Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija nahod in vnete učke pri 16mesečnici

nahod in vnete učke pri 16mesečnici

Moja hčerka ima že cel mesec nahod, zadnje 7-10 dni pa ji tudi iz oči solzice non-stop tečejo, pa zbuja se vsa krmežljava. Včeraj sva bili na obisku pri mojih starših v drugem kraju in danes zjutraj je bila čudežno skoraj povsem brez nahoda in z lepimi učkami. Zdaj pa me zanima – če se danes spet pojavi nahod in boge učke – ali je možnost, da gre za kako alergijo (nekatera drevesa že cvetijo). Mož je bil namreč hudi alergik kot otrok in je rekel, da njemu tole stanje bolj vleče na alergijo kot na nahod.

Ima katera kake izkušnje? Ali se pri tej starosti sploh dobi kakšno proti-alergisjko sredstvo, ki bi omililo reakcije?

Hvala!

Možno, čeprav pri tej starosti bolj redko. Ponavadi to vidimo pri malce večjih otrocih.
Zdravila obstajajo. Antihistaminiki (protialergijska zdravila, za otroke v obliki sirupa), čiščenje nosa-izpiranje s fiziološko raztopino, protialergijsko nosno pršilo in kapljice za oči. To v prvi fazi, do pomiritve najhujših znakov. Potem običajno zadostuje sirup in izpiranje noska ter oči s fiziološko (da odstranimo npr. cvetni prah na nosnih dlačicah, očesni veznici).
Če se bo zadeva doma ponovno pojavila, je smiselno pomisliti na alergije. Če je zadeva bolj jutranja, je vsekakor bolj možno, da težave povzroča hišni prah-pršica.
lp
Tanč

New Report

Close