Najdi forum

Pozdravljeni.
Imam sestro, ki je 100% invalid.Mami je njena skrbnica. Ker živimo v isti hiši me zanima ali lahko jaz uveljavljam olajšave pri nakupu avtomobila.Ali je nujno, da je avto nov? Mami nima izpita zato sem jaz njun voznik. In ali lahko dobim nalepko za parkiranje na parkirišču za invalide-za svoj avto? Pa ne mislite, da hočem to izkoriščat, ampak včasih bi jo resnično potrebovale sploh pa če sva s sestro sami.

Glede parkirne karte za invalida ti lahko povem iz svoje izkušnje: imeti moraš odločbo od invalidske komisije, da je oseba vsaj 60% invalid in greš s tem in z dvema slikama na upravno enoto (v Lj. v Tobačno). Na okencu za prometna dovoljenja se dobi ta parkirna karta, stane pa približno 3 €. Nič ni bilo treba kazati, kdo je lastnik avtomobila. Takrat, ko je v avtu invalidna oseba, nastaviš tisto parkirno karto na vidno mesto in to je to.

Glede nalepke sem prepričana, da jo boste dobili-ker sem jo tudi jaz prvič dobila za sestrin avto (teta od otroka s PP) in niso nič komplicirali. Le napisati boste morali registrsko in nalepko uporabljati striktno takrat, ko je setra z vami. Za druge ugodnosti pri avtu pa se pozanimajte, za oprostitev cestnih taks tam kjer ga registrirate, verjetno pa boste morali poslati prošnjo an dars, za popust pri zavarovanju pa rabite le to potrdilo, da ste opravičeni cestnih taks in imate avtomatsko popust. A vprašajte tudi, če vas ti popusti obvezujejo, da avto vozite samo kadar je sestra zraven, ker včasih je droben tekst neviden in potegne marsikaj za sabo.
(Naprimer, jaz imam avto napisan na otroka in se po teh nepisanih pravilih ne smem sama vozit, samo njo lahko prevažam, ker sem koristila vse popuste).

Upam, da sem vam kaj pomagala.
Lp

--------------------------------------- ZA ZAPRTIMI OČMI NEMOGOČE SE GODI. TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRIČAŠ SE PO MAVRICI... --------------------------------------- http://www.zaspancek.blogspot.com/

Pesek,

upam, da so vam odgovori Longete in :mami pomagali.Sama s tem namreč nimam izkušenj.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close