Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje napihnjenost in zaprtje

napihnjenost in zaprtje

Pozdravljeni,
kot lahko že iz naslova sklepate imam probleme z napihnjenostjo in zaprtjem. Poiskusila sem že vse mogoče probiotike, sab simplex, karbofin forte, razne prebavne encime in nič ne pomaga.
Ali imate morda še vi kakšen nasvet oziroma katere ”zadeve” se po vašem mnenju najbolj obnesejo, da bi se znebila oziroma vsaj olajšala te neprijetnosti, ki mi grenijo vsakodnevno življenje?
hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Svetujem vam uporabo pripravka Butifar. Butifar spada v skupino živil za posebne zdravstvene potrebe. Kot poglavitno kompoonento vsebuje masleno kislino, ki po podatkih številnih študij učinkovito lajša težave pri bolnikih s prebavnimi motnjami, zaprtjem, sindromom razdražljivega črevesja in kronično vnetno boleznijo.

Maslena kislina naravno sodeluje v procesih obnavljanja črevesne povrhnjice, spodbuja gibljivost prebavnega trakta in spodbuja resorpcijo vode s površja črevesja. Zato je vsekakor lahko koristno dopolnilo prehrani pri stanjih driske, zaprtja, pogostih občutkov napihnjenosti in nepopolnoma izpraznjenega črevesja ter bolečin v predelu trebuha. Ti simptomi so še posebno značilni za sindrom razdražljivega črevesja, ki pesti več kot desetino odrasle populacije.

Maslena kislina v debelem črevesju uravnava pogostost iztrebljanja, normalizira gostoto blata, zmanjša občutek prebavnih bolečin, preprečuje napenjanje in zmanjša občutek nelagodja v trebušni votlini.

Zlasti, če so težave kronične narave, kot opisujete, potem je uporaba omenjenega pripravka vsekakor na mestu.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close