Pozdravljeni,
stara sem 20 let in že nekaj let trpim zaradi različnih prebavnih težav, kot so ponavljajoče se driske, hude bolečine v želodcu, slabost, vrtoglavica, slabotnost, huda utrujenost in težave z ohranjanjem pozornosti. Čakam na kolonoskopijo, ki naj bi mi podala diagnozo, ki jo zdaj res že potrebujem, saj se mi zdi položaj skoraj brezizhiden.
Na vas pa se ne obračam z upanjem na končno diagnozo, ker vem, da mi je ne morete podati, ampak imam le eno vprašanje. Poleg vseh zgoraj opisanih težav mi je daleč najbolj moteče dejstvo, da je okoli mene vedno prisoten zelo grozen vonj. Vsi plini, ki pridejo iz mojega telesa namreč zelo močno smrdijo. Ne glede na to, kaj jem. Lahko ne pojem ničesar cel dan in moji prdci smrdijo. Lahko jem vse kar mi pride pod roke, vonj se ne spremeni. Dalj časa sem upoštevala low FODMAP dieto in uživala probiotike, pomagalo ni popolnoma nič. Večino časa niti ne čutim, da izločam pline, a vseeno voham ta grozen vonj in točno vem, da je prišel iz mene. Kot študentko, ki ogromno časa preživi med ljudmi, se mi zdi to še bolj moteče, saj si res ne želim, da bi tudi drugi morali neprestano živeti v tem smradu. Svojo zdravnico sem že povprašala, če obstajajo kakšna zdravila za to, pa mi ni znala svetovati nobenih, zato se zdaj obračam na vas z upanjem, da poznate karkoli, res KARKOLI, kar bi lahko jemala, da bi zmanjšalo vonj, saj sem sama res poskusila ogromno “naravnih” stvari in popolnoma nič ni pomagalo.
Hvala in lep dan
Spoštovana,
Povečano količino plinov v črevesju povzroča predvsem vrsta prehrane, oslabljeno delovanje prebavil v smislu oslabljene absorpcije, nesorazmerje črevesnih bakterij ter pogosto telesna neaktivnost. Vsi ti dejavniki pospešijo fermentacijo in gnitje v prebavilih.
Načeloma priporočam vsj en mesec kombinacijo probiotikov:
Poskusite te:
https://preventiva-ciim.si/izdelek/jab-flora-24-1000-ml/
Naročite jih preko interneta
B complex 3×2 dražeje
in Butifar kapsule katere kupite v lekarni.
Izogibajte se prehrane katera prekomerno napenja (surova hrana, sadje zelenjava, mleko, mlečni izdelki,…) uživajte predvsem kuhano hrano. Dosti tekočin (2-3 litra dnevno) in redna telesna vadba vsaj pol ure dnevno
Javite mi rezultate.
lp