Nadležen Občutek Cmoka v Grlu
Pozdravljeni!
Sem star 19-let in imam že kar nekaj mesecev težave z požiranjem.
Ne kadim (nikoli nisem), se skušam izogibati gaziranih pijač in alkohola – tu pa tam kakšna greška (1x, 2x) na mesec – definitivno tukaj ni problema za opisane težave, vendar vseeno podam informacije.
Nekaj sem že prebral tem na tej spletni strani in podrugod, vendar še vedno nisem našel odgovora, zato tukaj objavljam lasten primer.
Pred kakšne pol leta sem imel malenkost hujšo bolezen oz. prehlad in od takrat naprej težje požiram. Odvisno od dneva in časa. Včasih po cel dan, včasih samo proti večeru, včasih zjutraj.
Požiranje ni boleče je pa konstantno moteče in daje občutek nekakšne sluzi / cmoka v grlu, ki se ga ne da izkašljati niti pogoltniti – konstantno je nekaj tam. Zaradi tega moram čez dan velikokrat požirat in ponoči spati z odprtimi usti, saj se mi sluz oziroma slina pri spanju (in podnevi) konstantno nabira in daje občutek, kot da me želi zadušiti.
Tu pa tam sem potrpel pol leta, vendar pa je danes postalo popolnoma neznosno.
Požiram vsakih 15-30 sekund (odvečna slina). Najbolj mi še pomaga kakšna negazirana sadna pijača, ki jo veliko (skoraj preveč na dan) spijem, zato da mi tisti občutek cmoka v grlu vsaj za nekaj časa izgine in se znebim tiste odvečne sline.
Upam, da ni kaj resnejšega.
Vsekakor pa bi rad slišal predloge kaj bi lahko bilo narobe oz. na koga se naj obrnem.
Ta občutek v grlu je IZREDNO NADLEŽEN!
Spoštovani!
te težave lahko pridejo tudi če preveč ali “preglasno” (nepravilno) govorimo, če dihamo skozi usta. Neredko pa pride v podzavest pa se potem ne moremo “znebiti” tega občutka. Poskusite dihati tudi ponoči na nos in čim manj mislite na vse to.
Upam da niste alergik, tudi to lahko povzroča tega.
LP IB.