” pretežko? 😉 🙂
Aleksandra, en sodi no toliko po sebi. Če si ti pripravljana naredit vse za nekoga, še ne pomeni, da je vsaka. Ne vem, kaj je v tem manupilutaroskega, če se lahko sama odloči. Zdi se, da ti (morda tudi avtorica) potrebujeta nekoga, ki ga bosta lahko okrivila vsega, ko ne bo šlo po tvojih pričakovanjih. Kot da za svoje odločitve ne zmoreš prevzeti nobene odgovornosti. Tip si želi kvečjemu odgovorne osebe ob sebi.
haha – pa sej ne vem kje je tle sploh dilema – tip je manipulator, odločitev je seveda na njej. če ji paše takole občasno skakanje in srečevanje ok, če ne pa naj gre dalje – saj ji je v bistvu lepo povedal
od nje bi pričakovala, da glede na to, da je že velika punca, da bi to dojela, oz ga vprašala za podnapise te njegove izjave poslane po mailu….ne vem je to novodobna komunikacija, ali samo kaže na naravo njune relacije…
Manipulator je samo zato, ker “po tvoje” ve, da vsaka ženska naredi drugo, kar ji rečeš. Tvoje prepričanje izhaja iz tega, da so vse ženske take. Pa so res? Po mojih izkušnjah ne. 🙂
Poleg tega pa, povej mi kje vidiš, da ji je tip karkoli rekel, kaj naj naredi. Meni se zdi, da ji je pustil vse odprto in se lahko povsem sama odloči, kakor ji ustreza, torej spet nimaš prav, ko trdiš, da tip točno ve, da bo ona naredila obratno. Obratno od česa? :))
Če je bila njegova izjava napisana v kotekstu tega, da se ne vidita dovolj in da ji več od tega kar imata sedaj ne more dat/ponudit potem se strinjam z Aleksandro, če je pa bilo mišljeno za nadaljevanje odnosa, da zgradita še kaj več potem pa ostajam pri svojem.
Hvaljen Jezus 🙂
To kaže kvečjemu na naravo njene komunikacije do njega. Ne moreš njega vplest v to, če se ona odloči raje vprašat na forum, kot pa njega.
Seveda je zelo pomembno v kakšnem kontekstu je bila izjava izrečena. Zagotovo pa ne moremo na podlagi te izjave rečt, da je tip manipulator. Mogoče je res, ampak ne na podlagi te izjave. Premalo informacij za tako obsodbo.
Njegova izjava je bila napisana v kontekstu da se premalo vidiva…bolj kot vse me je zmedlo to, ko mi napiše ….”če ti življenje pripelje na pot še kaj boljšega od mene…. 🙂 …zgrabi …”
Priznam, da me je malo prizadelo, ker mi je všeč in sem rada z njim, on pa govori od drugi izbiri. Obrnila sem se na vas…ker niste v to vpleteni in ste bolj razsodni…