Pozdravljeni,
sem prebirala forum, ampak nisem čisto zasledila teme, ki bi natančno odgovorila na moje vrašanje. če sem kako temo zgrešila, pa se opravičujem.
V četrtek dobim čisto nov avto, kupljen v avtohiši. Seveda moram skleniti zavarovanje in bi rada prenesla vse ugodnosti sedanje police na novi avto.
Svoj star avto bi prodala kupcu, ki bo avto prodal naprej v Bosni.
To bi bilo nekaj šele nekaj dni po nakupu novega.
On želi, da se odjava naredi šele, ko avto dostavi v Bosno, da ga lahko pelje v Bosno z tablicami in urejenimi papirji.
Zato me zanima, ali lahko odjavo naredim kasneje ter tudi zavarovanje presem oz. uveljavljam kasneje, pri že na novem zavarovanem avtu.
Skrbi me, da ne bi mogla uveljavljati svojega bonusa pri zavarovanju novega avtomobila.
Hvala za prijaznost in odgovor.
Pozdravljeni,
če želite prenesti bonus na novo zavarovalno polico, je potrebno vaše staro vozilo odjaviti in prekiniti zavarovanje.
Kupec, ki bo želel vaše vozilo odpeljati v Bosno, bo pač kupil preizkusne tablice.
Če bi kupec kompliciral in pogojeval nakup vašega vozila s tem, da želi vozilo odpeljati s vašimi tablicami, imate možnost plačati polno zavarovanje za vaš novi avto in potem takoj, ko bo vaše staro vozilo odjavljeno ,bodo na zavarovalnici upoštevali bonus. Če je zamika le nekaj dni, ne boste veliko na izgubi.
Lep dan Vam želim