Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje najmanj škodljivi protibolečinski tableti?

najmanj škodljivi protibolečinski tableti?

Pozdravljeni!
Zaradi menstrualnih bolečin moram vsaj 1x na mesec vzeti protibolečinski tablet. Lekadol je na začetku učinkoval super, po letu ali dveh jemanja pa niti 2 nista imela nobenega učinka več, zato sem prešla na nalgesin, na začetku vse ok, pol tableta je bilo dovolj, nato se je zgodilo isto-po dveh ali treh letih jemanja mi niti dva ne pomagata. Nato sem kupila Voltaren, ki učinkuje super, a ko sem ga guglala sem ugotovila, da za 40% poveča možnost srčnega infarkta (http://www.24ur.com/servisi/vizita/previdno-pri-jemanju-voltarena.html?ar=) in da veliko bolj kot ostale tablete škoduje jetrom (http://med.over.net/forum5/read.php?105,8108897), zato ga raje nebi jemala.
Zanima me torej kateri protibolečinski tableti (ki niso navedeni zgoraj) so nasploh najmanj škodljivi in primerni za redno jemanje 1x na mesec oz. katere mi priporočate.

Poleg tega me zanima zakaj so tablete sčasoma nehale učinkovati?
Zanimivo je tudi to, da ko sedaj nalegsin vzamem proti menstrualnim bolečinam seveda ne učinkuje, ko pa sem jih vzela za zobobol pa so učinkovale super.

Spoštovani!

Za lajšanje menstrualnih bolečin navadno svetujemo uporabo naproksena ali ibuprofena. Ker vam naproksen ne pomaga poskusite z uporabo ibuprofena. V kolikor tudi ibuprofen ne bo pomagal, pa lahko vseeno mirno ostanete pri diklofenaku. V primeru občasne uporabe, zgolj v primeru menstrualnih bolečin, je zaskrbljenost zaradi omenjenih potencialnih neželenih učinkov odveč.

V kolikor so prisotni tudi močni, boleči menstrualni krči, bi vam svetoval uporabo kombinacije nesteroidnega antirevmatika (naproksen, ibuprofen ali diklofenak) in spazmolitika (Buscopan).

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close