Najdi forum

Že pred 9 leti sem imela napade panike-bilo je precej hudo, nikoli nisem mogla ugotoviti kaj mi jih je povzročilo-dogajalo se je skoraj vedno ponoči-nenadoma sem se prebudila, srce mi je razbijalo, roke sem imela potne tresel me je mraz ali pa me je kuhalo.šlo mi je na bruhanje, dobila sem drisko.občutek pa nepopisno grozen.Zadnjih 5 let se je to nekako umirilo – približno toliko časa jemljem prozac.
nocojšnja noč pa je bila zopet grozna. S sodelavci sem bila zvečer na večerji. Vse je bilo OK. Okrog dveh me je prebudil tisti grozni občutek. Najprej sem se ustrašila, kaj če sem se zastrupila s hrano, postalo mi je slabo, na hrano sploh nisem smela pomisliti, dobila sem drisko, in zopet tisti grozni občutek, ko misliš, da boš umrl, misliš, da je nekaj narobe s tabo, da si mogoče zastrupljen, bojiš se, da boš bruhal – v glavnem je to težko opisati.
Občasno mi je odleglo, hotela sem zadremati, vendar me je takoj spet pregnalo iz postelje. bila sem tudi zelo nemirna, hodila sem sem in tja. Zdi se mi, da mi še najbolj pomaga, če pokleknem na tla, dam glavo med kolena, na čelo in zatilje pa si dam mrzle obkladke.
Bojim se, da se mi bodo napadi zopet pričeli ponavljati in vas prosim za nasvet, kaj storiti takrat ko do napada že pride, da bi ga poskušala čimbolj omiliti.
Tudi dva meseca nazaj, ko sem imela trebušne težave in sem bruhala se mi je dogodilo podobno, samo v bolj milejši obliki kot danes ponoči, ko mi sploh ni hotelo odleči in se je vse skupaj vleklo do jutra. sedaj ko pišem tole mi je pa nekoliko boljše.
vsak vaš nasvet bo zelo dobrodošel.

Spoštovana Lama,
v vašem primeru bo kositno uporabiti vaje avtogenega treninga.O tem,kje najdete navodila zanje sem že večkrat pisal, podrobnosti pa vam bo razložil psihiater, ki vam predpisuje Prozac.

New Report

Close