Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Najstnica…. alergija???

Najstnica…. alergija???

Prvič se oglašam na tem forumu in kolikor sem prebrala nekaj postov opažam, da se piše predvsem o alergijah pri manjših otrocih, dojenčkih… Sama imam zelo malo izkušenj z alergijami in upam, da mi bo kdo vedel kaj več povedati o našem problemu…
Imamo namreč 12-letnico, kateri se že približno eno leto v notranjih pregibih komolca pojavljajo srbeči izpuščaji. Ker smo jo večkrat opažali, kako se praska, smo sprva mislili, da to dela “iz dolgočasja”, kadar je praznih rok in, da se morda to pojavlja od umazanih rok… Pa smo kmalu ugotovili, da verjetno to ni to in poskusili s kosteroidnim mazilom, ki ga je dobil sin pri pediatru zaradi občasnih izpuščajev. Mazilo ji res pomaga, a ker ga zdaj uporablja že nekaj časa, me vedno bolj skrbi, saj menda ti kosteroidi tanšajo kožo.
Vsekakor nameravamo v naslednjih dveh mesecih obiskati alergologa (ali bi morda morali najprej do dermatologa?), a vendar me zanimajo vaše izkušnje. Je možno, da je hčera pri teh letih (puberteta 🙂 razvila alergijo na kakšno hrano? Sicer v družini imamo alergijo… moja sestra je astmatik, meni pa se zadnja leta pojavlja alergija na sonce.
In, na koncu morda še kakšno priporočilo za alergologa, ki ima tudi privatno ordinacijo?
Hvala za vsakršno pomoč in lep pozdrav!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pozdravljena in dobrodošla tudi na tej strani,
ja res se alergija lahko pojavi kadarkoli (poznam slaščičarko, ki se ji je tik pred upokojitvijo pojavila kontaktna alergija na pšenično moko)….. vsekakor bi vam svetovala obisk pri peidatru in alergologu, saj mazanje s kortikosteroidi ni priporočljivo, sploh pa ne če gremo potem na sonce. Pri alergijah se je potrebno izogibati potencialnim alergenom, ki pa jih je potrebno dokazati.
Lahko pa gre za nevrodermatitis, ki pa ni pogojen z alergeni – tega vam lahko potrdi dermatolog (super dermatologinja je dr. Košiček v Kranju) in hčerki predpiše ustrezno terapijo.

čimmanj praskanja in en lep sončen pozdrav z gorenjske….

lp, T.

Hvala T. za odgovor. Sem upala, da se bo vendarle še kdo oglasil z izkušnjami, pa nič 🙁
No ja, upam, da rešimo kaj v naslednjih mesecih…

Pozdrav!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close