Napenjanje
Čisto v redu bo, če vzameš katerokoli mešanico čaja za otroke (otroški čaj, bebi čaj…). Vse te mešanice namerč vsebujejo janež ali komarček proti napenjanju in kamilice za pomirjanje krčev.
Poskusiš lahko tudi s t.i. probiotičnimi jogurti (LCA, actimel ipd.). ali pa s kapsulami Linex, kar pride na isto, oz. so po mojih izkušnjah kapsule bolj učinkovite.
Mogoče lahko ugotoviš, po kateri hrani te bolj napenja (ni nujno, da so samo stročnice) in se tiste hrane po možnosti izogibaš.
Nekako zelo prepričana sem v to, da imaš težave z želodcem – preveč želodčne kisline. Recept za to je: izogibanje hrani, ki povzroča kislino, kakšen rupurut ali rutacid. Predvsem pa dieta:nemastno, neslano, nič kislega, mlečni izdelki samo lajšajo bolečine zato jih odsvetujem, začimbe omejiti samo zgolj na sol, izogibati se čebuli, česnu, surovi zelenjavi in sadju, kis nadomesti z limoninim sokom, meso pa jej mleto, vendar ne jej govedine in čimmanj svinjine, pri perutnini pa odstrani kožžico….ko se bo stanje normaliziralo pa paziti pri prehrani. Pišem ti iz lastnih izkušenj,saj sem se več kot leto dni zdravila svooj želodec zaradi prevelike kisline in s simptomi, ki jih imaš tudi ti. Zadeve se sliši kar kot troga dieta, a verjemimi, da ni tako hudo.
Še ena zadeva: strogo MORAŠ jesti 5 krat na dan po malo.
lp
tajna