NAPIHNJENOST
Pozdravljeni,
v upanju na vašo pomoč se obračam na Vas. Skušala vam bom čim bolj razložiti moje težave. No težave bolj problem. Zadnja 4 leta imam nenehne težave z črevsejem- opažam obilico sluzi (ko grem na potrebo) včasih čisto prozorne barve, včasih rumeno rjave, občasno pa tudi kri. Bila sem že na vseh pregledih(gastroenterološki, endoskpija, kolonoskopija) na katerih pa niso opazili nič nenavadnega. Težave se mi pojavljajo predvsem po zaužitju sladkih stvari, bele moke, riža, testenin, krompirja. Predvsem po zaužitju teh stvari me nemudoma zelo napihne (kot bila noseča), se mi vrti v glavi in moje počutje je nasplošno zelo slabo. Občasno celo bruham. Ali je po vašem mnenju možno, da gre za candido. Ali mi priporočate kakšno dieto, in mi jo predstavite. Kaj naj predvsem uživam. Mnenje moje osebne zdravnice je da sem živčna in da se bo vse uredilo, mene pa to že malo skrbi, saj je črevesje zelo pomemben organ, ki mora delovati brezhibno, da telo lahko nasplošno funkcionira dobro. Sama pri sebi vem da nisem živčna, in me te njene izjave še bolj razjezijo, zato sem kar nekako izgubila vero v medicino.
prosim za vaš nasvet oz mnenje, kako naj si sama pomagam
LP
Ker pride do težav po uživanju ogljikovih hidratov, mislim, da ste močno obremenjeni s kandido. Poleg tega imate še alergijo (sluz in kri v blatu). Če želite poskusiti s samozdravljenjem, boste se morali več mesecev držati 100 % diete brez kravjega mleka (in izdelkov) in pšenice. Poleg tega še pride protiglivična dieta (nobenih sladkorjev v vseh oblikah), dokler simptomi ne bodo res izginili. Toplo vam priporočam, da med to zelo strogo dieto dodatno uživate vitamine, bazične minerale in probiotične bakterije, ki bodo pomagali pri vzpostavitvi zdrave črevesne flore.
LP