Najdi forum

NAJINA SPOLNOST JE V KRIZI….

Lep pozdrav!
S fantom sva se obrnila na vas, saj sama teh tezav kljub poskusanju nisva znala resiti. Stara sva 23 let, noro zaljubljena, na ostalih podrocjih sva usklajen par in v sami zvezi tezav nimava. Sva nekadilca, oba sportno aktivna, studenta, brez obremenilne druzinske anamneze s podrocja ginekoloskih obolenj in brez trenutnih zdravstvenih tezav.
Zadnji mesec se soocava s fantovo erektilno motnjo. Med samo predigro z vzburjanjem ni tezav, tezave pa nastopijo tik pred samim spolnim kontaktom ali pa po parih minutah, ko erekcija preprosto mine. Pogostost nenadnega prenehanja erekcije se v zadnjem mesecu stopnjuje do te mere, da je skoraj vsak spolni akt nemogoc, kar precej vpliva na najino psihično počutje. Stanje je tako zanj kot zame precej obremenjujoče in sva ga poskusila resiti s pogovorom, a neuspešno. Pred tem težav s spolnostnjo nisva imela, ravno nasprotno. V spolnosti sva uživala večkrat dnevno in poleg občasnih predčasnih izlivov, je bilo vse v najlepšem redu. Fant pravi, da si me se vedno želi, kar mi tudi pokaze, saj me obsipava z neznostmi, niti ne ve, kaj je sprožilni dejavnik za sedanje stanje. Vem, da ga to hudo prizadane in ob tem trpi.
Kaj je torej vzrok?

Hvala ze vnaprej za odgovor.

Spoštovana Nikki_22,

z zanimanjem sem prebral vaše pismo in razumem, da kljub nori zaljubljenosti, ki je v tem obdobju predvsem obarvana telesno, imata težavo pri spolnih odnosih. To vama mora biti res nevzdržno. In res je, da je tematika intimne narave, vendar če hočemo razumeti tak problem, se je dobro najprej prepričati o morebitnih fizičnih dejavnikih erektilnih težav. V kolikor zlasti partner nima posebnih zdravstvenih težav oz. je tu brez posebnosti, lahko o zadevi pričnemo razmišljati kot o psihičnemu problemu.

Duševna stiska je vsekakor zelo pogosto pomemben dejavnik spolnih težav, saj je v spolnem odnosu naše telo najbolj zaupano in predano drugemu in je zato tudi najbolj izpostavljeno. V vsakem primeru se je potrebno pogovoriti o čustvenem počutju in vzdušju zveze (in med spolnostjo!), kaj vašega partnerja zaseda v tem času in tik preden sta opazila težavo; kaj se mu/vama dogaja v danem obdobju, kakšne strese, izzive doživlja(ta) zadnje čase, ali je partnerja morda česa/koga strah pa bi preveč tvegal, ko bi vam to v danem trenutku zaupal ipd. Skratka, iskren, predan in spoštljiv pogovor pogosto hitro razkrije bistvene vidike stiske, kar vaju bo usmerilo tja, kjer domuje odgovor na vajino stisko.

Sicer pa je razumljivo, da bi si partner morda celo sam želel priti v stik s terapevtom na forumu pa se zdaj ne počuti in tako je to morda zaupal vam, ki mu ob tem stojite ob strani. Kakorkoli že, želim sporočiti, da v kolikor ima partner željo priti v stik s terapevtom na forumu, naj svobodno piše, to bo le še bolj učinkovit pogovor.

Lepo pozdravljeni!

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: [email protected]

Pozdravljena Nikki_22.

Tudi jaz oziroma moj fant se je soočal s temi problemi. Seveda je to vplivalo na oba. Na začetku je jemal tablete, kasneje pa sem ga prepričala, da poskusiva to rešiti brez tablet. Skoraj leto dni je bilo isto…se pravi brez večjih uspehov. Vse je izviralo iz njegove psihe, saj fizičnih težav ni imel. Ob vsakem neuspelem poskusu je bil potrt, a sem ga vedno spodbujala, naj se ne sekira, da mu in nama bo uspelo, ter da ga vseeno ljubim in me zadovolji.
Načrtovala sva tudi otroka in nama je uspelo. Moram reči, da od takrat, ko sem zanosila (julija) je tudi tale težava minila. Mislim, da se je umiril in je sedaj ves ponosen na še nerojenega otroka in da mu spolnost ne predstavlja več težav. Kot sem lahko dojela mu je le potrebovala neka potrditev, da je z njim res vse vredu. Sedaj že štiri mesece nima nobenih težav in poteka vse normalno.
Seveda v tem času najbolj potrebuje podporo, pogovor in tvoje zagotovilo, da skupaj zmoreta.

Želim ti vso srečo

New Report

Close