Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Nadomestilo za porodniško – spet

Nadomestilo za porodniško – spet

Od ZZZS-ja imam odobreno bolniško zaradi rizične nosečnosti. In že 2. mesec sem dobila le 80% nadomestilo plače. V nekaj odgovorih sem zasledila, da prvi mesec dobiš 80%, potem pa 90%. Če to velja, kje to piše, da pokažem v službi?

Prvih trideset delovnih dni od datuma nastopa bolniške plača delodajalec v skladu s svojimi akti (navadno 80% plače preteklega oz. tekočega meseca), od 31. dneva naprej pa delodajalec izplača, ZZZs pa mu refundira izplačilo. Izračun gre pa iz povprečja lanskoletnega dohodka, povečan s koificientom rasti povprečne bruto plače v RS, od tega pa 90%. To piše npr. v navodilih ZZZs, ki so jih lansko leto od ZZZs (ko so bile neke druge spremembe) prejela vsa podjetja. Sicer pa ne vem, kje bi pisalo (mogoče na spletni strani ZZZs.

Ker trenutno delam za dolocen cas in ne vem ce bom zaposlena, ko bo cas da bi sla na porodnisko, me zanima ce katera ve, kako je potem z nadomestilom za porodnisko. Delovne dobe imam sedaj eno leto. Ce mi pogodbe takrat ko mi potece ne podalsajo, grem lahko za 3 mesece na zavod. Kaj ce bi bila takrat sele v osmem mesecu, po treh mesecih na zavodu? A potem dobis kaj? Ce katera ve priblizno koliko?

Hvala za pomoc!
M

Seveda dobis nekaj, koliko pise v zakonu o druzinskih prejemkih, ki ga
dobis na npr.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/zakonZSDP.asp

sploh ima csd siska zelo informativno domaco stran.

Mogoce se ti splaca iti na bolnisko preden se ti iztece delovno razmerje in potem se ti bo osnova za porodnisko izracunavala na podlagi dohodkov.

New Report

Close