Naklofen
Pozdravljeni!
Pred 2 leti sem prvič vzela praške Antigripin.Naslednji dan se mi je pojavila huda koprivnica-izpuščaji kožne barve po celem telesu,zelo srbeči,nepravilnih oblik in različnih velikosti.Zelo hitro so se pojavili in v približno pol ure izginili,a so potem nastali drugod.Dokončno so izginili po 3 dneh,vendar so se po malem pojavljali še cel mesec(po 1 izpuščaj na roki ali nogi).pomislila sem da sem mogoče alergična na acetilsalicilno kislino,saj prej nisem še nikoli jemala zdravil,ki bi jo vsebovali-npr.aspirina.Zdaj mi je ginekologinja predpisala tablete Naklofen zaradi hudih bolečin ob menstruaciji,vendar pa v navodilu piše,da jih ne smejo jemati bolniki ki so v preteklosti imeli alergične reakcije na acetilsalicilno kislino.Med sestavinami Naklofena pa le-te nisem zasledila zato me zanima če vseeno lahko sprožijo alergijo.(glede na to da pri jemanju Lekadola,antibiotikov in drugih zdravil težav nisem imela)
Najlepša hvala za odgovor!
Spoštovana Tisa!
Zdravilo Antigripin, ki ste ga jemala pred dvemi leti, ne vsebuje acetilsalicilne kisline. Vsebuje paracetamol, propifenazon, kininijev klorid in kofein. Tudi pri tem zdravilu, kakor še pri mnogih drugih, se lahko pri nekaterih ljudeh pojavijo alergične reakcije. Najpogostejše so v obliki kožnih izpuščajev, kot ste jih tudi sami opisali.
Zdravilo Naklofen, ki Vam ga je sedaj predpisala Vaša ginekologinja pa vsebuje povsem drugo učinkovino, ki deluje protibolečinsko in tudi protivnetno.
Zdravilo je učinkovito, vendar ima tudi nekaj neželenih učinkov. Če bi Vi na primer že jemala zaradi kakšne druge indikacije zdravila, ki vsebujejo salicilate in bi Vam ti povzročili astmo, urtikarijo ali akutni rinitis, bi bilo jemanje zdravila Naklofen kontraindicirano iz razlogov delovanje in ne identičnosti učinkovine.
Sočasno jemanje Naklofena in Aspirina pa poveča možnost neželenih učinkov Naklofena.
Možnost alergične reakcije na neko zdravilo je vedno prisotno. Vendar pa pri Vas ni povezave med reakcijo na Antigripin in Naklofen. Svetujem pa Vam previdnost. Ker so alergične reakcije vedno možne, morate o tem, če jih opazite nemudoma obvestiti svojega zdravnika, pa naj si gre za katerokoli zdravilo.
Upam, da bo z Vami vse v redu. lepo Vas pozdravljam!
Forum je zaprt za komentiranje.