napihnjen trebušček
Zanima me kako se ve kdaj ima otrok napihnjen trebušček. Nazadnje ko smo bili v bolnici me je zdravnica spraševala, če ima kaj bolj napihnen trebušček kot običajno, pa se mi ni zdelo.
Danes sem ponovno probala in mu zjutraj dala prekuhane ovsene kosmiče. Do 16:00 je bilo vse v redu, sem bila že vsela, da mogoče bomo pa kaj novega jedli. pa sem se očitno motila. najprej je bil že to čudež, da je dvakrat v dnevu spal, ko se je pa zbudil je neutolažljivo jokal oz kričal. Sem ga nesla v kopalnico, da bi ga previla, pa je mahal in krili z rokami in nogami in nakoncu čisto pobruhal sebe in mene. Mi je šlo ponovno kar na jok.
Ko sem mu potipala trebušček je bil popolnoma trd, kot skala. tako trdnih mišic pa nima. No pol sem ga mal masirala po trebuščku in se je umiril, ter tudi trebušček ni bil več tako trd.
A to pomeni, da je imel zaradi alergije napihnjen trebušček ali je bilo kaj drugega?
meni je razložila da je tako kot pri nosečnici in se najbolje vidi ko so otroci v kopalkah oz. sp. perilu. tvoj je najbrž še majhen (ne spomnim se če sem zasledila prej kdaj koliko je star) ampak pri kolikah je trebuh običajno napet. pri moji pupi se včasih vidi bolj napihnjej trebušček tudi na treningu, ko ima oblečene pajke in majčko. majčka ji kar štrli od telesa, samo to ni redno, običajno pa tiste dni toži da ji je slabo in da jo boli trebušček. in meni je zdravnica rekla da je to posledica alergije.
sreča – hvala za odgovor.
Moj malček je star ravno 1 leto. Po večini žitarici mi bruha, tako da je samo pšenico (domač kruh in testenine brez jajc), ter riž.
Do sedaj nisem bila pozorna na trebušček, očitno bom morala preverjati še to, ne samo izpuščajev in bruhanja.
Ima več alergij, ki se očitno vsaka kaže na svoj način.
KIaj pa je vam svetzovala zdravnica, da v takih primerih naredite. Pri našem je za trenutek zaleglo da sem mu masirala trebušček sedaj pa ponovno samo joka in se zvija.
mi smo sedaj stari že 7let. ko je bila dojenček, pa ja ji je pasalo masiranje trebuščka, pa Sab simlex kapljice. ker točno vemo na kaj smo alergični ni bil večji problem, samo stroga dieta in če se kljub temu pojavijo težave je treba bit pozoren kaj je jedla. pol pa pri tisti hrani opazovat in ja na kontroli povedat. je pa mene spraševala to z trebuščkom zaradi suma na celiakijo, pač ta naša alergija ki bi naj že zdavnaj izzvenela (vsaj v večini je tako) še kar vztraja. ker je izvid neg. in kot me je včeraj pomirila še dr. Tanč je neg. tudi tisto kar je nad 0, sem sedaj popolnoma pomirjena. sicer pa tudi jaz nisme bila ne vem kako pozorna na ta naš trebušček pa itak poleti naš otrok je zelo mlao mlevskih izdelkov, v glavnem sadje, v zimskih mesecih pa poseže tudi po sendviču, čeprva ni ravno njihov oboževalec. ali poje tisto kar je noter ali pa poje le kruh. in ja napihnejn trebušček smo opazili le v zimskem času. ampak ker ima tudi alergijo na pršico in so mi rekli da je možno da navaja slabosti zaradi tega in ne ker bi kaj pojedla, bo najbrž tudi to z trebuščkom povezano z tem. računam na to da se stanje ne bo spremenilo, ker gensko je pozitivna in ja je celiakija prisotna v širši družini.
je pa težko ko tako majhni ne znajo povedat kaj je narobe, moja je znala samo trdno usta zapret če si ji dal kaj kar ne sme in je tako trmasto vztrajala da smo drugi prej obupali, povedati pa ni znala kaj je narobe. ko je začela lepo povezovat stavke je že rekla ni mi dobro, pa do takrat sem se že navadila da je nisem silila in do takrat smo že vedeli da ima alegrijo. saj lahko ti rečem, večji ko so lažje je in tudi vse te težave lažje prenašajo. in ne nazadnje ti se naučiš z tem živet. upam da ti je to v tolažbo, čeprav bolj slabo pa vseeno nekaj.
a, ja jaz dam moji če več dni zapored toži da ji ni dobro da ji je slabo pa ni videti vzroka kaj je ali se ne izcimi kaka viroza dam Claritine sirup, običajno ji je potem čez par dni bolje.