napet trebuh/celiakija?
Ja, ta test je mišljen kot odkrivanje celiakije, če ti ga potrdi, moraš k svojemu zdravniku na nadaljnje preiskave. Ni mišljeno nič več kot to. Kako deluje, nimam pojma, je pa novost, ki jo na veliko oglašujejo.
Glede trebuščka naše punčke – zdaj imamo še tretjo možnost, zaradi katere si mislim, da je pediater preložil morebitni test na celiakijo – hči je namreč od rojstva zelo hipotona in možno je, da ima preohlapno trebušno steno. Ja, to je še najbolj optimistična možnost, ne? Vseeno pa, glede na mozaik raznih “čudnih” bolezni in majhno rast, skorajšnji rahitis, v moževi družini, pa me tista celiakija ne pusti pri miru. BOm še povprašala pediatra, ob priliki.
Pozdravljeni
Ali mi lahko poveste ali obstaja kakšna napisana dieta v primeru težav z candido. Sama imam namreč že tri leta težave z črevesjem – vsake toliko časa se mi sluz dobesedno vlije. Bila sem že na kolonoskopiji pa niso ugotovili sprememb na črevesju. Zato sem se odločila, da poskusim z dieto (sem namreč zasvojenka z sladkarijo ) tako, da sem kar prepričana, da mi nagaja candida.
Ali poznate preparat Dida, ki naj bi pomagal pri teh težavah in ali je dober.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
lc
Vprašanje je najbrž namenjen Tanč, pa se bom vseeno vmešala. Dieta pri kandidi mora biti brez vseh sladkorjev in vsega, kar je sladko, brez bele pšenične moke (najbolje nadomestiti s polnozrnato pirino moko), brez kvasa (tako, da ne pride v poštev noben industrijski kruh). Dobro se je izogibati zakisanim stvarem: kisla repa, zelje, kis in vse kar je v kisu. Tudi sladkega sadja se ne svetuje,razen kislih jabolk. Da bi se izognila zdravilom – antimikotikom, se po novem na tržišču dobi naravni proizvod -Dida, iz raznih zelišč, ki ugodno vpliva na “poboj” glivic. Za uravnavanje želodčne flore pa se priporoča dnevno uživanje kislega pudinga.
Lep pozdrav – mojca
Če so testenine iz bele moke, so vsekakor odsvetovane; nadomestijo pa jih lahko testenine iz pire ali koruze, lahko tudi riža. Na solato lahko damo nekaj kapljic limoninega soka. Nekateri to počno, ker jin je okus boljši od kisa (kis pa še zakisa telo).
Če so težave res velike, je pač včasih potrebno spremeniti način prehranjevanja.
Lep pozdrav – mojca