Najdi forum

Najbolj očitne laži narkomana

POzdravljeni vsi skupaj,

ker nisem nikjer drugje zasledila podobne teme, se obračan na koga na tem forumu.
Prijateljica je ugotovila, da se njen fant drogira-heroin. Ampak on jo kar prepričuje, da ni tako hudo kot se ji zdi, da on bo to sam uredil in se rešil, da ne rabi komune, da kaj komplicira….skratka same laži in prazne obljube. In ona bi kar rada verjela njemu, in ne drugim, ki ji pravimo, da je to zelo velik problem.

Ker ji bi rada odprla oči, bi prosila, da mi naštejete čim več laži, ki se jih narkomani poslužujejo, da bi prepričali bližnje, da je z njimi vse ok, in da v bistvu vsi okoli njih komlicirajo in delajo probleme tam, kjer jih sploh ni.

Najlepša hvala!

sam sem živel rock n’roll life 11 let………..uaaaaaaaa…oj toliko fint in laži,tatvin…ne morem naštevat….vem le’da postaneš manipulator n.1.ajd

Odvisniki ne postanejo lažnivci in manipulatorji avtomatsko, večina laži in deviantnega obnašanja je posledica finančnih težav, ker organizirani kriminal mamila prodaja z enormno maržo in reakcij okolice, ki običajno tematike ne pozna prav dobro in reagira v skladu s klišeji in predsodki.

Osnovna, če ne edina relevantna komponenta pri zdravljenju je iskrena želja po ozdravitvi. Če je odvisnik prisiljen v zdravljenje, sam pa še ni prišel do stopnje, ko spozna, da je odvisnost dolrogočno samodestruktivna in iracionalna, so obeti za uspeh minimalni.

Glede laži, odvisniki niso edini lažnivci in manipulatorji na svetu, tudi med tzv. normalno populacijo je delež sociopatov in celo psihopatov precej višji kot se zdi na prvi pogled in glede na skupno asocialno motnjo so odvisniki v mnogočem tipični sociopati z narcisoidno noto.

Dobra knjiga na to temo je” Igre koje igraju narkomani” dr. Zorana Milivojevića, mislim da je prevedena v slovenščino in glede na popularnost ter tudi poljudnost transakcijske analize, je gotovo priporočljivo branje ne le za odvisnike in njihove bližnje marveč za vse, ki jih zanimajo vzroki in mehanika interakcije med človeškimi bitji.

leiito-ti mooram prow čestitat-vrhunski opisi in spisi…tako naprej,ajd

kAJ TO POMENI NARCISOIDNO NOTO

Obstaja seveda zdrav narcisizem, je nujen element duševnega zdravja, a odvisniki, vsaj po mojih izkušnjah, pogosto razvijejo prepričanje o lastni kompetenci, celo superiornosti, brez ustrezne podlage v realnosti.

Anti-socialna motnja se kaže v ignoriranju in kršenju pravic drugih.

CHA!

jaz bi rekel, da se bo najlažje odvadil tako, da bosta skupaj po 24ur na dan vsaj enih prvih 14 dni če je to možno, drugače pa ultimat- danes prenehaš in z jutrišnjim dnem dobiš tester in nato vsake 2 dni. seveda mora imeti na voljo nadomestke za odvajanje, a naj jih takoj po 3 dneh začne zmanjševati, tako da jih ne jemlje več kot pa 10dni, ter trava- če ti je spremenljiva. dobro pa bi bilo imeti nekje daleč v naravi kakšno vikendico in da bi bil on tam noter tistih 14dni. pa NUJNO brez telefona (št. zna na pamet skoraj 100%) in brez prevoza. pa moraš ga seveda obiskovat če se le da vsak dan. pa mora imeti stvari za kratkočasenje, saj je največji sovražnik narkomana dolgčas- govorim iz svojih izkušenj. res upam da jima bo uspelo.

“En”, lep pozdrav! Si eden izmed srečnežev, ki jim je uspela vrnitev iz pekla nazaj v normalno življenje? Daj napiši kaj o tem in o sami reintegraciji, da nam vliješ malo volje. Morebitnim uporabnikom in nam svojcem, ki bijemo bitko skupaj z nesrečniki…Hvala ti!

Zdravo en,

lepo te prosim napiši mi kakšni so ti nadomestki, pa kaj narediti po 14 dneh, saj 15 dan ni že vsega konec. Zelo bi mi pomagal res.

Hvala ti za odgovor!

jaz sem jemal subotex- to je skoraj enako kot suboxon, obe sta podjezični tableti od katerih ne moreš biti zadet in pa tudi H nima učinka, če si vzel to tableto. jaz sem 4 leta kadil H in sem se odvadil z največjimi (mislim da je to 8mg). kupil sem jih 7 ampak sem jih porabil le 5 tako da sem 2 vrgel stran. prvi dan sem vzel polovičko, drugi dan 3/4, tretji in četrti dan sem vzel celo, peti dan spet 3/4, šesti dan približno 2/3, sedmi dan polovičko, 8 dan 1/3, 9 dan le še 1/4, deseti dan pa le še čisto malo pikico (to je približno 1/6) enajsti dan pa nisem potreboval ničesar več. ampak morate upoštevati, da nisem pil metadona, nisem jemal nobenih drugih tablet ali česarkoli, samo H ( od 0.25g do max 1g dnevno). ko sem se čistil sem vsak dan skadil 3-4 jole domačice(trave) zvečer pred spanjem pa jolo skanka in s spanjem nisem imel težav. moram pa poudariti tudi to, da nikoli prej nisem jemal nobenih drugih nadomestkov oz. katerih koli pomirjeval ali česarkoli drugega razen trave.
sami pa verjetno veste, da če jemlješ metadon imaš krizo od 15-30 dni, za razliko od H od katerega je kriza cca 5-7dni, odvisno od načina jemanja in pa dnevne količine.
Prekmurec in menči: drugi nadomestki so še: substitol, metadon ter obstaja tudi naltrexone oz. nekaj podobnega- to pa je pod kožo kirurško vstavljena “kapsula” katera deluje kot suboxon (izniči učinek H, če ga vzameš, in nimaš krize) razlika od ostalih nadomestkov pa je v tem, da naltrexone deluje od 2-6 mesecev, spet odvisno od navlečenosti posameznika. več o naltrexone vsadku si lahko preberete na http://www.wellsphere.com/drug-addiction-article/naltrexone-implant-vs-suboxone-mano-a-mano/539398
ampak slaba stran tega vsadka je cena ki je kar velika (par 100€), suboxone pa lahko zastonj dobite na metadonski kliniki, ampak jaz sem jih raje kupil (za 7 tablet sem dal 20€)
moram pa povedati tudi to da nisem sploh imel želje po prenehanju, ampak ničesar več nisem počel, preden sem začel s H sem se ukvarjal s športom, umetnostjo in z vsem kar mi je padlo na pamet, ko pa sem se začel drogirati sem prenehal z vsem, nisem imel volje za nič, ni se mi dalo niti sexati, parkrat sem pomislil že na samomor ampak za odvajanje sem se pa odločil po tem, ko sem spoznal punco, in ko me je enkrat vprašala če je res, kar je slišala (da sem odvisnik) sem ji povedal celotno zgodbo, kako sem na tem postal odvisen in ji povedal plan kako bi se odvadil in skupaj sva odšla na eno vikendico v gore.
sedaj imam redno službo, s punco sem srečen kot še nikoli in celo življenje se mi je z glave spet postavilo na noge.
prekmurec in menči kontaktirajta me na e-mail [email protected] , ne bo vama žal.
upam da sem s tem postom ponagal vsaj eni osebi, če pa kogarkoli še kaj zanima pa kar vprašajte.

LP in res veliko sreče pri premagovanju te kuge 21. stoletja

jaz se bom osredotočila samo na vprašanje v naslovu teme.

po mojih izkušnjah so najpogostejše laži oz. besede tipičnega narkomana:

– zamudil sem ker … (vstavi poljubno: sem srečal prijatelja, nisem našel parkirišča, je bila gužva na cesti, …. seveda pa je vam jasno, da se je ustavil pri dilerju, ali pa je zadet)
– saj nimam problema z drogo, meni je pač všeč tak življenjski stil
– saj vzamem samo vsake toliko, to mi pomaga, da se sprostim
– ne, nisem zadet, samo utrujen/zaspan sem
– ne, nisem vzel droge, tako zaspan sem zaradi teh novih zdravil (proti prehladu, alergijam, karkoli )
– saj bi lahko nehal, ampak zdaj mi pač paše
– ne rabim pomoči, bom nehal kar sam, zaupaj mi
– v komuno/na srečanja/k svetovalki ne grem, ker so tam sami čudni ljudje (đankiji), s katerimi nimam nič skupnega

… to je recimo kar se meni zdi najbolj klasika.

en: se strinjam s tabo!
Suboxon je tudi meni pomagal, s 6 tableti (8mg) sem v mesecu in pol šel 1g pokajenega H na 0, tudi meni je THC pomagal za spanje in apetit in, po 10 letih, sem s5 zacutil prijetno pomirjenost, željo po življenju, da o ponovnem doživljanju sexa in čustev sploh ne pišem!
Zna pa biti zadeva hudo nevarna! Ker izniči učinek drog, tudi alkohola, se hitro lahko zgodi pretiravanje! Če se igraš s folijo začutiš prva 2 dima, pri alkoholu pa 2 – 3 pijače, potem pa lahko dodajaš in dodajaš, prej bo zastrupitev kot pa pijanost/zadetost.

Leiito res so mi všeč vse tvoje, se vidi da zeeeelooo dobro preštudirane teorije in praktične izkušnje. Vse kar poveš je na koncu prav LOGIČNO in mora razumeti prav vsak, ki ni duševno zaostal. Ampak na žalost je še vedno toliko ljudi, starši itd. ki tega seveda zaradi lastnih osebnostnih problemov,motenj in travm niti nočejo razumet, oziroma NE ZNAJO razumet. Tako da bravo za vse kar napišeš. Prosim te da nadaljuješ, saj se tudi vidi da te te stvari zanimajo. Pač poveš tako kot je in tako kot misliš. LP

najhujša kriza ozioma odtegnitveni simptomi so pri metadonu…….to bom trdil vedno.

Jas sem še po 2 mescih imel tisto mrzlico, ko si oblecen in je toplo in imas dlake dvignjene( kot da bi te nekdo pikal z 1000 iglicami po telesu…). bolecine so tam do 1 mesca mogoce malo dlje.. spanje tudi tam nekje 1 mesec slabo spis… na koncu pa pravim MRAZ in potenje.. nekje vse skupaj po 2 mescih se konca( tako je bilo pri meni, odvisno je tudi kolko pijes in kak dolgo ga pijes ).. metadon je zelo slab.. odsvetujem jemanje metadona. ker je to velika potuha.. ampak kdo ga pije ga bo branil.. tudi jas sem ga.. ampak ko si enkrat brez vsega vidis kaksno je zivljenje.. imas okus.. locis kdaj je mrzlo in kdaj toplo.. imas voljo do dela.. ni ti bedno.. imas custva.. skratka zivis kot normalni ljudje! toliko na kratko…

Samo eno pripombo bi dal glede laži odvisnikov. Ko odvisnež reče, da ni tako hudo in da ima vse pod kontrolo, to ni nujno laž. Tudi meni se je zgodilo, da sem bil sveto prepričan, da imam stvari pod kontrolo in da lahko kadarkoli neham, ampak pač nisem, ker mi je pasalo. Dokler me ni enkrat udarilo spoznanje, da ne morem, da sem postal odvisen.

TIPIČNO SLOVENSKO: “GOVORI MI O LAŽEH……”

JOJ,JOJ,JOJ,VAS RES NE ZANIMA RAJE RESNICA,ENKRAT PRVIČ IN ZA VSELEJ!!???!!???

Sploh pa si neka stranska oseba in raje se ukvarjaj s svojimi problemi,saj sklepam,da jih imaš več kot preveč,da se tako trudiš ukvarjat s tujimi,torej s problemi svoje prijateljice..

Včasih mi gre že kar na smeh,ko na vsakem koraku spoznavam ene in iste vzorce oz.težave te naše narodno – deformirano – zaznamovane družbe,ki je v svoji zlaganosti že prav smešna,da ne rečem debi…!

Naj prijateljica sama SKUPAJ S FANTOM,če bo interes,začne reševat probleme,ti pa se brigaj zase,saj praznine v tvojem življenju ne bojo napolnile težave tvoje “prijateljice”..

Kot da bi gledal svoje starše pa še miljon drugih ljudi.. 🙂 Ma,je res vaša edina uteha,da pozabite nase in svoj defekt,ta,da se ukvarjate s tegobami bližnjih in ostalih?!?

Potem vam lahko zagotovim,da ste sami sebi največji problem in bolniki… Najdite pomoč tudi taki,kvazi “pomagači”… Bog pomagaj.

No Borut-Abel bravo! 🙂

priporočam branje knjig Živeti s heroinom I in II

Oni si sproti zmišljujejo stvari,manipulirajo,samo da je njim lepo, da njim vse teče.Boli jih k za punco,starše,prijatelje.Odvisnost je bolezen,ki je ozdravljiva,a prvo si mora on to sam želet,drugače ne bo šlo.
Brezveze z nekom,ki ne ve kaj hoče- zgubljat čas.Pa brez zamere.

New Report

Close