Najdi forum

Res bi vas prosila, da si vzamete malo časa in mi date kakšen namig, kako bi malo popestrili praznovanje 60. rojstnega dne. Družba bo bolj starejša in ne preveč žurerska, zato bi rada kakšen predlog, kako bi malo pregnali iz stolov udeležence, ali vsaj izzvali malo smeha.

Vsak nasvet bo dobrodošel!

Tudi kakšen verz, ki bi ga vnučki prebrali svoji babici bi prav prišel….

Lep dan vsem forumovcem!

Pozdrav Jerca, v moji malhici se je za babico našlo tole!

Medvedek Pu

Preljuba moja babica,
nasmehni se mi, no,
naj ti tvoj praznik okrasim
s to drobno pesmico.
Zdaj ti dam še poljubčka dva
na mehka lica tvoja,
ta pesmica ti naj pove,
kako zelo si moja.

KDO JE BABICA IN KDO STARA MAMA

Stara mama stanuje v bloku,
kjer streže vnukom in loncem,
a babica v temnem gozdu
z volkom in nekim lovcem.

O babici pesmica kroži,
govore pravljice stare
in Rdeča kapica nosi
dobrot ji polne košare.

A stara mama se skoro ne vidi,
o njej ni slišati mnogo,
četudi v naši družini
igra najpomembnejšo vlogo.

Brez nje ne bi bilo marsičesa,
recimo vnukov ali pa mame.
Zato naj pri nas do stotega leta
stara mama ostane.

(Tone Pavček)

Tudi jaz imam kar nekaj sorodnikov, ki so stari okoli 60 let in pred kratkom je imel eden od njih zabavo. Moram pa ti povedati, da pa je ta družba zelo žurerska in skoraj bolj vzdržliva od nas, ki smo njihovi otroci.
Iger na takih praznovanjih je lahko veliko, opisala ti bom eno od njh, ki se imenuje “najšibkejši člen”.

Vodja te igre pokliče nekaj parov na plesišče in jim razdeli že napihnjene balone ( ali prazne, ki jih morajo sami napihniti.) Vsaka ženska ta balon s trakom zaveže na gleženj soplesalca. Muzikant igra kakšno polko , plesalci pa morajo med plesom obvarovati svoj balon in istočasno poskušajo stopiti na balon kakšnega drugega para. Ko kakšen balon poči , se prekine muzika , voditelj pa ta par izloči z glasnim pozdravom: Najšibkejši člen -adijo.
Par , ki ostane zadnji , prejme kakšno nagrado , recimo steklenico vina ali kaj podobnega .
Seveda je med plesom ogromno smeha in zabave , še posebno če je kakšen par bolj okoren…

Lahko tudi naredite tekmovanje v metanju obročkov na steklenico -kdor največkrat zadene -pobere steklenico

Pa lep dan vsem

Zivjo!
Izkaterega konca slo pa si? Poznam eno prijateljico,ki je najela skupino Zvoncki, to so vecina sami otroci in naredijo poseben progra,ki traja priblizno 2 uri, ti pac poves kaj bi rada in potem oni vse uredijo – muzka,govor,igre…Je pa zlo lepo,lahko tudi tvoje otroke vkljucijo.Mislim,da gredo po celi slo,ce zelis stev. mi napis,do jutri ti bom zrihtala.

Ce ne pa ksksne igre,kot ti je Tanaja napisala,to z baloni je zelo zabavno!
Lahko si tudi sopke pripenjajo – dovolj je ze vejica, poklices nekaj parov, moski stojijo pred zenskami, nato das vsaki en cvet ali vejico (naj kar s selotejpom zalepijo,da se ne piknejo…) nato pa jim zavezes oci. Inpotem morajo pripet sopek,tam ko spada, seveda pa morajo moski zlesti na stol ali klop, potem ves kam bodo prilepile…In preden jim odvezes oci,moski stopijo dol – so na mestu,kot prej…
Lp,Neja

Jerca,

lansko leto sem bila ‘animatorka’ na poroki, kjer je bilo kar nekaj starejših gostov – zato sem morala tudi igre nekako temu prilagoditi.

Nekaj idej, če ti pridejo prav:
– ‘obujanje spominov na začetno zaljubljenost’: na oder povabiš (poročene oz. koruzne) pare, kjer ženski zavežeš oči – moškim pa na različne konce telesa nalepiš nalepke (izberi kakšne bolj 3D varianto=. Naloga žensk je, da z zvezanimi očmi najdejo te nalepkice. Kar zabavna reč, še posebej ker moški praviloma zravn delajo grimase, animator pa lahko zadevo ‘podkuri’ s kakšnimi komentarčki 🙂
– ‘pihanje na dušo’: spet povabiš pare na oder in jih preizkusiš, če še znajo pihati na dušo. Ženske primejo fante za roke, jim položijo perešček na ustnice (kupiš jih lahko v Prometeju ali podobnih trgovinah, če nimate kur pr roki;) – in igra se začne! Fantje morajo pihati v perešček, da ne pade na tla – zabavni del je v njihovem zviranju in poskusih, da pero ne bi padlo na tla 🙂
– ‘razdelitev dela’: slavljenec in njegova žena (oz. obratno) imata nalogo, da med gosti izbereta 10 kosov oblačil, ki jih morata nato obestiti na štrik (pomočniki držijo štrik). Trik igre je v tem, da tisti, ki nabere dragocenejše kose oblačil od gostov (npr. jakna = 1 točka, nogavice = 2 točki, hlače = 3 točke, modrček = 5 točk) zmaga. Je pa zabavno gledati, kako požrtvovalno dajajo gostje kose oblačil oz. kak prepričljiv je slavljenec v lobiranju za svoje točke :)))
– ‘iščem svoj par’: kupiš nekaj različnih razglednic, jih razrezeš na pol (noben motiv se ne sme ponavljati) – med večerom morajo gostje najti svoj par (to je prilika, da malce poklepetajo med seboj, še posebej, če se ne poznajo). Na koncu morajo tisti, ki so se našli, zaplesati na odru. Pazi le, da en del kartic razdeliš med ženske, drugi del med moške: da ne bosta na koncu dva možakarja skupaj plesala 😉

No, toliko zaenkrat… če ti bo kakšen od predlogov všeč, me bo veselilo. Pa srečno pri pripravah!

Renata

New Report

Close